Hacker zet gegevens 315.000 Nederlanders online

Dit slaat weer eens nergens op. 

Wat voor nut heeft dit nou weer? Wie heeft hier baat bij?

Een aanvaller van twee websites heeft persoonlijke gegevens van 315.000 Nederlanders via het internet openbaar gemaakt. Het gaat onder meer om e-mailadressen, telefoonnummers, adresgegevens en wachtwoord-hashes. De gegevens zijn buitgemaakt uit de databases van Beauty.nl en Recreatief.nl, schrijft Security.nl. De aanvaller heeft de gegevens integraal op het internet gezet. Behalve om de genoemde gegevens gaat het onder meer om gebruikersnamen en adresgegevens.

Ik begrijp hier dus werkelijk niets van. De mensen achter Anonymous hebben in ieder geval nog een politiek doel. Ik ben het niet met ze eens, maar ze begrijpen? Ja, dat doe ik wel.

Maar waarom zou je de gegevens van honderdduizenden onschuldige Internetgebruikers online zetten? Wat is het nut? Wat probeer je dan te bereiken? Kan iemand me dat uitleggen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.