Nederland kapotbelast door ozb

Geen categoriefeb 28 2014, 18:00
Belachelijk.

Huizenbezitters betalen de afgelopen vier jaar steeds meer aan onroerendzaakbelasting (ozb). Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 is deze belasting in veel plaatsen fors gestegen. Landelijk steeg de belasting voor woningeigenaren met gemiddeld 16,7 procent. Ondertussen daalde de WOZ-waarde van de huizen in diezelfde periode gemiddeld met 11,9 procent.

Dat zegt Vereniging Eigen Huis, tenminste.
En dat is niet alles. In sommige gemeenten steeg de ozb namelijk mee veel meer procent. Zie de gemeente Gemert-Bakel (Noord-Brabant). Daar steeg de ozb met 129 procent. Ongelooflijk. 
De PVV heeft meteen al vragen gesteld aan de minister van Wonen en Rijksdienst over deze materie.
Vragen van het lid Van Klaveren (PVV) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst over de explosieve stijging van de OZB voor huiseigenaren.
1.) Bent u bekend met het artikel 'Huizenbezitters flink meer kwijt aan OZB'(*)?
2.) Deelt u de visie van de PVV dat huiseigenaren de afgelopen periode al meer dan genoeg lastenverzwaringen voor de kiezen hebben gekregen, onder meer door de aantasting van de hypotheekrenteaftrek? Zo neen, hoe duidt u deze zoveelste lastenverzwaring dan? 
3.) In hoeverre bent u, in navolging van de PVV, van mening dat het onredelijk is dat huiseigenaren bij een dalende WOZ-waarde toch geconfronteerd kunnen worden met een stijging van de OZB? 
4.) Bent u bereid maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat de OZB die gemeenten heffen niet mag stijgen indien de WOZ-waarde van een pand daalt? Zo neen, waarom onderneemt u geen actie om deze lastenverzwaring tegen te gaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten