Hoofddoekverbod geen breekpunt voor PVV

Foto:

De PVV doet een stapje terug wat betreft haar plan voor een hoofddoekjesverbod. De lijsttrekker voor de partij in Noord-Holland, Kamerlid Hero Brinkman, laat weten dat het verbod geen breekpunt is.

Dat zei hij woensdag in het provinciehuis in Haarlem tijdens de aftrap van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart.

“Het is van belang dat kiezers weten hoe een partij ergens over denkt. Het hoofddoekje vinden wij een buitengewoon discriminerend symbool van onderdrukking”, liet hij weten. “Als er een gelegenheid is om het aan te pakken, is het wel het provinciehuis. Het initiatief voor een bezoek aan het provinciehuis ligt bij de burger”.

Ondertussen lieten het CDA en de PvdA (verrassing!) weten dat het standpunt van de PVV voor hen wél een breekpunt is.

Hoewel de opstelling van de PvdA wel te begrijpen is (de hoofddoekjesbrigade vorm een groot deel van haar achterban tegenwoordig), vraag je je af waar het CDA toch mee bezig is. Als Brinkman nu zegt dat hij dit verbod er niet ten koste van alles doorheen wil drukken kun als christendemocraten toch prima zaken doen met zijn partij?

Er zijn wel meer partijen met standpunten waar je als CDA niet vrolijk van wordt. Maar zolang die partijen aangeven dat het dit onderwerp best wil inruilen voor een overwinning op een ander gebied is er geen enkele reden om samenwerking met ze op voorbaat uit te sluiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!