Rutte bij Buitenhof: Forum voor Democratie is veel te "somber!" Maar FVD slaat meteen terug

Geen categoriejan 14 2018, 20:00
Dat de dames en heren van FVD niet op hun mondje gevallen zijn wisten we al langer. Maar het is toch leuk dat ze Rutte even een veeg uit de pan geven.
Toen Mark Rutte vandaag mocht aanschuiven bij Paul Witteman had hij zich blijkbaar voorgenomen om het Forum voor Democratie even een trap na te geven. Want, u weet, Thierry Baudet en de zijnen vormen onderhand een echte bedreiging voor de VVD in de peilingen. Sterker nog, FVD is volgens Maurice de Hond virtueel al de tweede partij van het land -- en is aan het opstomen naar de nummer één, wat natuurlijk dat onzalige clubje van Rutte is.
En dus opent Rutte de aanval op FVD. Hét grote probleem van die partij, aldus de minister-president? Baudet en Theo Hiddema zijn zo somber!
'Ik kan me niet vinden in zijn enorme negativisme," aldus Rutte over Baudet. "Alsof we aan de rand van de afgrond staan -- ik heb toch niet de indruk dat dat zo is."
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/952513538198663168
Nee, het is nogal wiedes dat Rutte die indruk niet heeft. Meneer leeft immers in een ivoren toren. Hij heeft het heerlijk voor elkaar. Hij mag zich de machtigste man van het land noemen, is al zeven jaar premier, krijgt jaarlijks een heel mooi salaris, en mag ook nog eens regelmatig aanschuiven bij vergaderingen met de machtigste leiders van Europa. Geen wonder dat hij het nogal naar zijn zin heeft en geen wolkje aan de hemel ziet.
Helaas voor Rutte zijn de dames en heren van FVD bepaald niet op hun mondje gevallen. Hun reactie liet dan ook niet lang op zich wachten:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/952515764870963201
"Volgens [de minister president] is FVD somber," schrijft de partij op Twitter. "Dat klopt! Wij zijn bijzonder somber over de toekomst van de VVD. Stap net als vele anderen over naar FVD met de handige FVD overstapservice." Dan volgt een link naar de website van de partij. Een medewerker van FVD helpt mensen vervolgens om lid te worden van die partij en het lidmaatschap van de VVD op te zeggen.
Het establishment zal het nooit begrijpen, maar juist door dit soort ludieke acties doet FVD het zo ontzettend goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten