Video: VS lanceren anti-ISIS campagne op social media

Geen categoriesep 06 2014, 17:00
Prima.
Een heel goed initiatief van onze Amerikaanse vrienden:

De Verenigde Staten zijn een mediacampagne begonnen tegen de Islamitische Staat. Via Facebook, Twitter en YouTube probeert het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moslims te overtuigen zich niet aan te sluiten bij de terreurbeweging, meldt CNN. Onderdeel van de campagne 'Think Again Turn Away' zijn video's waarin de wandaden van IS in beeld worden gebracht. Een van de video's betreft een parodie op de wervingscampagnes van de terreurbeweging.

Zo wordt er in de video verwezen naar het "opblazen van moskeeën" en het vermoorden van andere "moslims." De boodschap is duidelijk gericht aan Amerikaanse moslims: ISIS is geen fantastisch mooie islamitische organisatie, maar gewoon een bende moordenaars die er plezier in hebben om onschuldige mensen - moslims incluis - af te maken.
Ik weet niet of deze specifieke video zo effectief zal zijn als de Amerikaanse autoriteiten, maar het idee erachter is prima en het is inderdaad van het grootste belang dat ISIS en andersoortige extremistische groeperingen ook worden bestreden qua propaganda. Uiteindelijk is dit namelijk een ideeënoorlog; een strijd tussen verschillende ideologieën. Hoewel het belangrijk is om soms militaire middelen in te zetten, red je het niet met geweld alleen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten