Duitsland over MH17: het waren de Russen

Pro-Russische seperatisten schoten vlucht MH17 met een Buk-raket uit de lucht. 

Wat eigenlijk iedereen al wist en slechts werd ontkend door een handvol complotgekkies en Rusland zelf: vlucht MH17 met aan boord 196 Nederlanders is neergeschoten door pro-Russische seperatisten in het oosten van Oekraïne. Het kan niet anders dan dat zij het hebben gedaan aldus de Duitse geheime dienst BND. RTL Nieuws schrijft:

Volgens Spiegel presenteerde de BND de bewijzen uit het onderzoek op 8 oktober aan Duitse parlementariërs. De Boeing 777 van Malaysian Airlines zou met een raket die werd afgevuurd vanaf een zogenoemd Buk-raketsysteem zijn neergeschoten. De lancering vond plaats in de buurt van de stad Donetsk. Uit foto’s en satelietbeelden is op te maken dat pro-Russische seperatisten het Buk-systeem hadden gestolen van het Oekraïense leger.  

Volgens BND zijn er na de aanslag op MH17 leugens verspreid door zowel Rusland als Oekraïne, maar uiteindelijk komt het hier op neer: de Russen hebben MH17 neergeschoten. Let op: dat betekent niet dat president Vladimir Poetin rechtstreeks opdracht heeft gegeven om de vlucht neer te halen. Daar beschuldigt niemand hem van.

Het betekent wel dat Poetin mede-verantwoordelijk moet worden gehouden voor deze aanslag, omdat hij, machtsgeil als hij is, de seperatisten met wapens en geld heeft gesteund om Oost-Oekraïne stap voor stap over te nemen. Die seperatisten zagen het vliegtuig waarschijnlijk aan voor een militair vliegtuig van Oekraïne en besloten het neer te halen met een Buk-raket.

Nederland moet de Russische ambassadeur op het matje roepen. Tot nu toe hebben we over ons heen laten lopen. Dat was misschien nog te begrijpen toen Nederland de crash site moest veilig stellen om de lichamen terug naar Nederland te halen. Nu is het de tijd om Rusland aan te pakken. Nee, dat kunnen wij niet in ons eentje, maar we moeten wel de eerste stap zetten. Wij laten onze burgers niet zomaar vermoorden omdat het Kremlin last heeft van een maniakale expansiedrift.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. D. G. Neree

  Buurman, de harde taal komt voornamelijk uit het westen.

   

  Rusland is toch niet een klein jongetje dat met sancties gestraft moet worden voor iets wat hij helemaal niet deed?

   

  De betuttelende houding van het westen zal als een boemerang op ons terugslaan.

   

  Nu kunnen de belastingbetalers (u en ik) al de Oekraïense gasrekening betalen.

 2. CDlogo

  Waarom nu weer zo’n misleidende titel ?

  Het waren volgens de Duitse BND dus “Pro Russische seperatisten” en dus niet DE Russen die MH17 hebben neergehaald.

  Zou kunnen natuurlijk alleen het bewijs hiervoor net zoals de Amerikanen leveren ze niet.

  Wat mij bevreemd is als deze seperatisten werkelijk een dergelijk systeem zouden hebben buitgemaakt en konden bedienen, wat ook nog een vak apart schijnt te zijn en een team van deskundigen vereist, waarom ze dit zouden inzetten tegen een passagiersvliegtuig terwijl ze elke dag door verschillende types MIG’s van de Oekrainse luchtmacht naar een andere wereld dreigden te worden geschoten/gebombadeerd, terwijl zo’n systeem bij uitstekt geschikt is om dergelijke gevechtsvliegtuigen uit te schakelen.

  En misschien wel het belangrijkste wat was er voor hun te winnen met het neerhalen van een passagiersvliegtuig…..

  motief ?

   

   

   

 3. D. G. Neree

  Dit is oude, koude soep. Waar zijn de bewijzen? Beweren kan iedereen.

 4. jofele jood

  Ik zou liever het antwoord vernemen welke hersenloze debiel lijnvluchten over oorlogsgebied stuurt, en politici die dit nooit aan de kaak hebben gesteld zijn geen knip voor de neus waard!

 5. Niek Verheyen

  Zeer zeer voorbarige conclusies, Frank! Horen wij van je als het straks toch heel anders blijkt te zijn?

 6. JC

  Dus iedereen weet alles van de werkelijke toedracht van de MH 17 ramp,
  behalve de mondiale leider van het onderzoek?

   

  Hoe leid je nou gratuit de aandacht van de verspreking van Timmermans af?
  Arme nabestaanden……………

   

  Rutte II, je bent er mooi klaar mee. Arm Nederland………..

 7. anoname

  Een volgzaam schaap dat ons hier probeert te leiden -_-

  Wie gelooft er nu nog een geheime dienst op z’n woord?
  En ook al zouden ze plaatjes laten zien…
  Nog nooit van photoshop gehoord?

  Wat moeten we nou met zo’n belabberd opinie stuk?
  Ik denk dat ik hier ook maar niet meer terugkom…
  Had de bookmarks van DDS en Jalta al van m’n phone verwijderd ^_^
  Succes verder!

 8. dirk1940

  Over een halve eeuw komt de waarheid misschien naar boven.

  Ik wil alles geloven, maar Nederland zegt dat er metaalspinters in de lichamen van de slachtoffers zijn gevonden. 

  Als je dat hebt dan kun je ook uitzoeken of ze van het vliegtuig zijn, een raket, kogels of granaten. Dan kun je ook uitzoeken van wie deze projectielen afkomstig zijn. Tot nu toe zwijgt men hierover. Dat vind ik dan weer vreemd.

   

 9. cmsuijkerbuijk

  Maar nog steeds komen ze niet met (sateliet)foto’s en andere feiten die het onomstotelijke bewijs vormen, dat de separatisten die raket hebben afgeschoten. En waarom niet? Omdat ze er niet zijn én omdat men nou eenmaal heeft beslist, dat deze separatisten én Putin schuldig zijn en de fascisten van Kiev koorknapen en onschuldige lammetjes!!!

  En dan spreken ze bij de Putin haters (zie hierboven) van complotgekkies! Ze zijn zélf zo gek als een draaideur, door niet eens de moeite te nemen, het officiële onderzoek én de conclusies daaruit af  te wachten!

 10. Henk

  Frank leest niet goed, want in het artikel staat ook

  “Uit foto’s en satellietbeelden is op te maken dat pro-Russische
  separatisten het Buk-systeem hadden gestolen van het Oekraïense leger.”

  Dat betekent dus dat Rusland in deze lezing niet verantwoordelijk is voor de aanslag op MH-17.

  De vraag is overigens of dit de juiste lezing is of dat er weer een vies spelletje wordt gespeeld. 

 11. Breinbrouwsels

  Ik kies voor optie 3 waarbij er Oekrainische jagers en bommenwerpers in de schaduw vlogen van passagiersvliegtuigen die speciaal voor dat doel die koers in gedirigeerd werden  zodat men de separatisten en de bevolking rustig kon bombarderen en beschieten. Men ging ervan uit dat die separatisten het risico niet wilden lopen dat ze mis zouden schieten en dat passagiersvliegtuig raken. En toen zagen de verzetstrijders de uit elkaar gereten lichamen van hun volk en drukte er iemand toch maar op de knop. Is dat wat en staan die Oekrainers straks wegens oorlogsmisdaden in Den Haag? Of optie 4 waarbij het hele script hetzelfde blijft met uitzondering van de laatste loodjes waarbij de separatisten niet schieten maar de Oekrainers denken dat het een geweldig plan is om zelf dat vliegtuig met een russischachtige raket naar beneden te halen waardoor de Russen dan de schuld gegeven wordt en de pleuris uitbreekt, de Navo mee gaat doen en zowel de VS als de EUSSR weer met de verlossende knip staan te zwaaien? We zullen het nooit weten of we moeten er zelf een paar aan de leugendetector leggen danwel zoals in een goeie film de vingers afknippen.

 12. Johanna

   De pro- Russen zouden de buk hebben “gestolen”  van de  Oekraïeners. Als de pro- Russen  een  Buk-raket  zouden hebben gestolen  wil dat niet zeggen dat zij degenen zijn die ermee hebben geschoten.

  Kiev stikt van de buks. Die kunnen  geschoten hebben met een niet gestolen Buk-Raket  en de schuld leggen bij de seperatisten want zij hebben er een “gestolen”.

  Stelen en dan ook nog   kennis  en kunde in huis hebben om zo’n  apparaat   te kunnen bedienen. Hebben ze allemaal wel heel snel gedaan bij die separatisten.

 13. kees rudolf

  Sluit me aan bij @buurman

 14. Marcel Buurman

  1. Poetin heeft zeker niet opdracht gegeven om een passagiersvliegtuig neer te halen.

  2. Even zeker is het dat zijn onverantwoordelijke en agressieve politiek in Oekraine hem verantwoordelijk maakt voor deze misdaad.

  3. Deze dictator verstaat alleen harde taal, en die taal moet voorlopig nog een tijd worden gebruikt. 

  4. Het South stream project zou per direct moeten worden gestopt. Het is waanzin dat Europa zich nog afhankelijker maakt van Russcih gas.

 15. Breinbrouwsels

  O, knippers en plakkers, vazallen van het Nieuwe Rechtse Geluid en jankende Vingerwapperaars, lees hier bi de mensen van een Frisse Duitse Wind hoe het met uw vingerwijzende msm-journalistiek zit en trek er lering uit. Gratis, zonder abbonnement.

 16. Phoenix

  Wat een dom artikel. Volgens het oorspronkelijke artikel zouden de separatisten de Bukinstallatie van het Oekraiense leger gestolen hebben. Maar nee hoor, Verhoef geeft Putin de schuld, omdat hij de separatisten wapens en geld zou hebben gegeven (westerse landen leveren natuurlijk nooit wapens aan strijdende partijen). Dat Putin die Bukinstallatie dus niet aan de separatisten heeft gegeven, en dus niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor deze aanslag, wordt even compleet genegeerd. Putin-haters hebben sektarische trekjes, ze zijn niet geinteresseerd in de feiten, maar verkondigen fanatiek hun evangelie dat Putin de schuld van alles is. Tja, dat is nu zeker DDS-kwaliteit.

 17. Sirik

  Vliegtuig boven Oekraine.

  Vliegtuig  stuk

  1 seconde later: de russen hebben het gedaan.

  Geen bewijs radar Duitsland; geen bewijs AWACS, geen satellieten info, Blackbox Joehoe !!!

  Rutte: sanctioneer rusland want putin is stout.

  Dat was July 17.

  Iedereen op vakantie.

  nu zondag oktober 19, terug van reces:

  Duitsland komt op de proppen: De russen hebben het gedaan.

  Bewijsmateriaal NUL,NUL ( behalve wat tekeningetjes van de usa, daar zijn ze goed in)

  Rutte:  zie je nou wel ?

   

  10 November nadert en ze hebben nog steeds geen goed verhaal.

  Voordeel van de twijfel:

  Voorlopige en voorbarige conclusie: De EU en USA belangen zijn groter dan die van het Nederlandse volk.

  toedeledokie !

 18. Frits B

  De pro-Russische separatisten zijn formeel Oekraieners die terug willen naar moedertje Rusland. Dit bericht betekent dan dus dat MH17 is neergeschoten door Oekraieners met van het Oekraiense leger gestolen geschut. Dat geschut komt oorspronkelijk uit Rusland, maar dat geldt ook voor alle Kalashnikovs die overal in gebruik zijn. Wie dus zegt dat het “de Rusen” waren redeneert onzindelijk. 

  GeenStijl heft overigens een aardige theorie over de tactische kwaliteit van deze mededeling. Gaat dat zien!

 19. Sirik

  Putin is machtsgeil !!!

  HA HA HA HA enz., enz.,

  Die anderen zijn dat allemaal niet !

  Die zijn vegetarisch !

  Daaag Frankie.

 20. Rebel

  Weer zo’n eenzijdig bericht zonder verder onderzoek of vragen. Koekoek.

  DDS het gaat opvallen.

   

  Wat deden die Oekrainers daar dan met een Buk? Seperatisten hebben geen vliegtuigen en

  hebben die Buk waarschijnlijk niet diep in het binnenland veroverd.

  Waarom moest Oekraine dan liegen?

  Waarom de sancties tegen Rusland, als seperatisten een BUK stelen? Wat heeft Poetin daar mee te maken?

   

   

  En heb nog meer vragen, maar klaarblijkelijk DDS niet.

   

 21. Johanna

    “De Bundes Nachrichtendienst   (BND) werd op 1-4 1956 officieel opgericht als voortzetting van de onder toezicht van  de CIA opererende  “Organisatie Gehlen”.  Wiki Pedia. Zit Amerika er weer tussen? Dan moeten we grote vraagtekens zetten bij dat hele zogenaamde onderzoek.

 22. cmsuijkerbuijk

  “Een ander opmerkelijke mededeling uit het Spiegel bericht wordt dan
  weer geheel genegeerd door de Nederlandse media: Oekraïne vervalste
  ‘bewijzen
  .’ (En dus óók door DDS!!!!!!!)

   Der BND kam zu eindeutigen Ergebnissen: Ukrainische
  Aufnahmen seien gefälscht
  , sagte Schindler, das lasse sich anhand von
  Details
  erkennen.

 23. BPS

  Frank Verhoef heeft mij niet voor complotgekkie uit te maken. Dat bepaal ikzelf wel.

  Voorlopig heeft Oekraïne de MH17 naar Donetsk geleid en vervolgens € miljarden  financiële steun, militaire steun en politieke steun binnen getakeld.

  Als enigste.

 24. Johanna

  Had dat tweede vliegtuig het niet op Poetin gemunt? Dat toestel met hem aan boord  vloog ook  in de buurt?

 25. Thor

  Dit alles was allang bekend.

  Maar volgens veel reaguurders op DDS natuurlijk niet waar. Allemaal de schuld van de EU, en Poetin is lievv…

  Realiteit: 1) de EU heeft hier niets mee van doen. 2) Oekraïne is een soevereine staat en heeft alle recht om aansluiting bij de EU en NATO te zoeken. 3) Putin is een schurk.

 26. Robbert de Berk

  Nou Frank, weer een fantastisch artikel met heel veel diepgang.

   

  Als de Duitse geheime dienst zegt hoe het zit dan zit het zo!

   

  Voor een ieder die niet zomaar iemand napraat maar een eigen inschatting wil maken :

   

  https://www.youtube.com/watch?v=Y1sSDo3SAjw

 27. Ludovic

   Die seperatisten zagen het vliegtuig waarschijnlijk aan voor een militair vliegtuig van Oekraïne en besloten het neer te halen met een Buk-raket.’

  het vliegtuig vloog op 11 kilometer hoogte richting het oosten en was Oekraïne bijna gepasseerd.Waar wilde dat bedreigende  militaire vliegtuig   naar toe dan?

  We gaan minimaal 4 miljard euro belastinggeld aan Rusland betalen zodat de oekraïnse antisemieten weer gratisgas hebben. Vandaar de ‘mist’.

  De VVD weet ons wel arm te krijgen.

 28. jofele jood

  Sinds wanneer spreken veiligheidsdiensten de absolute waarheid? Kom maar op met die bewijzen, o wacht, die zijn natuurlijk geheim…….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.