Politie valt Taksim weer binnen

Geen categoriejun 16 2013, 8:00
Alweer?
Listen carefully, I shall this only once... of hoe vaak ik het ook maar moet herhalen tot jullie doen wat ik zeg:

De Turkse politie is met waterkanonnen en traangas het Taksimplein opgegaan en het Gezi-park binnengedrongen, enkele uren nadat premier Tayyip Erdogan aankondigde dat de demonstranten die zich daar al weken ophouden voor zondag het plein en het park moeten hebben verlaten.

Toch ging het dit keer verder. Tot nu toe werd Taksim namelijk wel binnengevallen, maar Gezi Park zelf werd grotendeels met rust gelaten. Dat was gisteravond anders. De politie besproeide tentjes zelfs, zodat de demonstranten die erin zaten wel naar buiten moesten vluchten.
We gaan zien wat dit oplevert. Ik twijfel er niet aan dat de demonstraties de komende tijd gewoon doorgaan. Het gaat de betogers namelijk niet alleen om Gezi Park, maar om de kruipende islamisering in Turkije en Erdogans autoritaire manieren.
Overigens word ik er helemaal gek van dat Nederlandse media het continu over 'duizenden betogers' hadden (het waren er in de grote steden altijd tienduizenden, met regelmaat zelfs honderdduizenden), maar nu ineens wél vaststellen dat er gisteren 'tienduizenden' pro-AKP lieden kwamen opdagen bij Erdogans speech. Dan laat je je wel héél erg kennen zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten