Hamas vuurt tientallen raketten af op Israël

Geen categoriejul 08 2014, 9:00
Islamitisch terrorisme
Gisteravond kwam het bericht dat de islamitische terreurbeweging Hamas opnieuw ernstig geweld heeft gebruikt jegens de soevereine staat Israël. Hamas claimt een vergeldingsaanval te hebben verricht na Israëlische raketaanvallen op doelen in de Gaza-strook. Israël zegt op zijn beurt, dat er aanwijzingen waren dat de militante palestijnen bezig waren met explosieven aan te brengen in een tunnel. het lijkt erop dat de Palestijnse terreurbeweging helemaal geen vrede wil, maar uit is op de vernietiging van de Joodse staat. Zie ook dit stuk van Awi Cohen bij Opinie.
Minister Liberman van BUZA stelt dat Israël dan maar moet overwegen om de Gaza-strook opnieuw te bezetten. Het land heeft alvast 1500 reservisten opgeroepen zich te mobiliseren. Het conflict tussen Israël en Palestina is de laatste dagen hoog opgelopen. Beide partijen voerden over en weer raketaanvallen uit. Directe aanleiding is de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners die eind juni dood werden aangetroffen in de door Israël bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever en de dood van een Palestijnse jongen als reactie daarop.
Israël heeft aangegeven er alles aan te doen om de laffe moordenaars van de drie tieners te pakken te krijgen. Intussen dreigt er een oplaaiend conflict tussen de Jodenhaters en de Israïli's. Alsof de wereld nog niet genoeg te stellen heeft met die radicale islamieten overal ter wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten