VIDEO Weer een dag met demonstraties in Jeruzalem tegen keuze van Donald Trump

Geen categoriedec 08 2017, 18:00
In het Midden-Oosten heeft bijna niemand stilgezeten nadat Donald Trump bekend had gemaakt dat hij Jeruzalem zou erkennen als de officiële Israëlische hoofdstad en ook nog eens de ambassade zou verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Vandaag zijn er in Jeruzalem weer veel demonstraties.

Palestijnen gooiden in Ramallah met stenen en benzinebommen naar veiligheidstroepen, die terugsloegen met traangas en rubberen kogels. Ook zou volgens sommige berichten op meerdere plaatsen met scherp zijn geschoten.

De onlusten vonden plaats in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden. De gezondheidsdienst in Gaza en hulporganisatie Rode Halvemaan spraken over zeker 109 gewonden, onder wie meerdere mensen met schotwonden. Israëlische media berichten over tientallen tot bijna honderd slachtoffers.

Veel landen in het Midden-Oosten zijn boos en dreigen met consequenties. Dit maakt de onrust in dit gebied alleen maar groter dan het al was en daarnaast kan het contra-productief werken voor Israël, aangezien het dreigingsniveau hierdoor kan oplopen. Een geïsoleerde Joodse staat in het islamitische Midden-Oosten bestaat al vol met risico's, maar dat kan nu wel erger gaan worden.
Als Donald Trump hiermee de spanningen in het Midden-Oosten wil opvoeren of laten knappen, dan doet die goed werk. Enfin, u kunt het zelf bekijken via deze live-video van RT, Russia Today. Normaliter ben ik niet zo fan van deze zender, maar het kan nu geen kwaad aangezien het live is.
https://www.youtube.com/watch?v=rp-4o3Aj2hs
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten