CDA maakt zich hard voor het MKB

Geen categoriejan 17 2014, 18:59
De christendemocraten eisen lastenverlichtingen.
Gezien de problemen binnen het CDA toen die partij in een regering zat met de VVD die gedoogd werd door de PVV is het een tikje ironisch, maar het heeft er alle schijn van dat Buma en de zijnen steeds rechtser worden. Voor de bühne, in ieder geval.
Zo eisen de christendemocraten nu dat de regering het MKB een handje helpt.
Het is ongelooflijk, maar blijkbaar zijn er nog steeds partijen die begrijpen dat het MKB de motor van de economie is. Trouw legt uit:

Mkb'ers moeten volgens de CDA-voorman weer gaan functioneren als de motor van de economie. Buma wil daarom honderden miljoenen vrijmaken die het CDA in september nog wilde gebruiken om lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven te realiseren: 'Grotere bedrijven redden zich wel. Die slanken af en gaan weer verder. Kleine ondernemingen gaan failliet en verdwijnen.'

Eén van de voorstellen is dat het gemakkelijker moet worden voor het klein- en middenbedrijf om geld te lenen van banken. CDA-leider Sybrand Buma:

"Daarom komt het CDA binnenkort met een initiatiefwet die kredietunies mogelijk maakt en willen wij de grens voor Qredits om leningen te verstrekken verhogen van 150.000 euro naar 250.000 euro."

Heel mooi, maar het is wel van belang dat het CDA niet met voorstellen komt om het MKB te steunen met behulp van allerlei subsidies. Er moet geen 'herverdeling van de welvaart' plaatsvinden van de consument naar de kleine ondernemer. Het moet eenvoudiger worden voor het MKB om leningen te krijgen, en die leningen moeten hoger zijn. Daarnaast moeten hun lasten worden verlaagd. Dit kan bereikt worden door vrijstellingen en zelfs door specifieke belastingverlagingen. 
Natuurlijk moeten we even afwachten wat het CDA precies wil, maar het uitgangspunt - dat het MBK de ruggengraat vormt van de economie en het daarom gemakkelijker moet krijgen - is perfect. Er is bijna geen betere manier denkbaar om de economie aan te jagen dan door het leven gemakkelijker te maken voor het MKB. Vroeger zou de VVD daarvoor pleiten, maar - helaas - die partij is slechts een schim van wat zij ooit was. Daarom is het aan andere partijen om het op te nemen voor het MKB. Blijkbaar is het CDA de enige partij die in dat gat springt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten