Donald Trump bemoeit zich met Iraanse politiek: ''Laat het volk demonstreren!''

Geen categoriedec 30 2017, 16:00
Donald Trump kan zich niet inhouden om te bemoeien met landen, overal ter wereld. Hij heeft de situatie in Iran ook niet laten varen en waarschuwt de Iraanse regering om niet in te grijpen bij de demonstraties in het land.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/946949708915924994?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Famericandreamers%2Fachtergrond%2F2017%2F12%2Ftrump-waarschuwt-iran-laat-volk-demonstreren-572605%2F
De demonstranten in Iran komen steeds meer in opstand tegen het regime in Iran, vanwege de corruptie, voedselprijzen en de economische malaise. De Verenigde Staten hebben veel belangen in een slechte positie van het land en een andere regering die meer pro-VS is. de Verenigde Staten werken bijvoorbeeld met Saudi-Arabië samen, om een sterker front te vormen tegen Iran.
Begrijp mij niet verkeerd, iedereen op de wereld heeft naar mijn mening het recht om vredig te demonstreren en regeringen te corrigeren als ze sterk de fout in gaan. Het enige waar ik op wil wijzen is dat Donald Trump de campagne in is gegaan met de belofte om geen agent van de wereld meer te spelen. Om zich meer te richten op de Verenigde Staten en minder naar andere landen. Zeker niet in het Midden-Oosten.
Toch krijg ik steeds meer het gevoel dat Trump het niet kan laten om zijn macht uit te oefenen op de wereld, kijk maar naar Noord-Korea en China. Soms is een meer terughoudende politiek beter dan actief meedoen en zo de brandjes groter te maken en meer chaos te veroorzaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten