VIDEO: Wilders gaat los bij regeerakkoorddebat: “Het is het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I. Zonder ballen”

Geert Wilders tijdens het debat over het eindrapport van de informateur. Screenshot Politiek24
Foto: Geert Wilders tijdens het debat over het eindrapport van de informateur. Screenshot Politiek24

“Het is het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I.”

Bij het Tweede Kamerdebat over het eindverslag van de informateur heeft Geert Wilders geen spaan heel gelaten van de nieuwe regeringscoalitie. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie kregen het allemaal zwaar te verduren. Wilders richtte zijn pijlen daarbij niet alleen op de bekende I-vraagstukken (Immigratie, Integratie, Islam), maar ook op economische maatregelen van het komende kabinet.

De PVV-leider begon zijn relaas door nog maar eens te herhalen dat de formatie zo lang duurde omdat de betrokken partijen de PVV stuk voor stuk uitsloten. Niemand wilde regeren met de tweede partij van het land. Het resultaat, aldus Wilders, is dat Nederland maanden en nog eens maanden op een nieuwe coalitie moest wachten.

Vervolgens vertelde Wilders de VVD dat de partij eindelijk een Nieuwe Grote Leider heeft:

“Het is, mevrouw de voorzitter, het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I. En die naam zegt alles. Een soort genderneutraal kabinet: zonder ballen, zonder vrouwelijke charme. Precies zoals de heer Pechtold dus.”

Er werd gelachen door de rest van de Kamerleden, maar Wilders heeft natuurlijk wel een punt. Het regeerakkoord maakt duidelijk dat het nieuwe kabinet het beleid van het oude kabinet gewoon gaat voortzetten. Echte problemen worden weer vooruitgeschoven. Het zijn dezelfde oplossingen… waarvan we al jaren weten dat ze niet werken.

Wilders ging verder:

“Een kabinet zonder ziel. En zonder visie. Met maar één motto: ‘Nederlanders belazeren.’ Want het is, voorzitter, pure volksverlakkerij.”

Gek genoeg kon Pechtold dat niet zo waarderen. Die interrumpeerde Wilders onmiddellijk en vertelde hem dat hij maar terug naar de kapper moet voor een “nieuwe spoeling” zodat hij zelf wat vrouwelijke charmes krijgt.

Ja, dat was dus een belediging aan het adres van Wilders door hem een vrouw te noemen. En ik maar denken dat D66 de partij van het feminisme en de genderneutraliteit was. Blijkbaar denkt patriarch Pechtold daar héél anders over.

Vervolgens legde Wilders uit dat burgers de afgelopen jaren “bakken met lastenverzwaringen” over zich heen hebben gekregen, maar nu slechts een doekje voor het bloeden krijgt. Het afschaffen van de wet Hillen, Bed, Bad en Brood voor illegalen, het kinderpardon dat blijft bestaan, de afbraak van de hypotheekrenteaftrek, korten op de wijkverpleging en de ziekenhuiszorg, maar wel extra geld naar Afrika sturen.

“Niks huurverlaging. Niks schrappen van het eigen risico. Niks lagere zorgpremie of lagere energielasten. Niks waar al die mensen thuis, die nu televisie kijken en die de crisis hebben betaald de afgelopen jaren, niets waar zij substantieel ook echt iets aan hebben.”

Oh, en de belastingverlagingen die wel voorgesteld worden? “Grotendeels sigaren uit eigen doos.” Zoals Wilders retorisch vroeg:

“Wat heb je aan een verlaging van de inkomstenbelasting als je extra btw moet betalen? En wat heb je aan een lager eigen woningforfait als de hypotheekrenteaftrek eraan gaat? En wat heb je aan een lagere elektriciteitsrekening als de totale energierekening fors omhoog gaat? Mevrouw de voorzitter, het is één grote babbeltruc.”

Zijn conclusie over dit kabinet liegt er dan ook niet om:

“Wat een fopspeen, wat een bedrog. Wat een totale mislukking is Rutte III nú al voordat ze zijn begonnen.”

En dan had Wilders het nog niet eens gehad over immigratie en integratie. “Heel Afrika weet dadelijk dat het altijd prijs is.” Wat er ook gebeurt: of je komt er legaal in, of je komt illegaal binnen en krijg bed, bad en brood, of je krijgt een pardon. Hoe dan ook krijg je wat je wilt.

Tenslotte noemde Wilders het kabinet een “gevaar voor Nederland” omdat het regeerakkoord geen enkele keer over “de islam” rept. En concludeerde hij uiteindelijk dat “het weer een kabinet [is] dat aan alles en iedereen denkt, behalve aan de Nederlanders.

Zijn advies aan de vier betrokken partijen is dan ook:

“Begin er niet aan. Dit wordt helemaal niets. Een groot deel van Nederland heeft nu al geen vertrouwen meer in jullie. Begin er niet aan, en als jullie dat toch doen zal de PVV als grootste oppositie partij het beleid elke dag te vuur en te zwaard bestrijden.”

Voeg daar maar aan toe, “kusje!,” en klaar is KeesGeert.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

45 reacties

 1.   

  Misschien schud het de burgers de komende jaren eens flink wakker en leidt het bij de volgende verkiezingen wel tot veranderingen. Met alle respect ik kan mezelf de lastenverzwaringen veroorloven alhoewel het alles behalve prettig is. Velen die deze onbenullen in Den Haag gekozen hebben, kunnen het zich niet veroorloven. Succes Nederland de komende 3,5 jaar

 2.   

  Wilders heeft voor 100% gelijk zoals altijd. Het begint ook wel een beetje eentonig te worden door eigenlijk altijd gelijk te hebben. Deze formatie heeft inderdaad zolang moeten duren doordat ze de PVV moesten uitsluiten. Dat is al waar.

  En verder is het ook een fopspeen. Het is inderdaad zo dat ze je ergens wat geven en dan ergens anders weer iets van je pakken. Sigaren uit een eigen doos.

  Ze noemen het wel belastingverlaging maar wat ze in werkelijkheid doen is belasting verschuiven. Dat heeft niets met lasten verlichting te maken. Gewoon bedrog.

  Wilders is veruit de beste spreker uit de 2e kamer. onverslaanbaar.

  1.   

   Zijn poster boven je bed en een dekbedovertrek met meeuwen?

   1.   

    Heb je nog wat zinnigs te melden? Zo niet ga je bagger lozen bij Joop.nl joh. Sukkel.

   2.   

    :)

    1.   

     @ Nopje.
     Je mammie had je toch verboden om selfies te plaatsen ?

 3.   

  Wat is die Geert toch ook een linkse drol met een rechts geurtje.
  Afgelopen 4 jaar iedereen en alles de tyfus wensen zodat er niemand met hem in een coalitie wil en daarna tijdens de formatie een toneelstukje opvoeren..

  1.   

   Blaat.

   1.   

    Ja zo klinken de willoze PVV schapen.

    1.   

     Altijd zo typisch met ongure Wilders haters. Hem van alles in de schoenen schuiven en dat hij iedereen de tyfus wenst wat hij nooit heeft gezegd. Maar dan vergeten er wel bij te vermelden dat het eigenlijk anders om is. Zo is Wilders volgens zijn collega’s politici ook maar een fascist, een nazi, een soort Hitler, een haatzaaier, extreem, radicaal, populist en noem maar op.

     Wilders iets de schoenen schuiven wat hij nooit heeft gezegd (tyfus) maar dan voorbijgaan aan de uitspraak van Ozturk dat Wilders een kanker is. Dat dan weer wel.

     Wilders hater vergeten dat altijd te vermelden. Die lijden aan selectieve verontwaardiging. Dat soort lieden zijn niet meer serieus te nemen maar blaten inderdaad als een zielig schaapje.

     Daarom zou jij je beter thuis voelen bij de linkse moraalridders van Joop.

     1.   

      @ RobertMarsman.
      Ik zou “politici” kunnen noemen die véél meer Hitler-trekjes hebben als dhr. Wilders.
      Zoals daar zijn : een paar Turken, de verkenners van Erdogan;
      plm. de gehele VVD-kliek : Linschoten, Hermans, Opstelten, Teeven, Rutte en nog een aantal van dat soort die tégen referenda is, omdat zij vrezen daardoor de “macht” te verliezen. In ‘t bijzonder Rutte vertoont trekjes die aan de nazi-tijd doen denken : liegen, bedriegen, mensen uitknijpen ter meerdere eer & glorie van zichzelf en de VVD.
      Er zitten ongetwijfeld wel meer van die nazi-figuurtjes in de Kamer, maar ik word kotsmisselijk als ik hun namen hier zou schrijven !

     2.   

      Ach, je gooit er nog even een Godwin tegenaan. Zwak.

  2.   

   De voorzitster ??? kan amper Nederlands kun je na gaan

  3.   

   Nu kletst er eentje live die Nederland heeft verkwanselt

   1.   

    Hoppa de kleuterklas doet ook nog mee hahahahahaa

  4.   

   Het commentaar van onze linkse ras fascist.

 4.   

  Wilders voert dit clowneske dansje al jaren jaren op in elk debat in de Kamer waar hij mag optreden. Het is voorspelbaar en saai maar bovenal politiek volstrekt irrelevant.

  1.   

   Beste heer Dopper, en daarmee is hij de 2e clown van Nederland geworden. Helaas is de horrorclown bij de laatste verkiezingen de grootste geworden.

   1.   

    Mijns inziens is Wilders noch Rutte een clown. Wilders is gewoon een oppositieleider die van het padje is, Rutte is een premier die wat haverij opliep. De clown van het gezelschap is Thierry Baudet, die op wat vage moties en vieze beschuldigingen na, amper uit zijn zetel kwam om de sprekers te onderbreken.

    1.   

     Zo lekker om te lezen hoe bang jij bent voor Thierry.

     En Thierry wordt groot Guusje… heel groot!

     1.   

      Ik ben niet bang voor Thierry, maar ik heb me ermee moeten verzoenen dat charlatans tegenwoordig een grote aanhang bezitten.

     2.   

      Je bent als de dood. Je hebt je leven gewijd aan het bashen van Thierry.

      En charlatans hebben een veel te grote aanhang idd al decennia maar daar komt een keerpunt in Guusje.

     3.   

      Je bent een naïeve wegkijker, Feit.

     4.   

      Guus als er eentje wegkijkt dan ben jij dat Feit heeft gelijk je bent bang.
      Net als de rest die hier antwoord geeft

     5.   

      Ik ben niet “bang”, swetsnek, dat is flauwe kul. Wellicht zijn jullie zelf ergens bang voor.

     6.   

      Guus, je bedoelt toch die Rutte of Pechtold twee charlatans die menen ons te kunnen verneuken.

     7.   

      Nee, op hen doel ik niet.

  2.   

   De tijd dat we met jouw soort gaan afrekenen komt steeds dichterbij, wat jou betreft zou ik nu al vast wachten met oversteken als je een licht grijze Mazda ziet naderen.

  3.   

   Saai en politiek volstrekt irrelevant, zegt Dopper.

   Dat staat haaks op het feit dat deze sublieme politicus al een aantal jaren politicus van het jaar is. Je bent weer alleen op de wereld met zo’n opmerking.

   Zoek het woord irrelevant eens op, dan kom je op Kiliaan Noppen uit.

   Drol…

  4.   

   Waar heb je het eigenlijk over? Als je het regeerakkoord leest en dat naast de manier zeg hoe ze dat proberen te verkopen dan is dat inderdaad een fopspeen, Bedrog.
   Als ze je proberen te verkopen dat je er op vooruit gaat door belastingverlaging, maar aan de andere kant pakken ze het je weer af door belastingverhoging dan is dat inderdaad bedrog.
   Ze staan te liegen waar je bij staat. En die Rutte staat er nog bij te lachen ook nog. Iedereen die dat flut akkoord leest kan de zelfde conclusie trekken.

   Wilders trekt die conclusie ook en heeft dan ook voor 100% gelijk als hij zegt dat het bedrog is. Want dat is het ook.

   Dat heeft niets met een toneelstuk te maken maar met waarheid. De enige die toneelstukjes opvoeren zijn die partijen die dit akkoord met leugens proberen te verkopen.

   Waarom verdraaien Wildershaters de waarheid de hele tijd en proberen ze daarmee Wilders in een negatief daglicht te stellen. Wildershaters worden nog liever genaaid als de waarheid erkennen dat ze genaaid worden.

   1.   

    @Robert
    Omdat ze én Wilders haten én genaaid willen worden. Zie hier de linkse loser in optima forma.

   2.   

    (quote) Wildershaters worden nog liever genaaid als de waarheid erkennen dat ze genaaid worden.
    .
    Eentje om heel lang over na te denken.

    1.   

     welnee kneus

    2.   

     Wildershaters (dus Dopper) worden nog liever genaaid als de waarheid erkennen dat ze genaaid worden.

     Zit Dopper nu in zijn eigen broek te poepen
     .

 5.   

  Kuzu: In het regeerakkoord wordt het woord islam niet genoemd, maar wel het woord haatprediker.
  Wilders: Fijn voor u , dat u ook nog genoemd wordt !

 6.   

  De koning is dood.

  AMSTERDAM – Op de dag van de uitvaart van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam hangen opnieuw in het hele land de vlaggen halfstok. Die instructie heeft minister-president Mark Rutte gegeven.

 7.   

  Geweldig hoe Geert Wilders deze theaterpoppetjes toch altijd maar overruled, en op niveau en in stijl. Chapeau!

 8.   

  Hoe veel lang laten de Nederlanders zich nog langer belazeren, door de gladjanus van een Rutte, zijn wij alle leugens alweer van hem vergeten, 1000,00 – referendum toezegging om deze uit te voeren, met een a viertje verkwanseld en de maffia van Oekraïne lachen in hun vuistje, etc.etc.

 9.   

  Wat een duidelijke en meesterlijke reacties van Geert Wilders, álle onrecht metéén aan de kaak stellen, wat prijs ik hem om zijn directheid over alle ‘zere plekken’ waar de ‘nieuwe regeerders’ helemaal niet aan denken, ze vermoeden dat WIJ er geen erg in hebben haha (en wat een onbenullige ‘verbeteringen’ die allemaal dooie mussen zijn)

  Ik kijk uit naar de spannende debatten met die sterke oppositie….het zal lachen worden!

 10.   

  Ik kan niet anders zeggen dan dat elke woord van Wilders vandaag geuit waar is. Rutte is behalve een leugenaar ook een charlatan die met boekhoudkundige trucjes de burger paait met positieve beloftes met negatieve inhoud.

 11.   

  De enige echte clown op dit forum, Dopper, blijft hangen als een slechte langspeelplaat.

 12.   

  18@ Guus Geluk lanceert een Doppertje. Je zult van hem vast enkele warme woorden ontvangen.

  1.   

   Je bent weer vervallen in trolgedrag, Ni28.

 13.   

  De soep wordt tegenwoordig
  niet meer zó heet, bediend
  als in den oorlog.

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!