Demonstratie van Palestijnen aan de grens met Israël eindigt in gewonden en doden

Geen categoriemrt 30 2018, 18:00
Wat begon als een demonstratie aan de grens van Israël is geëindigd als een verschrikkelijke dag voor vele Palestijnen. De zogeheten 'Mars van Terugkeer' eindigde in doden en gewonden en het leger van Israël moest ook nog oprukken.

Bij de 'Mars van de Terugkeer' in de Gazastrook zijn zeker 5 Palestijnen om het leven gekomen en minstens 500 mensen gewond geraakt. Dat zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid tegen persbureau AP. Ze zouden zijn omgekomen door geweld van de zijde van Israël.

Het protest, dat weken moet gaan duren, verloopt bijzonder onrustig. Tientallen Palestijnen gooiden stenen en brandende banden naar het leger van Israël aan de andere kant van de grens, dat daarop reageerde met traangas. Het was juist de bedoeling dat het protest vreedzaam zou verlopen.

Het hele debat over het Israël-Palestina conflict blijft een heet hangijzer en het is nog maar de vraag hoe dit allemaal gaat aflopen. Donald Trump wil in zijn termijn het conflict oplossen, maar met dit soort acties wordt het alleen maar moeilijker om dat voor elkaar te krijgen. Zelf vind ik het altijd heel moeilijk hier een standpunt over in te nemen, aangezien het debat zo vertroebeld is en de feiten zo onduidelijk, zodat een positie louter uiteindelijk een politieke positie is en geen weloverwogen positie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten