Actualiteitenrubrieken: shocking, rechters stemmen D66

Foto:


Recent heeft het opleidingsinstituut voor rechters onderzoek (pdf) gedaan naar o.a. de politieke voorkeur van rechtelijk ambtenaren in opleiding (RAIO´s). De resultaten van dit onderzoek (p. 11) zijn hierboven te zien: D66 is extreem oververtegen- woordigd (van de RAOI’s met politieke voorkeur stemt 41% D66, onder de hele Nederlandse bevolking is dit slechts 7%), de PVV en SP zijn daarentegen extreem ondervertegenwoordigd (niet één van de ondervraagde RAOI’s stemt op deze partijen). In de woorden van het rapport: “De rechterlijke macht in spé vormt een opmerkelijk naar links afwijkend smaldeel.” Nieuwsuur besteedt er vanavond aandacht aan.

Morgen bij Buitenhof eveneens aandacht voor de rechterlijke macht: “De rechterlijke macht staat onder druk. Na gerechtelijke dwalingen in de Schiedammer Parkmoord, de Puttense moordzaak en de zaak Lucia de B staat door het proces Wilders het functioneren van de rechterlijke macht opnieuw ter discussie. In Buitenhof de president van de Hoge Raad Geert Corstens over zijn rechterlijke macht, de kloof met de samenleving, het nieuwe ministerie van Veiligheid en Justitie en de invoering van minimumstraffen.”

EenVandaag – Ned 1, 18:15 – 18:45
Werken aan de weg, levensgevaarlijk
Gevolgen vrijlating Wesam Al D.
France Telecom, wat ging er mis?

Nieuwsuur/Nova – Ned 2, 22:00 – 22:35
Veel D66-stemmers onder RAIO’s
Hoe veilig is bankieren via internet?

Buitenhof – Zondag Ned 1, 12:10 – 13:10
Het gebutste imago van de rechterlijke macht.
Het antwoord op de pensioencrisis

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!