Oh nee, er komt een Kleine IJstijd aan

Geen categoriejan 19 2014, 17:44
Global warming? Welnee, global cooling!
Volgens Britse wetenschappers is het tijd om ons grote zorgen te maken om het klimaat. En dan bedoel ik niet omdat men vreest dat het steeds warmer wordt, maar omdat er een...
Jawel: Kleine IJstijd aankomt.
Ik citeer uit een bericht over deze materie op Telegraaf.nl:

De zon doorloopt normaal gezien een cyclus van zonneactiviteit die ongeveer elf jaar duurt. Volgens die cyclus zou nu maximale activiteit moeten worden gemeten. In plaats daarvan is de zon  juist vrij rustig. "Ik ben al 30 jaar een zonnefysicus en ik heb nog nooit zoiets gezien. "De zon is al 100 jaar niet meer zo rustig geweest.", zegt Richard Harrison van het Rutherford Appleton Laboratory in de Britse stad Oxfordshire tegen de BBC.

U gelooft het niet, maar het gebeurde al vaker dat de zon zo 'inactief' was. Zo was er in de tweede helft van de 17e eeuw ook een Kleine IJstijd, die het Maunderminimum wordt genoemd. Toen veroorzaakte de verminderde activiteit van de zon extreem koude winters in Europa (en elders).
Volgens de onderzoekers staat ons een vergelijkbare tijd te wachten. Ze beweren dat het de komende jaren waarschijnlijk alsmaar kouder wordt - in de winter tenminste - wat een behoorlijke impact kan hebben op het mensen- en dierenleven.
Op dit moment wachten we op reacties uit kamp global warming. Voorlopig hult men zich daar in stil zwijgen, maar ik verwacht dat ze binnenkort toch weer over 'klimaatverandering' beginnen en de komende IJstijd dan als bewijs - geloof het of niet - zullen aanvoeren voor hun stelling. Natuurlijk is het een beetje lullig voor ze dat díé klimaatverandering niet door mensen, maar door de zon komt.
Zal ze dat ervan weerhouden om te pleiten voor meer uitlaatgassen en andersoortige activiteiten van de mensheid die afkoeling van het klimaat mogelijk tegen kunnen gaan? Of vinden ze afkoeling, anders dan verwarming, stiekem wel prima? Omdat het zulke fantastische mogelijkheden biedt aan ijsberen en pinguins om hun territoria te vergroten, of iets dergelijks?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten