Onno Hoes hoeft niet af te treden

Geen categoriedec 19 2013, 16:00
Joh!
Waarom zou die man in vredesnaam moeten aftreden? Wat is de gedachte daar achter? Zijn Nederlanders ineens net zo puriteins als Amerikanen ofzo?

Onno Hoes (52) mag ondanks het tumult rond zijn liefdesleven aanblijven als burgemeester van Maastricht. Na een urenlang overleg met de VVD'er, besloten de fractievoorzitters van de gemeenteraad Hoes een laatste kans te geven. "Mochten er in de toekomst nog feiten naar boven komen die aantoonbare schade opleveren voor het ambt van de burgemeester dan heeft dat consequenties", aldus een fractievoorzitter kort na middernacht in een verklaring.

Wat een flauwekul zeg. Hoes had een affaire, misschien meerdere. Wie weet? Daaruit kun je concluderen dat hij in de privésfeer onbetrouwbaar is.
Maar dat heeft niets te maken met zijn functioneren als burgemeester. Sommige vreemdgaande politici zijn de beste politici die er rondlopen, terwijl andere, brave politici/bestuurders soms vreselijk slecht zijn.
Laten we privézaken vooral privé houden. Hoes moet in de privésfeer bekendstaan als een onbetrouwbare smeerlap (dat mogen we toch wel zeggen over getrouwde mensen die vreemdgaan?), maar publiekelijk gaat het er alleen om hoe hij zijn taken als burgemeester uitvoert.
Overigens zal ik maar niet zeggen dat het opvallend is dat het wéér een VVD'er betreft. Maar toch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten