Geaborteerde baby huilde

Geen categorieapr 14 2013, 19:00
Schokkend!
Het was enkele dagen geleden nieuws in de Verenigde Staten. Aan de overkant van de grote plas loopt de zaak tegen Kermit Gosnell, een abortusarts in West Philadelphia. De arts is verdachte in een schokkende zaak. Hij zou meerdere baby's hebben vermoord die levend bij hem in de kliniek werden gebracht. Daarnaast zou hij abortussen hebben uitgevoerd op vrouwen die te lang zwanger waren om nog een abortus te mogen krijgen.
Afgelopen week getuigde oud-medewerker Sherry West in de zaak. Zij is een oud medewerker van Kermit Gosnell. Haar verhaal was hartverscheurend. Ze vertelde hoe vrouwen een abortus ondergingen op het toilet. De baby's werden afgestoten door het lichaam en te vroeg geboren. Medewerkers van de kliniek moesten dan de geaborteerde foetus verwijderen. In de kliniek werd dan gesproken over "specimens' omdat dat mentaal makkelijker te verwerken was. Helemaal door merg en been ging haar verhaal over een huilende geaborteerde baby:

A Delaware woman who worked for abortion doctor Kermit Gosnell recalled hearing one child “screaming” after it was delivered alive during an abortion procedure at Gosnell’s West Philadelphia clinic. Sherry West, of Bear, said she was loyal to Gosnell – who is now facing multiple counts of murder for allegedly killing children after they were delivered alive at his clinic – but said the incident “really freaked me out.”

Alien
Sherry West vertelde dat ze het geluid niet goed kon omschrijven. Het klonk als een alien, zei ze. De baby was tussen de 18 en 24 centimeter groot.
Een geruchtmakende zaak in Amerika dus. De arts Kermit Gosnell kan uiteindelijk ter dood worden veroordeeld. Nieuwsgierig zocht ik naar Nederlandse nieuwsbronnen die dit nieuw naar buiten brachten. In de Nederlandse media was er echter 0,0 aandacht voor deze zaak. Er was maar één blog (zover ik kan nagaan) die aandacht besteedde aan deze zaak, en dat was, hoe kan het ook anders, DDS. In een koffiehoekje bracht Michael de zaak voor het voetlicht.
22 weken
Ik ben een tegenstander van abortus. Als u dan zegt dat dergelijke uitspattingen in Amerika geen fair argument tegen abortus zijn, heeft u natuurlijk gelijk. Dit verhaal uit Amerika laat ons wel zien welke verschrikkelijke praktijken er rondom abortusklinieken plaats vinden. Enorm scherp blijven op dit gebied is dus broodnodig.
Tegelijkertijd zegt dit voorval ons iets over foetussen. Baby's die abortussen overleven zijn er meer. We weten niet hoeveel weken de huilende foetus in de praktijk van Gosnell was. Wat we wel weten is dat er baby's blijven leven van 22 weken. Eerder schreef ik al over een Italiaanse baby van 22 weken die een abortus overleefde.

De vrouw koos voor een abortus omdat de baby gehandicapt was. Ze onderging de operatie zaterdag in de stad Rossano, in het zuiden van Italië. Artsen zagen niet dat de foetus nog ademde en lieten hem voor dood achter. Toen de priester van het ziekenhuis 20 uur na de operatie ging bidden bij het lichaampje, ontdekte hij dat de baby nog leefde. De navelstreng hing er nog aan. Hij bewoog en ademde. De aalmoezenier alarmeerde de dokters die het kind naar een naburig ziekenhuis brachten. Daar overleed het een dag later.

Legbatterij
In Nederland staat de abortusgrens nog steeds op 24 weken. Schandalig! We maken ons in Nederland druk over de rituele slacht, over de ruimte van kippen in een legbatterij en we verbieden de nertsenfokkerij. O, wat zijn we een beschaafd land! Wat zijn we vooruitstrevend en wat zijn we de Middeleeuwen ontstegen.
Niemand die zich druk maakt om huilende baby's. De weerloze, machteloze, geluidsloze schreeuw wordt overschreeuwd en doodgezwegen. Letterlijk.
Schandalig! Al ben je de grootste voorstander van abortus ter wereld, dan nog is een abortusgrens van 24 weken onverdedigbaar.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten