Haatbaard Al-Haddouchi,: 'Moslims moeten Frankrijk verlaten!'

Geen categorieapr 11 2012, 14:00
Als het aan haatbaard Omar al-Haddouchi ligt krijgt Marine le Pen binnenkort haar zin: alle moslims moeten Frankrijk verlaten. Liever vandaag nog dan gisteren.
De haatideoloog heeft een fatwa uitgesproken waarin hij 'de gelovigen' oproept om zo snel mogelijk hun biezen te pakken. Zij hebben namelijk niets meer te zoeken in Frankrijk:

Volgens de prediker hebben moslims niets meer te zoeken in Frankrijk vanwege ondermeer het boerkaverbod, het inperken van de oproep tot vrijdaggebed en de strengere controles op moslimradicalen na de terreuraanslag in Toulouse.

Al-Haddouchi had banden met de plegers van de aanslag in Casablanca in 2003. Hij heeft niet alleen veel aanhangers in Marokko, maar ook in Frankrijk en...
Nederland.
Het aparte van dit soort uitspraken is dat Marine le Pen en haar volgelingen het er ongetwijfeld mee eens zijn: moslims hebben niets te zoeken in Frankrijk, ga maar lekker 'terug' naar Algerije, Marokkko, etc. Ironisch, nietwaar?
Twee punten van belang:
1. De mensen die naar al-Haddouchi luisteren zijn radicaal. Het is voor Frankrijk dus te hopen dat zij zijn fatwa gehoorzamen. Hoe minder extremisten er daar rondlopen, hoe beter. Laat ze de boel maar op stelten zetten in het land van herkomst.
2. Aan de andere kant ben ik bang dat bepaalde lieden op rechts - zowel in Frankrijk als in Nederland - deze fatwa zullen aangrijpen om nog maar eens te stellen dat alle moslims 'eruit moeten'. Europa heeft geen probleem met moslims, maar met fundamentalisten, conservatieven en extremisten.
De aanhangers van Al-Haddouchi moeten eruit, daar ben ik het helemaal mee eens, maar 'moslimpje wegpesten' in zijn algemeenheid is niet alleen idioot, maar ook in strijd met alles waar het westen voor pretendeert te staan. En nee, het doel heiligt de middelen lang niet altijd, zéker niet in de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten