Triest: Zwarte Piet-haters willen kinderfeest verstoren

Foto:

15 november is de heugelijke dag dat Sinterklaas en Zwarte Piet naar Nederland komen. Het is ook de dag dat Zwarte Piet-haters gaan proberen het onschuldige kinderfeest te verpesten.

De racismeroepers zijn de strijd tegen Zwarte Piet aan het verliezen – en ze weten het. Natuurlijk blijven ze zaniken tot ze een ons wegen, maar het oeroude en oer-Hollandse Sinterklaas-feest, dus mét Zwarte Piet, blijft gewoon, omdat ongeveer 99 procent van de Nederlandse bevolking geen enkel probleem heeft met Zwarte Piet.

Toch gaan de Zwarte Piet-haters het nog één keer proberen. Ze gaan tijdens de aanstaande landelijke Sinterklaas-intocht op 15 november in Gouda demonstreren. Ja, echt. De haters gaan demonstreren terwijl de kinderen een van de leukste dagen van het jaar beleven. Ze willen een “racismevrij” Sinterklaas-feest:

Actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) organiseert op zaterdag 15 november een demonstratie op de Markt in Gouda. De activisten zijn voor een racismevrij Sinterklaas-feest, zonder Zwarte Piet.

“Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen,” aldus KOZP. Nog een citaat via Omroep West:

De KOZP wil een samenleving waarin Sinterklaas een kinderfeest is waar alle kinderen en volwassenen zich prettig bij voelen en niet een feest dat leidt tot polarisatie en wederzijds onbegrip.

De KOZP kan zoveel willen. De KOZP is, samen met alle andere Zwarte Piet-haters, juist verantwoordelijk voor de polaraisatie en wederzijds onbegrip. Als zij de zaak zouden laten rusten en Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet zouden laten – Zwarte Piet heeft immers helemaal niets met racisme te maken – dan zou er ook geen polariserend debat zijn.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan die gasten. Ze zijn verblind door woede en haat. Ze willen maar één ding en dat is Zwarte Piet afschaffen. Ze zullen niet rusten totdat ze hun zin krijgen. Wat mij en miljoenen andere Nederlanders betreft kunnen ze blijven zeuren tot ze een ons wegen. Er gaat niets veranderen, want Zwarte Piet is oké en Zwarte Piet is here to stay.

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!