Woedende Geert Wilders: 'Niet de Nederlandse maar de Saoedische vlag wappert op het Kurhaus'

Geen categorieokt 08 2017, 17:00
Geert is niet blij.
PVV-leider Geert Wilders is alles behalve blij met het feit dat het Kurhaus in Scheveningen vandaag in Saoedische sferen verkeert. Sterker nog, hij is boos. Heel boos:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/916985096011427840
Het feit dat de islamitische geloofsbelijdenis en een zwaard erop staan is nogal wiedes. Zo ziet de officiële vlag van Saoedi-Arabië er nou eenmaal uit. Het Kurhaus kan de Saoedi's moeilijk verzoeken om die twee dingen er eventjes vanaf te halen omdat Wilders dat toevallig niet zo plezant vindt om te zien.
In 2015 gebeurde precies hetzelfde. Toen leerde navraag dat er op dat moment een themadag over Saoedi-Arabië werd gehouden in het Kurhaus. Daarom wapperde die vlag er dus. Die dag werd toen aan het einde van september georganiseerd. Aangezien het nu begin oktober is, is de kans groot dat het gewoon weer een themadag is.
Natuurlijk kun je daar wél een hele hoop van vinden. In Saoedi-Arabië worden vrouwen op grote schaal onderdrukt, worden critici van het regime met stokslagen bestraft, en is de vrijheid van meningsuiting niet-bestaand. Er valt nogal iets voor te zeggen dat het Kurhaus vervolgens niet meewerkt aan de promotie van zo'n land. We zouden ook een beetje raar staan te kijken als er een "Noord Korea-themadag" was. Lekker met elkaar praten over "de Noord-Koreaanse cultuur" terwijl daar miljoenen mensen in concentratiekampen zitten. Mjah. Lijkt me geen goed idee.
Maar ja, dat staat wel weer los van het ontwerp van de Saoedische vlag. Die is wat 'ie is. Dat Wilders daar niet plezant vindt is verder niet zo relevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten