Anne-Maria krijgt van alles te horen over joden: "Ze hebben lelijke baarden, een gek hoedje en een grote neus"

Geen categoriejan 28 2018, 15:00
Hoe diep zijn we eigenlijk gezonken in Nederland?
Anne-Maria van Hilst is een buitengewoon moedige jongedame. Als jodin is ze juist in deze tijd, van de Holocaustherdenking, erg bezig met het bestrijden van antisemitisme, dat helaas steeds vaker de kop op steekt in ons land. Na 1945 riepen we allemaal "nooit meer," maar nu in 2017 lijkt die belofte bijna vergeten.
Aan de NOS vertelt Anne-Maria dat ze les geeft aan een groep studenten van het ROC. Daar krijgt ze met regelmaat de meest verschrikkelijke dingen te horen over joden. Zo vraagt ze de leerlingen hoe het "prototype" jood eruit ziet. De antwoorden zijn schokkend; ze konden zo afkomstig zijn uit Der Sturmer, het walgelijke propagandablad van de nazi's.
"Joden hebben lelijke baarden, een gek hoedje en een grote neus," zeggen de leerlingen. Ze kreeg zelfs eens de vraag van leerlingen of ze aan "haar hoorntjes" mochten voelen. "Omdat ze dachten dat alle joden demonen waren."
Het zal niemand verbazen dat dit soort opmerkingen eerst en vooral (zo niet alleen) afkomstig zijn van kansenparels, cynisch door links 'de nieuwe joden' genoemd.
Door het gesprek aan te gaan met dit soort jugend hoopt Anne-Maria dat ze het antisemitisme kan bestrijden. "Want dan gaan ze hopelijk thuis of in de buurt vertellen: joden zijn ook gewoon mensen," legt ze uit.
Klinkt natuurlijk hartstikke leuk en ja, misschien dat ze af en toe ook nog kan doordringen tot één of twee leerlingen. Maar man wat is het schrijnend dat het nodig is dat ze actief naar buiten gaat om kansenpareljongeren te vertellen dat ze als jodin echt geen demon is (en geen hoorntjes heeft, "voel maar!").
Na 1945 riepen alle Nederlanders in koor dat we zo'n verschrikkelijke haat tegen joden nooit meer zouden accepteren. Nee, we zouden er alles aan doen om dat te voorkomen. Nou jongens, 'gefeliciteerd,' in heel veel opzichten is de jodenhaat terug op het niveau van kort voor de holocaust. En dat komt voor het overgrote deel door nieuwkomers die hún jodenhaat met zich mee hebben genomen uit het Midden-Oosten.
Daardoor is de sfeer zo verpest in Nederland dat de (waarschijnlijke) kleindochter van arme joden die de holocaust meemaakten nu actief een pr-campagne moet voeren om zichzelf en haar geloofsgenoten te beschermen tegen agressie en haat. Triest. Maar het laat politiekcorrect links natuurlijk koud, want ach, de jodenhaters in kwestie hebben over het algemeen geen blond haar en blauwe ogen, en dus maakt het niet zoveel uit. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten