Gelekte Gmail-wachtwoorden werken niet

Gelukkig.

Google maakt zich weinig tot geen zorgen over het grote aantal gelekte e-mailadressen met wachtwoorden:

Het Spam & Abuse Team van Google heeft op de officiële bedrijfsblog van Google gereageerd op de vermeende wachtwoorddump op een Russisch webforum. In de dump zouden de inloggevens van 5 miljoen Gmail-accounts zitten, maar volgens Google is de schade beperkt. ‘Slechts’ 2 procent van alle gepubliceerde gegevens bleek te werken. Volgens Google zijn de gelekte loginnamen en wachtwoorden niet afkomstig van de servers van Google.

Google adviseert gebruikers toch maar om voortaan een tweestapsverificatieproces te gebruiken. Dit betekent dat je je mobiel aan je e-mail verbindt. Vervolgens krijg je een code als je wilt inloggen op je e-mail. Die vul je in, en vervolgens kun je je e-mails pas zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.