SP wil ISIS-fan uit Haagse gemeenteraad weren

Foto:

Abdoe Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid verheerlijkt de terreur van ISIS en moet vandaag nog uit de Haagse raad worden geknikkerd. 

Er is niets walgelijker dan de filmpjes van ISIS waarin de islamitische terroristen trots laten zien hoe ze genocide plegen op minderheden in Syrië en Irak. Maar de steunbetuigingen aan ISIS van moslims in dit land komen dicht in de buurt van de walging en woede die ik voel als ik naar die filmpjes kijk. Ik ben de geïmporteerde haat in ons mooie Nederland spuug- en spuugzat.

Ik ben gelukkig niet de enige die walgt van de ISIS-supporters in dit land. De Haagse SP-fractievoorzitter Bart van Kent richtte gisteren op Twitter zijn vizier op Abdoe Khoulani, de fractievoorzitter van orthodox-islamitische Partij van de Eenheid (hierboven op de foto omcirkeld). De SP’er twitterde het volgende over zijn ‘collega’ Khoulani, die steeds maar weer steun betuigt aan ISIS:

Van Kent twittert zoiets natuurlijk niet zomaar. Khoulani van de Partij van de Eenheid laat keer op keer zien dat hij een fan is van de islamitische terroristen die al hoofden afhakkend een Islamitische Staat proberen te vestigen in Syrië en Irak. Khoulani zegt bijvoorbeeld op zijn Facebook-pagina: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.”

Om even de hele context te geven – voordat ik er door aanhangers van de Partij van de Eenheid (ja, die bestaan) van word beschuldigd niet volledig te zijn – dit was een van Khoulani’s recente Facebook-posts (op Twitter geplaatst door zijn beste vriend, fractiemedewerker en moslimbekeerling Arnoud van Doorn):

Even later zei Khoulani tegen radiozender Funx het volgende over zijn Facebook-post: “De afgelopen 10 jaar zijn er meer dan 100.000 soennieten afgeslacht door dezelfde milities waar ISIS nu tegen vecht, dus zie het als een soort payback time om dat onrecht eens en voor altijd ongedaan te maken.” Khoulani van de Partij van de Eenheid vindt het meer dan prima dat ISIS complete volkeren uitmoordt. Sterker nog, hij vindt het zelfs rechtvaardig.

Ik zeg het niet vaak, maar de SP heeft volkomen gelijk met de oproep aan Khoulani om uit de raad te stappen en zijn partij op te doeken. Ik vind dat iedere partij in de Haagse gemeenteraad de oproep van de SP moet steunen. Er is wat mij betreft geen enkele plaats voor aanhangers van ISIS in mijn stad, en al helemaal niet in de gemeenteraad. Ik ben hartstikke voor democratie en vrijheid van meningsuiting, maar het verheerlijken van ISIS-terreur hoort niet thuis in onze democratie en valt pertinent niet onder de vrijheid van meningsuiting.

De SP wil ook dat alle politieke partijen in de raad de samenwerking met de partij verbreken. Dat lijkt me sowieso terecht zolang de Partij van de Eenheid nog niet is opgerot uit Den Haag. Sommige naïeve mensen denken wellicht nog steeds dat er te onderhandelen valt met ISIS of de aanhangers ervan. Dat is niet het geval. ISIS is de meest gewelddadige terreurgroep die we in jaren hebben gezien. ISIS is het kwaad. Met dat soort gasten onderhandel je niet. Dat soort gasten pak je snoeihard aan. Ook hier in Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!