Erdogan als de nieuwe sultan van Turkije

Foto:

Vreselijk.

Dit is gewoon ziek:

A group of construction workers cheered for Turkish Prime MinisterRecep Tayyip Erdo?an in Istanbul on March 26, hailing him as a “padi?ah” (sultan).

Erdo?an was walking to a helipad to depart for his electoral rally in the northwestern province of Düzce when cheering was heard from a building site across the road. “Long live our padi?ah,” the workers chanted, in reference to the superlative royal title for the Ottoman Dynasty. Erdo?an saluted them in a traditional gesture of reverence before boarding the helicopter.

Het is al erg genoeg dat die mensen hem zo noemen, maar het is nog erger dat hij daar vervolgens op reageert door ze op de traditionele manier te groeten. Daarmee bevestigt Erdogan hun anti-democratische denkbeelden namelijk, terwijl hij er juist afstand van zou moeten nemen door te bevestigen dat Turkije geen sultan heeft en ook nooit meer zal krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!