Fatah is ook een terroristische organisatie

Geen categoriejul 15 2014, 9:00
De ogen van de wereld zijn de afgelopen dagen gericht op een heel klein stukje land. Israël en de Palestijnse gebieden. In de berichtgeving gaat het daarbij vaak over Hamas. Fatah speelt echter ook een zeer dubieuze rol.
Dat Hamas een club is waarmee je niets te maken moet willen hebben, hoef ik aan u als lezer hopelijk niet meer uit te leggen. De organisatie is momenteel weer in oorlog met Israël. Daarbij probeert Hamas zoveel mogelijk slachtoffers te maken onder de burgers van Israël. Het lot van de burgers in de Palestijnse gebieden interesseert Hamas ook geen zier. Door haar acties brengt de terreurgroep de levens van verwanten dagelijks in gevaar.
Hamas is niet de enige die het voor het zeggen heeft bij de Palestijnen. Ook Fatah is een belangrijke organisatie die veel invloed heeft in de Palestijnse gebieden. Zo steunde de organisatie Abbas bij de verkiezingen in 2005. Met succes. Abbas is momenteel de leider van de Palestijnse Autoriteit. Zijn mandaat eindigde al in 2009, maar meneer vertikt het om op te stappen en heeft eigenhandig zijn regeringstermijn verlengd. Hij heeft overigens enkel macht op de Westelijke Jordaanoever, waar Fatah nog aan de touwtjes trekt. Hamas heeft de macht gegrepen in de Gazastrook en trekt zich weinig aan van Abbas en consorten.
Gematigd
Abbas wordt door de rest van de wereld echter nog steeds gezien als de (gematigde) leider van de Palestijnse Autoriteit. Het klopt dat Fatah en Abbas niet zo extreem zijn als bijvoorbeeld een Hamas. Lange tijd moesten Fatah en Hamas dan ook helemaal niets van elkaar hebben. Toch is de term gematigd voor Abbas en Fatah wat mij betreft veel te positief en strooien westerse media en regeringen u, mij en elkaar zand in de ogen.
Zo eist 'onze vredesduif' Abbas zonder blikken of blozen de vrijlating van 104 terroristen. Criminelen die soms meervoudige moorden op hun geweten hebben, moest Israël vrijlaten om aan tafel te mogen gaan zitten met Abbas en om te praten over vrede. Daar bleeft het niet bij qua vernedering. Nee, Abbas besloot ook nog eens een groot feest te houden om deze moordenaars als helden te onthalen. Zout wrijvend in pijnlijke wonden van heel Israël in het algemeen en nabestaanden in het bijzonder.
Raketten
Het kan echter nog erger. Hamas en Fatah zijn langzaamaan vriendjes aan het worden. Fatah mag dan een hele aardige, vriendelijke organisatie lijken en Abbas een toffe peer, niets is minder waar. De organisatie steunt Hamas bij het lanceren van de raketten. Sterker nog, aan Fatah gelieerde groeperingen schieten ook raketten af op Israël. En Fatah wil samenwerken met voormalige aartsvijand Hamas om samen een front te vormen tegen Israël.

Mahmoud Abbas' Fatah movement asserted yesterday in a Facebook post that it sees the reconciliation with Hamas "as an opportunity to establish a united front to fight Israel."

Lijkzakken
Hamas is door het Westen al op verschillende lijsten van terroristische organisaties gezet. Terecht! Het is echter de hoogste tijd dat ook Fatah op deze lijst terecht komt. Het wordt tijd dat de wereld inziet dat Fatah en Abbas geen haar beter zijn dan Hamas. Fatah wil helemaal geen vrede? Weet u wat Abbas en zijn vriendjes willen? Nee? Zij vertellen het u in eigen woorden!

Today, Fatah, headed by Abbas, posted the following threat to Israelis: “Sons of Zion, this is an oath to the Lord of the Heavens: Prepare all the bags you can for your body parts” [Facebook, “Fatah - The Main Page,” July 7, 2014].

Kamervragen
Gelukkig zijn er in Nederland partijen die begrijpen dat Nederland en het Westen niet langer kunnen samenwerken met zo'n organisatie. Onze belastingcenten mogen niet in handen vallen van clubs die als doel hebben Israël van de aardbodem te vegen, vinden zij. Daarom hebben SGP, CU en de Groep Bontes - Van Klaveren vragen gesteld aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken.
Het is de hoogste tijd voor een nieuwe politieke koers als het gaat om Fatah, Abbas en de Palestijnse Autoriteit.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten