De IKON doet Koranpromotie over de rug van de Bijbel

Geen categoriedec 28 2013, 17:44
De subtiele leugens waar ik in dit artikel op zal wijzen, zijn me al jaren een doorn in het oog. De website Bijbel en Koran.nl beweert te zijn opgericht om onderling begrip te kweken tussen christenen en moslims. Dat is een hoopgevende bewering die neutraliteit uitademt. Maar het materiaal op de website is allesbehalve onbevooroordeeld en daarmee druk ik me zacht uit.
Omdat deze website een initiatief is van de Wereldomroep en de IKON (een Christelijke organisatie) zult u misschien verwachten dat ik u ga vertellen hoe de Bijbel wordt voorgetrokken. Het tegendeel is echter waar. De Bijbel wordt juist omlaag gehaald om de Koran daarboven te laten schitteren. Dit alles in de naam van verbroedering.
De site
De genoemde website biedt haar bezoekers vertalingen van de Bijbel en de Koran, die hij naast elkaar kan raadplegen. Tevens wordt de bezoeker een leuke tool geboden waarmee hij trefwoorden kan opzoeken in een zoekmachine, die vervolgens het aantal hits in beide boeken weergeeft.
Maar wat schetst de verbazing: de website plaatste kort na haar oprichting een Islamitische video op de hoofdpagina, waarin de Bijbel wordt gepresenteerd als zijnde gewelddadiger dan de Koran. Dat is wel een hele vreemde zet voor een website die begrip tussen beide geloofsgroepen zegt te willen kweken. “Meneer de Christen, u denkt misschien dat Wilders gelijk heeft, maar uw eigen boek is veel gewelddadiger. Zijn we nu vrienden?”
Sluw en bedrieglijk
De inmiddels opgeheven Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) heeft een sluw spel gespeeld door de destijds net opgerichte website een stukje promotie te geven in één van haar uitzendingen. Die ogenschijnlijke gunst is echter een digitaal paard van Troje dat inmiddels al jaren vrolijk prijkt op de ‘bruggen bouwende’ website. De NIO vraagt, in een interview met Marlies ter Borg, of de filosofe een aantal trefwoorden in de zoekmachine van de site zou willen wil intoetsen. ‘Stenigen’, ‘zwaard’ en ‘slaan’ passeren de revue. En wat blijkt: ze komen vaker voor in de Bijbel dan in de Koran. Vervolgens wordt Wilders’ beroemde Donald Duck-uitspraak nog even herhaald en de kijker zou nu volledig overtuigd moeten zijn van het feit dat niet de Koran, maar juist de Bijbel bol staat van geweld.
De oplettende lezer slaat zichzelf nu op het voorhoofd vanwege de (ik zeg het niet snel) stupide wijze van onderzoek plegen die de NIO hier laat zien. Zelden heb ik een meer leugenachtige poging gezien om de kijker doelbewust te bedriegen. Ten eerste is de Bijbel letterlijk tien maal zo dik als de Koran, waardoor zo’n beetje ieder woord vaker zal voorkomen. Maar nog belangrijker: de context wordt volledig genegeerd.
Wanneer het woord ‘zwaard’ in Mattheus 26 vers 52, drie maal in één zin wordt gebruikt om juist geweldloosheid te prediken, tellen deze volgens de NIO gewoon mee bij het aantonen dat de Bijbel gewelddadige passages kent. Ik kan me niet voorstellen dat deze actie uit domheid is geboren. Derhalve constateer ik dat de NIO een bewuste tactiek heeft gebruikt om de Koran over de rug van de Bijbel te promoten. Vervolgens waren de IKON, de Wereldomroep en Marlies ter Borg te naïef om hier doorheen te prikken. Hun uitgestoken hand werd in wezen venijnig in een houdgreep gezet, waarna ze met Bijbel en al tegen de grond werden gewerkt. En dat allemaal zonder het zelf te beseffen. Knap!
Koekje van eigen deeg
Deo Volente NL zal in de toekomst een aantal antwoorden produceren op de gehele video van de NIO, waarin nog veel meer onzin wordt verkondigd dan alleen bovenstaande bagger. De eerste video staat al online en gaat over de kwalijke zaken die hierboven werden geschetst. Daarin doet Deo Volente NL haar eigen onderzoek met dezelfde tool van BijbelenKoran.nl en zoekt daarbij naar woorden als ‘liefde’, ‘vrede’ en ‘geluk’. Hoe vaak denkt u dat deze woorden voorkomen in de Koran en de Bijbel? Kijkt u zelf want het antwoord zal u misschien verbazen. Natuurlijk wijs ik deze abjecte vorm van onderzoek af, maar het is bedoeld om de dwaasheid van deze laffe poging van de NIO bloot te leggen. Misschien dat andere Islamitische organisaties, na het zien van deze ontmaskering, twee maal nadenken voordat zij bedrog toepassen om de Bijbel verder af te kraken. Want zij weten vanaf nu dat Deo Volente NL meekijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten