Misdadig Palestijns Hamas gebruikt kinderen als menselijk schild bij rellen aan grens met Israël

Geen categoriemrt 31 2018, 14:00
Hamas zoekt een nieuwe confrontatie met Israël, maar gebruikt daarbij de aloude middelen: zet vooral heel veel burgers in, en vooral kinderen, zodat als er slachtoffers vallen bij al het agressieve gedonderjaag Israël een extra erge boeman lijkt.
https://twitter.com/IsraelMFA/status/980014963417927680
Nu de oorlogstrom weer klinkt in de Gazastrook, beginnen de eerste anti-Israëlberichten alweer binnen te sijpelen. Neem bijvoorbeeld DENK, wiens jongerentak gisteren al durfde te spreken van "etnische zuivering". En dan gaat het niet om Joden in Frankrijk, maar om Palestijnen op de Gazastrook. Hamas heeft daarmee hun eerste PR-succes in deze nieuwe strijd met Israël alweer te pakken: de usual suspects klagen alweer over zogenaamd buitensporig gedrag van de Israëlische staat.
Maar wie een betere blik werpt op het gezelschap dat gistermiddag stond te demonstreren, te rollen en stenen te gooien bij de grens tussen Gaza en Israël ziet dat de enige Joodse staat ter wereld helemaal niets verweten kan worden. De Israëlische soldaten treden alleen op als het echt niet anders kan, terwijl hordes boze Palestijnen hen blijven belagen met haatdragende leuzes en stenen, terwijl op meerdere plekken brand wordt gesticht.
De door Hamas opgestookte meute had bovendien wederom dankbaar gebruik gemaakt van de gangbare tactiek: stop vooral zoveel mogelijk vrouwen en kinderen tussen de agressieve actievoerders. Kennelijk om ze het "goede voorbeeld" te tonen: geweld plegen op Israël. Maar ook om een sinistere reden: als Israël genoodzaakt zou worden (en het doel van dit soort acties is om Israël te provoceren) om in te grijpen, dan kan het haast niet anders of er vallen ook burgerdoden. Logisch: Hamas heeft hen in de line of fire geplaatst.
En de bondgenoten van de terroristen hebben dan weer een mooie agitprop te pakken: Israël vermoordt kinderen. Schande! Bevrijd Palestina.
Zo gaat het iedere keer. En ook nu weer. Telkens weer.
Wie o wie is er uiteindelijk in staat om een einde te brengen aan deze plaag die luister naar de naam: Palestijnse terrorisme? Aan de lieden die hun eigen kinderen opofferen voor wat bloederige memes op Twitter en ranzige plaatjes in linkse magazines in Europa? Nou? Wie het weet, mag het zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten