Triest: Zwarte Piet-haters willen kinderfeest verstoren

15 november is de heugelijke dag dat Sinterklaas en Zwarte Piet naar Nederland komen. Het is ook de dag dat Zwarte Piet-haters gaan proberen het onschuldige kinderfeest te verpesten.

De racismeroepers zijn de strijd tegen Zwarte Piet aan het verliezen – en ze weten het. Natuurlijk blijven ze zaniken tot ze een ons wegen, maar het oeroude en oer-Hollandse Sinterklaas-feest, dus mét Zwarte Piet, blijft gewoon, omdat ongeveer 99 procent van de Nederlandse bevolking geen enkel probleem heeft met Zwarte Piet.

Toch gaan de Zwarte Piet-haters het nog één keer proberen. Ze gaan tijdens de aanstaande landelijke Sinterklaas-intocht op 15 november in Gouda demonstreren. Ja, echt. De haters gaan demonstreren terwijl de kinderen een van de leukste dagen van het jaar beleven. Ze willen een “racismevrij” Sinterklaas-feest:

Actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) organiseert op zaterdag 15 november een demonstratie op de Markt in Gouda. De activisten zijn voor een racismevrij Sinterklaas-feest, zonder Zwarte Piet.

“Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen,” aldus KOZP. Nog een citaat via Omroep West:

De KOZP wil een samenleving waarin Sinterklaas een kinderfeest is waar alle kinderen en volwassenen zich prettig bij voelen en niet een feest dat leidt tot polarisatie en wederzijds onbegrip.

De KOZP kan zoveel willen. De KOZP is, samen met alle andere Zwarte Piet-haters, juist verantwoordelijk voor de polaraisatie en wederzijds onbegrip. Als zij de zaak zouden laten rusten en Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet zouden laten – Zwarte Piet heeft immers helemaal niets met racisme te maken – dan zou er ook geen polariserend debat zijn.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan die gasten. Ze zijn verblind door woede en haat. Ze willen maar één ding en dat is Zwarte Piet afschaffen. Ze zullen niet rusten totdat ze hun zin krijgen. Wat mij en miljoenen andere Nederlanders betreft kunnen ze blijven zeuren tot ze een ons wegen. Er gaat niets veranderen, want Zwarte Piet is oké en Zwarte Piet is here to stay.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. van dalen

  Joga, Gouda is kansloos verloren die paar Hollanders die er nog wonen worden onder gesneeuwt. Die hebben het lef niet meer, het zit vol met bontkragen en ander soortig volk.

 2. Henk

  @ Van Dalen

   

  Ik begrijp ook waarom de intocht nu juist plaats moet vinden in Gouda, waar circa 10% van de bevolking van Marokkaanse afkomst is. Als je daar ook nog een stel  “Zwarte Piet = racisme” roepers bij zet, is dat vragen om problemen.

 3. Moose

  Oproep voor alle zwarte pieten in dit land om 16 november naar Gouda te gaan en die gasten te laten zien dat NL van onze zwarte piet HOUDT!

 4. Leo KarelJan

  Dit soort vuil vies tuig uit het riool moet weggemept worden. Hoe groot moet de meerderheid zijn die Zwarte Piet wil behouden? Blijkbaar kan de politiek correcte dictatuur zijn wil doorzetten met een paar procent van de bevolking, met één ongekozen rechter, één ongekozen burgemeester en met vieze partijdige media.

  Zal het NL volk eindelijk zijn tanden laten zien? Ik heb mijn twijfels.

 5. hhermanus

  Zwartepieten over slavernij moet je naar de koran en de islam doen.

  Kijk eerst eens naar de gelegimiteerde schanddaden van de profeet en zijn slaafse volgelingen.

 6. mart

  Zwart is mooi….tenminste als de ziel/geest in dat gekleurde lichaam het weet te waarderen wat de blanke voor ze doet, vooral   in een land waar ze op hun reet kunnen gaan zitten,de goede uitgezonderd.

 7. Jasterke

   

  er was eens een Hollandse zwarte,

  geen slaaf, maar ’n vrije aparte

  en die noemde men Piet,

  nou…geloof het of niet..:

  maar geen knecht ging zóvelen ter harte :-P.

  .

 8. Politie klaagt Zwarte Piet-hater aan om geweld – De Dagelijkse Standaard

  […] Cesar, wordt door de politie aangeklaagd voor mishandeling van een politieagent tijdens de sinterklaasintocht in Gouda vorige […]

 9. Zwarte Piet-hater verliest baan na mishandeling agent – De Dagelijkse Standaard

  […] Cesare is de artiestennaam van Jerry Afriyie. Hij mishandelde een politieagent tijdens de Sinterklaasintocht in Gouda vorig jaar. U weet wel, dat was die intocht waarbij Zwarte Piet-haters beloofden geweld te […]

 10. baksteen

  De multiculturele samenleving heeft de toekomst maar dan wel zonder de cultuur van de blanke autochtonen.

  In australie is het al hetzelfde liedje, daar wordt blacksheep, blacksheep have you any wool gewijzigd in rainbowsheep, rainbowsheep etc. 

   

   

   

 11. Luctor-et-Emergo

  ik zou toch graag dit soort figuren eens compleet in elkaar gerost willen zien worden, je mag het misschien niet zeggen maar zo voelt het ondertussen wel .

 12. peterdeRuyter

  Doelbewust Gouda. Liederlijk zwak bestuurde PvdAgemeente, zwak politiekorps,grote quote allechtonen, dus al gauw fijn concessies doen bij een kopje Antilliaanse en Suriaamse gifthee.

  Hoewel ik tegen geweld ben, vind ik dat hier limieten worden overschreden door deze kots-groep en deze zich gedraagt als een politiek correcte terreurgroep. Mocht ik erbij zijn, dan kan KOTS op een flink pak voor de billen rekenen – indien ik gehinderd of beledigd word-  misschien wel tot op het heiligbeen, geheel zelf  door hen gevraagd en anderen daartoe uitgedagend .Ik hoop dat deze doorgeslagen zeikerds weten ,waar de echte grens ligt bij de bozer wordende blanke man en vrouw. Trouwens voor Linda Voortman en consorten ook wel handig, die kennis van de geestelijke terreurgrens, voor men weer als anti-Nederlandse Marokkaanse en weliicht Surinaamse reclamezuil gaat rondsjokken..

 13. joga

  Welnu inwoners van Gouda Laat u nu maar eens zien of u nog Nederlandse ballen heeft en jaag die oproerkraaiers op 15 november onmiddellijk uw stad uit. Zij hebben daar niets te zoeken. Op uw gemeenteraad en Burgemeester hoeft u niet te vertrouwen. Voorbeelden uit het recente verleden genoeg

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.