Boerka verbod toegestaan

Frankrijk

 

 

 

Goed nieuws. Het Europese Hof voor de rechten van de Mens heeft bepaald dat Frankrijk haar boerka verbod mag handhaven. Dat besluit was aangevochten door een Franse moslima omdat ze zich ‘gediscrimineerd’ voelde, maar daar heeft het Hof nu dus een stokje voor gestoken.

In Frankrijk geldt een strikte scheiding tussen Kerk en Staat (Laïcité) en er mag al sinds 2011 geen boerka of nikaab worden gedragen die het gezicht (volledig) verbergt. Op het dragen van een boerka of andere compleet bedekkende kledij staat een boete van 150 euro per overtreding.

Tegen de beslissing van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is geen beroep mogelijk. Heel goed natuurlijk, want dit soort kleding draagt men maar met carnaval, maar niet in het openbare dagelijks leven in een moderne Westerse samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Els

  @ Nick

  Dat betekent dus: dag CU, dag SGP, dag CDA. Zie ik nog niet gebeuren.

   

   

 2. nick

  Dat zal me een ophef geven daar in Frankrijk want het zit er overvol met moslims en het dragen van een Burka is eerder gewoonte dan uitzondering.

  Goed voorbeeld doet volgen dus Nederland, zet het verbod in, beginnende met Kerk en Staat strikt te scheiden, dat geeft ook moslim partijen minder kans op invloed en het mes zal aan twee kanten snijden, alle christelijke partijen zullen zich moeten omvormen, een goede zaak want religie en politiek gaan heel slecht samen en veroorzaken alleen maar ellende!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.