SP wil ISIS-fan uit Haagse gemeenteraad weren

Abdoe Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid verheerlijkt de terreur van ISIS en moet vandaag nog uit de Haagse raad worden geknikkerd. 

Er is niets walgelijker dan de filmpjes van ISIS waarin de islamitische terroristen trots laten zien hoe ze genocide plegen op minderheden in Syrië en Irak. Maar de steunbetuigingen aan ISIS van moslims in dit land komen dicht in de buurt van de walging en woede die ik voel als ik naar die filmpjes kijk. Ik ben de geïmporteerde haat in ons mooie Nederland spuug- en spuugzat.

Ik ben gelukkig niet de enige die walgt van de ISIS-supporters in dit land. De Haagse SP-fractievoorzitter Bart van Kent richtte gisteren op Twitter zijn vizier op Abdoe Khoulani, de fractievoorzitter van orthodox-islamitische Partij van de Eenheid (hierboven op de foto omcirkeld). De SP’er twitterde het volgende over zijn ‘collega’ Khoulani, die steeds maar weer steun betuigt aan ISIS:

Van Kent twittert zoiets natuurlijk niet zomaar. Khoulani van de Partij van de Eenheid laat keer op keer zien dat hij een fan is van de islamitische terroristen die al hoofden afhakkend een Islamitische Staat proberen te vestigen in Syrië en Irak. Khoulani zegt bijvoorbeeld op zijn Facebook-pagina: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.”

Om even de hele context te geven – voordat ik er door aanhangers van de Partij van de Eenheid (ja, die bestaan) van word beschuldigd niet volledig te zijn – dit was een van Khoulani’s recente Facebook-posts (op Twitter geplaatst door zijn beste vriend, fractiemedewerker en moslimbekeerling Arnoud van Doorn):

Even later zei Khoulani tegen radiozender Funx het volgende over zijn Facebook-post: “De afgelopen 10 jaar zijn er meer dan 100.000 soennieten afgeslacht door dezelfde milities waar ISIS nu tegen vecht, dus zie het als een soort payback time om dat onrecht eens en voor altijd ongedaan te maken.” Khoulani van de Partij van de Eenheid vindt het meer dan prima dat ISIS complete volkeren uitmoordt. Sterker nog, hij vindt het zelfs rechtvaardig.

Ik zeg het niet vaak, maar de SP heeft volkomen gelijk met de oproep aan Khoulani om uit de raad te stappen en zijn partij op te doeken. Ik vind dat iedere partij in de Haagse gemeenteraad de oproep van de SP moet steunen. Er is wat mij betreft geen enkele plaats voor aanhangers van ISIS in mijn stad, en al helemaal niet in de gemeenteraad. Ik ben hartstikke voor democratie en vrijheid van meningsuiting, maar het verheerlijken van ISIS-terreur hoort niet thuis in onze democratie en valt pertinent niet onder de vrijheid van meningsuiting.

De SP wil ook dat alle politieke partijen in de raad de samenwerking met de partij verbreken. Dat lijkt me sowieso terecht zolang de Partij van de Eenheid nog niet is opgerot uit Den Haag. Sommige naïeve mensen denken wellicht nog steeds dat er te onderhandelen valt met ISIS of de aanhangers ervan. Dat is niet het geval. ISIS is de meest gewelddadige terreurgroep die we in jaren hebben gezien. ISIS is het kwaad. Met dat soort gasten onderhandel je niet. Dat soort gasten pak je snoeihard aan. Ook hier in Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Hilterman

  Onbegrijpelijk dat men zich verschuilt achter democratisch gekozen om deelame aan het openbaar bestuur van iemand die terroristische activiteiten en genocide verheerlijkt niet aan te pakken.

   

  Zo iemand maakt zich schuldig aan ernstige misdaden. Die persoon en de partij waar toe hij behoort moeten de raad onmiddellijk verlaten.

  Die partij moet ontbonden worden, het raadslid strafrechtelijk vervolgd worden. Punt

 2. V.K.

  -Misschien is het het juiste moment om de uitgebrachte stemmen in Den Haag te gaan hertellen.

 3. fredvdB

  Overigens ben ik het niet eens met wat er hier gezegd wordt. De SP man zegt het verwerpelijk te vinden en verzoekt tot opstappen. Hetgeen gezegd is, weerspiegeld een mening. Verder acties worden uitgesloten, behalve wellicht de bereidheid tot samenwerken.

   

  Verder vind ik wel dat rekenschap gehouden moet worden, met de externe kosten. Van de kant van Van Doorn en Kalouni wordt “gevoerd”, “geprovoceerd”, naar een onwenselijk doel. Het effect van allerlei gewelddadige uitingen, zowel fysiek, maar met name vooralsnog in de mentale sfeer, levert ongewenste onrust, reacties, en andere neveneffecten. Ik meen al gezien te hebben hoe bepaalde zaken enorm veel geld kosten, elke control-maatregel, zoals we die nu keurig hanteren. Vooralsnog schijnt het totaal aan maatschappelijke kosten te overzien zijn, maar als de omvang van provocateurs groter wordt, zullen we wel eens geconfronteerd kunnen worden met de onmogelijkheid om dure pyrrusachtige overwinningen nog te bekostigen. Dan is het toch dat de tijd van dik hout zaagt men planken uiteindelijk aanbreekt.  

 4. Oet_Grunnen

  Raaf heeft gelijk: het is precies dezelfde Pavlovreactie als bij Wilders: Shoot the messenger.

  Het probleem is niet deze malloot, maar die meerderheid van “vreedzame” moslims die hij vertegenwoordigt.

   

  Ceterum censeo Mekka esse delendam.

 5. dirk1940

  SP in Den haag heeft misschien het licht gezien maar elders in het land en in de Tweede Kamer verheerlijken ze nog steeds de Islam en haar aanhangers. Roemer heb ik nog nooit een kritsich woord horen uiten. 

  Kennel;ijk wortden mensen als Sharon Gesthuizen en Harry van Bommel nooit bestraft met stokslagen als ze weer emotioneel over al het vermeende leed van moslims en bewoners van Gaza staan te drammen.

  Maar ja. als moslims weglopen bij de PvdA hoopt de SP natuurlijk dat een aantal overloopt naar de SP.

 6. fredvdB

  Prijzenswaardig dat deze SP man dit zegt. 

   

  Voor wat betreft al die polemische woorden van Koulani, maar ook Van Doorn, daar ben ik inmiddels wel zo een beetje aan gewend. Alsof die twee zich werkelijk ook maar iets aantrekken van wat daar gebeurd, het zijn niet meer dan provocateurs.

   

 7. arno

  om daar, samen met zijn aanhagers, steun te geven aan isis en net zoals die import almeerder zijn leven te geven voor hun satanische godheid.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Hij vertegenwoordigd een deel van de bevolking en is democratisch gekozen. Laten zitten dus. Waarom denkt toch iedereen dat het probleem ‘foetsie’ is wanneer men wegkijkt of de Gedanken-Polizei erop afstuurt.

  74% van de moslims staan achter Isis. In Nederland ! Dat zijn vrijwel alle soennieten. DAT is het probleem, DAT moet aangepakt worden, niet iemand wegmoffelen die deze enorme groep veregenwoordigd.

 9. pietkremer

  Als Janmaat in de kamer aan het woord was, liepen alle policorrectos  de vergaderzaal uit. Terwijl Janmaat nog nooit geweld verheerlijkt ad  Waarom blijven Haagse raadsleden dan zitten als Khoulani aan het woord is ?

 10. Frits B

  in één vertegenwoordigend lichaam te zitten met personen van wie hij de standpunten verafschuwt. Hij heeft zonder twijfel ook geweigerd samen te werken met het tuig van de PVV, die smerige intolerante moslimhaters. Maar ze waren wel gekozen. Dat heet democratie. 

  Ik kan overigens met hem meevoelen, maar je kunt nu eenmaal niet als gekozen volksvertegenwoordiger tegen een collega zeggen dat hij moet oprotten omdat zijn uitlatingen je niet aanstaan. Zo werkt dat niet. Wil je ze kwijt, dan moet dat via de stembus.

 11. Frits B

  Natuurlijk is de tweet van Van Gent niet meer dan een mening, maar de fout die hij maakt is dat hij aandacht geeft aan het geraaskal van Khoulani. Dat is precies wat de man wil: reuring. Dom dus. 

  @Oet_Grunnen

  Een piepklein atoombommetje is al genoeg. Of een paar ampullen ebola-virus. Maar wie neemt het risico? 

 12. fredvdB

  @ Frits B 14:45

   

  Khoulani en Van Doorn zijn voormannen. Ontegenzeggelijk hebben veel mensen op de PvdE gekozen met integere bedoelingen. Nu blijkt dat de partij geleid wordt door lieden die zich de hele dag bezig houden met het “voeren” van hun leden. Ik noem dat geen onschuldig raaskalen. Het zijn leiders die de achterban ophisten: onschuldig?

  Het raakt het strafbare. Overigens is het goed om de tweets en andere uitingen daarom goed in de gaten te houden.

  Allereerst alleen al om het feit dat ze enig moment hun “meningen” zorgvuldig moeten kunnen onderbouwen.

   

   

 13. Henry Joseph

  THE WORLD IS A DANGEROUS PLACE….. nieuw

  Met veel ups en downs hebben we onze democratie opgebouwd. Deze wordt nu ernstig bedreigd. Niet door de moslims, maar door onszelf. Wij staan erbij en kijken ernaar hoe onze democratische samenleving naar de kloten wordt geholpen. 

   

  Albert Einstein zei het al: 

  “The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”

   

 14. Henry Joseph

  Met veel ups en downs hebben we onze democratie opgebouwd. Deze wordt nu ernstig bedreigd. Niet door de moslims, maar door onszelf. Wij staan erbij en kijken ernaar hoe onze democratische samenleving naar de kloten wordt geholpen. 

  Albert Einstein zei het al: 

  “The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”

 15. harry la croix

  Heeft de SP in de persoon van de heer Van Kent weer zijn selectieve schaamapparaatje opgezocht? Nu kan ik mij toch herinneren dat ene Harry van Bommel en onze nationale heks Duisenberg in een islamitische optocht in Amsterdam meeliep luid schreeuwend: “Intifada, intifada, intifada”, waarna de goegemeente besloot met “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”. Is Van Bommel de Tweede Kamer uitgeknikkerd? Heeft Van Kent zich toen ook op twitter geschaamd? Of is dit weer voor de bühne?!

 16. Jean Wanningen

  Waarom staan wij in ons bestel toe dat mensen met dubbel paspoort in ons Openbaar Bestuur kunnen komen? Ik vind dat erg vreemd: een islamiet kan de minister-president van NL worden. Burgemeesters, Kamerleden en staatssecretarissen zijn al voorgegaan. Andersom kan dat niet. Waarom het wederkerigheidsbeginsel niet toegepast in Nederland?

 17. Advocatus Diaboli

  Volslagen mee eens. De SP is in deze kwestie niet te vertrouwen. Zie Van Bommel, en het onlangs uitgereden lid.

  Ik heb jarenlang de SP een sympathieke partij gevonden, maar dat is sinds enige weken definitief over.

  Zoals Netanyahu zei: ” Hamas en IS zijn twee loten aan dezelfde boom.”

  En zo is het – dus de SP is hypocriet tot op het bot!

 18. bettina

  Volkoem mee eens zult soort mensen behoren niet in onze gemeente of regeringen. 

 19. rinus

  @VK 13.53u Helaas kan hertellen waarschijnlijk niet meer. En ach, het zal nooit gebeuren al weet ik gewoon dat er iets vreselijk mis is gegaan op die avond. Den Haag was als vrijwel laatste stad klaar met ”hertellen” na de minder-uitspraken die avond bij Wilders. Ik heb altijd gezegd dat er geklooid is met de stemmen. Probleem is alleen dat je vaak direct wordt weggehoond dat je niet tegen je verlies kent. Dat hulpeloze (wat gebeurt hier, kan dit wel) maar glimlachende gezicht van (net als vAartsen een VVDer) Frits Huffnagel op RTV West na de uitslag vergeet ik nooit meer. Oorverdovend stil was hij na de verkiezingen na wekenlange anti-Wilders heisa en giftige opmerkingen op twitter.

   

  vAartsen is tot alles in staat. Het zal mij benieuwen wie er aangifte heeft gedaan tegen Geen Stijl. Nogmaals, vAartsen is tot alles in staat.

   

  De SP moet al helemaal niet zeuren want zij hebben als linkse multiculti-partij altijd alles gepikt van Islamitische haters. Ze zijn met hun wegkijkerij medeverantwoordelijk dat we nu met FC ISIS in de Haagse gemeenteraad zitten.

   

   

 20. Johannes N

  Uhh, pardon? Emile Roemer ondertekende de motie Halsema, dus zijn partij staat vierkant achter het proces van islamisering. De huidige roep om censuur roept dan ook de vraag op, of deze SP’ers nu de ogen is opengegaan, of dat we alleen nog maar niet mogen weten dat we met man en macht geislamiseerd worden.

   

  En nee, ik vertrouw onze overheid inderdaad _VOLSTREKT_ niet meer.

 21. Hans_VS

  Dat DAAR geen cordon sanitaire tegen wordt geroepen is zum kotsen!… Men is zeker te bang om het PvdA stemvee (Booslims) te verliezen…

 22. Leo KarelJan

  of was de opmerking bedoelt als zijnde afkomstig van SP? Dan vervalt mijn opmerking.

 23. Leo KarelJan

  “PVV smerige intolerante moslimhaters”

  met uw smerige opmerking degradeert u zichzelf tot een door en door verrot Gutmensch.

   

 24. KhunHans

  De SP is dus een zelfverklaard tegenstander van de idioterie van isis?

   

  Oh ja joh?

  Ja!

  Oh!

   

  Maar kan iemand mij dan even uitleggen waarom de SP tegelijkertijd zo anti-isis kan zijn en zo pro-hamas.

   

  Van hetzelfde laken een pak, net zo’n moordenaarsbende, bedienen zich van dezelfde praktijken, zijn net zo onbetrouwbaar, enzovoorts.

   

  Ach, waarom ons druk maken over de vijftig tinten grijs van de islam.

  Politiek correcte sprekers vinden dat de islam goed is, dat deze moordenaars maar een topje van de ijsberg zijn, kortom Nederland hoeft niet bang te zijn voor de inwonende, geimporteerde islamieten met een Nederlands paspoort, toch?

   

  Maar waarom hoor en lees ik dan nergens enig teken van islamietische organisaties dat ze het geweld van zogenaamde “foute” islamieten afkeuren?

  En als ze er dan op aangesproken worden al stooterend allerlei onzinnigheid verkondigen in de sfeer van vergoeilijken?

   

  De islam is gewoon een gezwel dat weggesneden met worden uit onze maatschappij.

  Zo niet, dan verkeren onze nazaten, of wijzelf, zeer binnenkort in een terroristische staat.

   

  Het is nu wel genoeg bewezen dat de islam niet thuishoort in een democratie.

  Het is nu wel bewezen dat de islam de wereld heel onveilig heeft gemaakt.

   

  Wakker worden, WO3 is gestart.

   

   

   

 25. R.Sorensen

  Volgens mij is die idioot gekozen. Moeten zijn kiezers ook niet worden aangepakt? Het is verontrustend dat hij überhaupt in de raad gekomen is, want zijn standpunten waren in eigen kring natuurlijk allang bekend.

  De SP heeft kilo’s boter op haar hoofd. In mijn stad Rotterdam hebben ze een innige band met de islamisten.

 26. Karina

  IS geweerd worden en Hamas gesteund? Oh ja….Hamas beperkt zijn wreedheden tot Joden….IS heeft een bredere slachtofferkring. Ik schaam voor veel Nederlandse partijen met hun selectieve begaandheid.

 27. Henk

  Khoulani heeft de haat met de paplepel ingegoten gekregen, want zo werkt dat bij een islamitische voeding. Zo’n Van Doorn die zich later heeft bekeerd, vind ik vele malen erger.

  Overigens vind ik het wel frappant dat het OM wel onderzoekt of GS vervolgd moet worden vanwege een fotoshop van Van Aertsen, maar dat zo’n mafkees die in feite oproept tot genocide tegen iedereen die niet in dezelfde woestijngod als hij gelooft, ongemoeid wordt gelaten.

 28. fredvdB

  Nou de snuif coke zal vanochtend wel weer groot zijn geweest, of misschien is het gewoon de persoonlijkheid. Hoe dan ook, ik lees op de twitter van Van Doorn: “Straks interview over Mao-fascistische SP…”

  Eigenlijk wel een herkenbare reactie, die doet denken aan 80 jaar geleden, waar het gehele maatsschappelijke spectrum door een partij in een grote ongewenste hoek werd geduwd.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.