Nederlandse jihadist Khalid K. uit Almere hartstikke dood

Goed nieuws: de uit Almere afkomstige ISIS-aanhanger Khalid K. is tijdens gevechten in Noord-Irak omgekomen.

Allereerst een waarschuwing: als u niet tegen beelden kunt van afgehakte hoofden, lees dan niet verder. Khalid K. de verschrikkelijke alias Abu Abdulrehman al Iraki alias Emir van de Woestijn, die regelmatig met afgehakte hoofden poseerde in Syrië en Irak, leeft niet meer. Volgens De Telegraaf is de jihadist uit Almere overleden tijdens gevechten met de Koerdische peshmerga, het leger van de Koerden.

K. was eigenlijk een Koerd, maar hij vocht samen met andere radicale islamitische terroristen tégen de Koerden. Geen wonder dus dat de Koerden blij zijn dat ‘ie nu dood is. Peshmerga-strijder Ahmed Khazi zegt vanochtend tegen De Telegraaf:

“We zijn blij dat hij van het strijdtoneel is verdwenen. Een verrader, een slecht mens is gedood.”

Khalid K. zat al sinds 2011 in Syrië bij Jabhat al-Nusra. Na enige tijd sloot hij zich aan bij ISIS en vertrok hij naar Irak om daar hoofden af te hakken en andersdenkenden te vervolgen en te vermoorden. Opmerkelijk is dat hij in 2011 nog in beeld was bij de AIVD: K. werd toen verdacht van terrorisme, maar hij werd na twee weken vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Meteen daarna vluchtte hij naar Syrië.

Tja. Het is natuurlijk bizar dat K. naar Syrië heeft kunnen afreizen zonder dat de overheid heeft geprobeerd hem tegen te houden en vast te zetten wegens deelname aan een terroristische organisatie. Nu volgt een van de gruwelijke foto’s waarvoor ik eerder in de tekst waarschuwde (via oorlogsverslaggever Harald Doornbos).

Ik plaats deze foto omdat ik vind dat iedereen moet weten wat voor een gruwelijke islamitische terrorist K. was. Er is ook een andere foto, waar K. poseert met maar liefst vijf afgehakte hoofden (klikken op eigen risico). Wat het hele verhaal extra gruwelijk maakt, is dat deze man in een doodgewone Nederlandse stad woonde. Hij was ooit een kind in een gewone vinexwijk tussen allemaal andere gezinnen met kinderen. Het is bijna niet voor te stellen, maar het is wel waar: een deel van zijn leven was hij géén radicale haatbaard en poseerde hij niet met afgehakte hoofden.

En toen begon het radicaliseren. Je moet er niet aan denken dat je dan naast zo’n figuur woont. Walgelijk. Minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) zei na Kamervragen dat K. niet meer welkom zou zijn in ons land en dat hij vervolgd zou worden voor oorlogsmisdaden als hij toch terug zou komen. Dat was natuurlijk veel te laat: K. had helemaal niet mogen afreizen naar Syrië en Irak. Maar goed, we mogen blij zijn dat K. nu dood is. Hoeven we ons om hém in ieder geval geen zorgen meer te maken. Nu nog een paar dikke bommen op al die andere jihadstrijders in Syrië en Irak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

35 reacties

 1. Erik

  pierreofzo op 18 augustus, 2014 – 22:50

   

  Dan heb jij zeker nog nooit een tros druiven geneukt! 🙂

 2. Mas Rob

  “Opmerkelijk is dat hij in 2011 nog in beeld was bij de AIVD: K. werd toen verdacht van terrorisme, maar hij werd na twee weken vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Meteen daarna vluchtte hij naar Syrië.”

   

  Dit behoeft verduidelijking. Immers, de AIVD heeft niet als taak om misdadigers voor het gerecht te brengen. Zij verzamelt informatie met als doel de veiligheid van de Nederlandse staat te handhaven. Dat de jihadist werd vrijgesproken (waarvan?) wil niet zeggen dat hij n 2011  niet in beeld was bij de AIVD.

   

 3. Karina

  Het is niet aan ons iemand te vertellen waar ze wel of niet mogen komen.

  Het is wel aan ons om iemand te kunnen weigeren terug te nemen als er gegronde redenen zijn.

 4. V.K.

  -Dat z’n graf voor eeuwig wordt ondergescheten door zeemeeuwen.

 5. tipo

  Als je dit soort  moslims niet uitzet naar ISIS en ze daar laat vermoorden, dan moet je in Nederland op de Rottummerplaat een definitief verblijf inrichten voor dit soort moslims. Lekker tussen de meeuwen, voor de nodige symboliek. 

   

  Deze moslim is heus niet de enige Nederlander die dit soort misdaden pleegt. Nederland moet zsm van dit soort uitschot af. De politiek had daar al in 2011 vrij baan voor moeten maken om dit uitschot te kunnen lozen. Dat doet de Nederlandse politiek niet en dus is onze regering medeverantwoordelijk voor de doden die dit uitschot produceert. 

   

  Nederland moet dus forse herstelbetalingen aan de slachtoffers van dit uitschot betalen, want Rutte 1 en Rutte 2 is mede-schuldig door nalatigheid.

 6. cruzio

  Opgeruimd staat netjes. Hier op internet de grote jongen uithangen , maar in die streken krijgen ze met echte collegas te maken, die het terrein kennen, en zijn ze kansloos…….

 7. henk vintage

  Maar wat gebeurt er nu met die moskee in Almere waar hij is opgeleid??

 8. DWK

  dacht al:

   

  rehman is laat

 9. Bob Fleumer

  Het schuilt in ons allen, als er zeer ernstige misdaden kunnen worden gepleegd in de wetenschap dat er geen straf volgt zijn mensen tot vreselijke dingen in staat.

  Ik zeg maar onze omgeving houdt ons op de rails maar als dat wegvalt is het hek van de dam bij sommige mensen.

  Als je, zoals deze man, zoveel levens hebt genomen is je eigen leven ook niets meer waard.

  Het zou toch wel fijn zijn als allah nog eens duidelijk zou maken waar hij voor staat en dan niet via een boekje maar gewoon voor een ieder te lezen in de hemel schrijven.

 10. fredvdB

  Een zwaluw (een dode haatkabouter) maakt nog geen lente.

   

  Maar het is zeker de moeite waard om nog eens wat andere oude wijsheden tegen het licht te houden, zoals “goed voorbeeld doet volgen” en als er een schaap (Klahid) over de dam is…

   

  Verder is het fijn om te weten wie je echte vrienden zijn in tijden van nood: hulde aan de Koerden!

 11. Kraftavilqa

  Dat is weer een haatbaard minder, inderdaad allah is wijs.”een slecht mens”? slecht zonder twijfel maar mens om mens te zijn moet je menselijke waarden aanhangen het aanhangen van menselijke waarden en van islam is onverenigbaar; muzels zijn dan ook geen mensen.Verwarrend is dat ze uiterlijk soms wel enige overeenkomst met mensen vertonen en soms ook menselijk gedrag lijken te emuleren (een beetje zoals bij getrainde aapjes). Zo voor de vroege Maandag ben ik wel weer controversieel genoeg geweest.

 12. Johannes N

  Ik snap niet zo erg dat de auteur dit soort mensen zo vreselijk graag binnen onze grenzen wil houden. Denkt u dat dit soort verknipte figuren gewoon een normaal leven hadden geleid als ze maar hier waren gebleven? Of hadden ze hun islamitische lusten dan hier gebotvierd, op onze eigen bevolking?

   

  Pop-quiz: wanneer is de uitkering van deze meneer stopgezet?

   

  1) Zo gauw hij het land verliet in 2011

  2) Enkele maanden terug, toen zijn gruweldaden bekend werden

  3) Hij zal worden stopgezet zo gauw een officieel certificaat van zijn dood aan de overheid wordt gepresenteerd

   

  Ik weet het niet, maar gegeven het fantastische beleid van onze overheid heb ik wel een vermoeden…

 13. Linkse Internetcrimineel

  Waarom had meneer K. niet mogen afreizen naar Syrië? Wat moeten we hier met zulke mensen?

  Deze mensen horen niet in Nederland, ook niet in de gevangenis.

 14. ronzor

  Zijn afgehakte rotkop aub.

 15. rinus

  Heel goed dat je dit soort gruwelfoto’s laat zien. Iedereen moet zien waar deze beesten voor staan. De ”profeet” himself was ook een koppensneller en hakte er op zijn vije dag ook 700 af. En daar zijn dus de volgelingen ook toe in staat. Ze worden er door god voor beloond! En dat geldt niet alleen in Irak en Syrie maar ook in de rest van de wereld. Overal waar moslims zijn is ellende die erger wordt naarmate het percentage moslims hoger wordt. Overal!!

 16. Two Ravens Black Kettle

  “Dat was natuurlijk veel te laat: K. had helemaal niet mogen afreizen naar Syrië en Irak”

   

  Frank toch. Natuurlijk is het uitstekend dat deze slachter is afgereisd anders zou deze aanhanger van de dodencultus nog steeds hier in NL rondlopen.

  Ik hoop dat nog velen mogen volgen. Afreizen vervolgens via het abatoir van Syrië en Irak  naar de 72 maagden getransporteerd worden.

  NL is er vandaag een stukje veiliger en leuker op geworden. 

  Maar wil de vreugde ook wat temperen; er zijn er nog meer dan een hodnerd te gaan en inmiddels zijn heel wat kelers teruggekeerd. Teruggekeerd met behoud van uitkering want verkrachten en moorden loont in dit land. Wij zijn het Argentinië van na WOII: een vrijplaats voor slachters.

 17. Zeeuw

  Er is iets dat ik mis in het artikel. Namelijk dat de nederlandse regering de syriegangers niet stimuleert. Zoals Johan Cruijf zei: Elk nadeel hep zijn voordeel. In dit geval is het voordeel dat ons land van de IS aanhangers afkomt door hun afreizen richting het midden oosten. Onze regering moet dat initiatief stimuleren en eventuel subsidieren. Waarom? Het is de beste manier om er voor te zorgen dat de inwoners van Nederland in vrede kunnen blijven leven. Het nadeel is dat de ouders van moslim gezinnen worden opgezadeld met verdriet als hun kind kapot geschoten is. Dat de islam daarin voorziet weten wij ( heidenen ) ook al, zoveel hebben wij al geleerd van dat geestelijk ontspoorde tuig. En daarmee bedoel ik niet allen de moslims maar ook alle aanhangers van alle andere religies die net zo goed gestelijk de weg kwijt zijn. De aboriginals en de indianen hebben het leven op aarde beter begrepen dan alle malloten overal elders op aarde.

 18. pierreofzo

  @ Nog-1  1834

   

  Is toch zielig voor die jongens.

  Verwachten ze maagden, krijgen ze druiven.

  Als die dan ook nog zuur zijn.

 19. venomieu

  Hij handelde  in navolging van zijn grote voorbeeld de “profeet” Mo… die allang dood is.

  Omdat hij zelf niet na kon denken, denk ik. Ook die pedofiel heeft er duizenden! de kop er af gehaald. Naast het vele slaven drijven en misbruiken van een minder jarig van slechts 9 jaar, die hij getrouwd heeft op 6 jarige leeftijd, ziekelijk! Het zal je voorbeeld maar zijn.

 20. mart

  Zeg Nog, als je dat ff rond kunt bazuinen in moslim kringen.dus dat” de maagden  nu druiven zijn”,zal de animo om martelaar te worden snel afnemen,maar ik denk niet dat ze er in trappen.

 21. nog_1

  Ik wist het al, dus dat googled een stuk makkelijker.

   

  De koran is oorspronkelijk in een van het Syrisch geleend schrift geschreven. Het woord ‘hur’ is in het Syrisch wit, of (witte) druif. De Arabische betkenis (huri) is pas van later datum. Een vertaalfoutje dus.

 22. Frank

  Het zal allicht een hoop uitkering, zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderbijslag schelen. Opgeruimd staat netjes.

 23. Hilterman

  Wat een mazzel.

 24. mart

  Hebben de strijders ff pech…..dachten ze wat te ritselen te hebben zitten ze met manden vol druiven opgescheept.Mag ook geen lekker wijntje van gemaakt worden,mag niet van Mo .Tòch maar weer die geiten van stal halen?

  Nog-1, ik heb het stuk niet gelezen,mij te lang,maar waar hààl  je het zo vlug vandaan?

 25. nog_1

  Die maagden zijn gebaseerd op een vertaalfout. De brontekst heeft het over witte druiven.

   

  http://bartjanspruyt.blogspot.nl/2009/03/geen-maagden-maar-druiven-over-de.html

 26. mart

  Tja ”de slachter” is nu aan zijn eerste batch maagden bezig,maar hij krijgt  hem lekker niet meer omhoog.

 27. Henry Joseph

  Die arme maagden, die zien ‘m aankomen!

 28. janzwitser

  En allah zag dat het goed was, Khalid was een oprechte moslim en hij verdiende de allerhoogste eer: sterven.

 29. harry la croix

  Kan iemand mij een stokkie lenen? Dan betrokkene onthoofden en zijn hoofd op de stok spiezen. Als voorbeeld voor de haatbaarden in Nederland. Natuurlijk meen ik dat niet serieus, maar het zou een goede straf voor de man zijn al is het maar post mortem!

 30. tipo

  Nederland kan een hoop leren van Assad en Sadam Hussein als het gaat om het omgaan met jihadisten. Onze wetten zijn niet gemaakt om een ideologie die leidt tot psychopaten met wortel en tak uit te roeien.

 31. Ongemakkelijk

  Frank heeft dit keer niet doorgedacht. Je kan alleen ingrijpen als er iets is gebeurd. Alleen (radicale) gedachten is niet genoeg, daar zit een probleem. Onze wetten zijn gemaakt met de mentaliteit van westers denken als uitgangspunt. Door de massa-immigratie van dragers van andere culturen, is een coherent mensbeeld weggevallen, moslims denken anders. Beloond worden als je in de religieuze strijd dood gaat, leidt bijvoorbeeld tot heel ander gedrag op het slagveld dan wat een westerling zou vertonen. Het is moeilijk bij religieuze voornemens in te grijpen. Dus verhinderen dat ze naar een strijdgebied vertrekken? En dan? gevangen zetten? Kan niet, en als het wel kan, hoe lang? en als ze vrij komen, zijn ze dan weer bij hun zinnen, of zijn ze verder geradicaliseerd?

  We hebben als Nederlandse samenleving toch helemaal niets aal dergelijke radicalen, ze roepen onder het genot van een westerse uitkering, alleen onrust op. tegenhouden zou alleen gebeuren om te voorkomen dat ze misschien elders gruweldaden begaan. je zal ze maar als landgenoot hebben.

 32. Jeroen

  Het AD weet nog te melden dat Khalid K. een uitkering kreeg en volledig arbeidsongeschikt was. 

 33. arno

  Dat ruimt tenminste eens goed op

 34. L. van der Schoot

  Oh, was dit een van die  honderden vluchtelingen c.q. asielzoekers die ons verdomde land na een screentest (ha, ha) binnengestroomd zijn?

  Gezien de laatste uitslagen van de Hond kan het niet anders dan dat de meeste nederlanders domme masochisten zijn  die hun eigen land snel naar de ondergang willen leiden.

  Zoiets als die maffe gemeenteraadsleden van Ede (of was het alleen de burgemeester) die dit soort teruggekeerde terroristen wilden ondersteunen met goede voorlichting, behoud van uitkering en meer gepamper.

   

  En hoe staat het met een wet die terugkeer onmogelijk maakt? Of een wet tegen dubbele paspoorten?

  En met die open grenzen zal dat ook niet veel helpen, want illegalen worden ook steeds meer gedoogd.

   

  Van onze rechts/linkse overheid valt echt niets te verwachten. Ministers als Opstelten was voor mij al  jaren geleden afgeschreven toen hij nog bij de politie zat. Van enig optreden was en is bij deze figuur geen sprake, ondanks zijn uitspraken. Daarom is hij zo geliefd bij onze zwakke regering. Zijn ondergeschikte Teeven doet hetzelfde.

  Een man van karakter in zijn positie zou allang de viool aan de wilgen hebben gehangen.

   

 35. L. van der Schoot

  Ik vind het juist goed dat zulke figuren afreizen naar het ISIS kalifaat. Vooropgesteld natuurlijk dat we er voor zorgen dat ze nooit meer terugkeren. Ten gevolge van hun geloof is het namelijk vrijwel onmogelijk deze mensen tot betere gedachten te brengen en hen te overtuigen van het verkeerde van hun inzichten. In dat laatste opzicht lijken het wel Nederlanders. (Gelukkig niet allemaal)

   

  Het is zo teleurstellend dat jongeren van de tweede en derde generatie niet of nauwelijks geintegreerd zijn.

  De meisjes doen het weliswaar wat beter, maar zoals Angela Merkel (met tegenzin) verkondigde: de Integratie is totaal mislukt. Als je dat na een jaar of dertig proberen kunt zeggen, dan heb je gelijk.

  In ons land is een groot deel van onze partijen daarvan nog steeds niet overtuigd en gaat lekker door met dat belastinggeld verslindende toegeven en pamperen ondanks dat men ziet wat er van komt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.