Man geëlektrocuteerd door… iPhone

IC.

Een man uit China ligt al tien dagen op de Intensive Care omdat zijn iPhone hem heeft geëlektrocuteerd. Dat bericht het Parool:

Een man in China ligt al tien dagen op de intensive care in coma nadat hij een schok kreeg tijdens het opladen van zijn iPhone. Het is de tweede keer in korte tijd dat een iPhone in China een elektrische schok veroorzaakt, nadat een vrouw zou zijn geëlektrocuteerd toen ze een iPhone oppakte die aan een oplader zat.

De 30-jarige man kreeg een schok toen hij zijn iPhone 4 wilde opladen. Zijn zus redde hem door de oplader uit het stopcontact te halen. Vervolgens werd de man naar het ziekenhuis gebracht.

De vraag is nu of dit door de iPhone komt of door het soort oplader dat gebruikt wordt? De man gebruikte namelijk een namaakproduct. Dat zou ook zo zijn geweest bij de vrouw die overleed aan de schok.

Wat het geval ook moge zijn, voor Apple is dit natuurlijk bijzonder slecht nieuws. Het is immers behalve goed voor het imago van dat bedrijf. Ja, ook als de oorzaak ligt bij fabrikanten van namaakproducten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Jones

  Gewoon een prul ‘oplader’ gebruikt, zo eentje waar de primaire 220v kant kortsluiting maakt naar de 5v output voor de iphone. Deze heeft een metalen casing en dan wordt het een schokkende ervaring. Wel eens die spinnekoppen aan draden gezien bij de chinese elektra voorziening, kunnen ze niet netjes.

 2. hans-e-pans

  .

   

  Volgens mij is bijna alles nep in China.

   

  Niet vergeten het is komkommertijd.

 3. Frulen

  China he ? Wel eens gedacht aan neppers ? Ampere in combinatie met voltage is weldegelijk dodelijk Pietje. Maarja ik ben geen elektrieker.

 4. Pietje Precies

  nou volgens mij moet je hem van achteren inbrengen voordat je overlijdt aan een optater van 220V. Pietje was niet altijd even Precies met zijn elektrowerkjes….

  Bij ons vliegt de aardlekschakelaar er gewoon uit. 

  Leuk is anders, maar dodelijk…….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.