Fractie Nigel Farage terug met een knal in Brussel

Uitstekend nieuws: de eurosceptische fractie van UKIP-leider Nigel Farage komt terug in Brussel. 

Eurofanatici kunnen hun borst natmaken. Farage komt terug met zijn eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie (EVDD). En hoe. Na een korte onderbreking door het vertrek van een Letse politicus uit de fractie, is de EVDD er straks weer dankzij een Pool die zich heeft aangesloten bij de beweging van Farage.

Voor een Europese fractie zijn minstens 25 parlementariërs uit zeven landen nodig. Aan die voorwaarden voldoet Farages partij nu weer. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die vindt dat Brussel terug in haar hok moet (en ja, dat is broodnodig).

“De EVDD-fractie is dan ook terug met een knal,” aldus Farage. En zo is het. Helaas is de Europese anti-EU-fractie niet meteen weer terug. Er is wat tijd nodig om het een en ander te regelen:

Maar om erkend te worden als fractie, moet de EVDD zich eerst weer opnieuw aanmelden, aldus een woordvoerster van het Europees Parlement (EP). Het kan enige tijd duren voordat de groep weer spreektijd en geld krijgt toegekend.

Dat heeft de UKIP-leider mooi voor elkaar. Hopelijk kan hij deze fractie wel bijeen houden, want als Farage en de zijnen niet blijven schoppen tegen het establishment in Brussel, dan doet niemand het. Bij deze wens ik de vernieuwde EVDD-fractie veel succes toe bij het aanpakken van de eurofielen en belastinggeld-over-de-balk-gooiers daar in de ivoren toren van Brussel. Zet ‘m op!

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Wachteres

  We zijn twee maanden geleden weer naar GB geweest en het is daar net als overal: de ‘elite’ zal alles doen om degenen die tegen de EU en tegen de massa-immigratie zijn, zwart te maken. Daarin wordt zij bijgestaan door een welwillige, slaafse MSM. Je moet toch wat doen, wil je je salaris behouden.

   

  Naarstig wordt gezocht naar ‘iets, wat dan ook’ om de recalcitranten in een verkeerd daglicht te stellen. MailonLIne versloeg alle roddels en beweerde op een gegeven ogenblik dat ‘er werd gezegd dat Farage een vriendin had. Mocht dat zo zijn, dan zou dat  hem weleens in de problemen kunnen brengen’. Tja … van zo’n onderwerp kun je een lang artikel maken.

   

  Natuurlijk zijn er problemen binnen een beginnende partij, er komen ‘verkeerde’ mensen binnen etc. en dat is voor de MSM de gelegenheid om die problemen eens flink op te blazen. We kennen dat in Nederland ook, wat de PVV betreft; de lange lijsten met ‘missers’ binnen de geaccepteerde partijen – denk aan de PVDA – worden a.s.a.p. weggemoffeld.

   

  De mensen in GB zien echt wel wat er loos is, maar ja, stemmen op UKIP, dat zijn van die nazi’s …..

   

  Het bewust kwaadaardig gedrag van onze regeerders richting voor hen controversiële partijen werkt blijkbaar nog steeds.

   

   

 2. GrillBill

  @Frank,

   

  zo te horen heeft Dirk het over “Nigel Farage, who are you” .

   

  Erg leuke documentaire van ongeveer een uur.

   

   

   

   

 3. dirk1940

  @Frank Verhoef op 20 oktober, 2014 – 20:31

   

  Was op de BBC. Nigel wordt een tijdje gevolgd door journalist in Groot Brittanië en Brussel enz. 

  Deze journalist is een luis in de pels van menig politicus. Dit keer was Farage aan de beurt.

  http://www.bbc.com/news/uk-politics-29599368

   

  Dit is een onderdeel er is meer maar dat kan ik zo snel niet vinden.

   

  Verder nog item dat in Elsevier te vinden was.

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2014/4/UKIP-leider-Nigel-Farage-ontkent-misbruik-EU-subsidie-1504380W/

 4. P.S.

  Gek dat het stopzetten van de toelage en het verliezen van spreektijd in een mum van tijd rond was. Zit de EU soms ook achter de benzine prijzen?

 5. Frank Verhoef

  @ dirk1940

   

  Welke docu heeft u gezien?

 6. dirk1940

  Vorige week een documentaire over meneer Farage gezien. Begrijp me goed, de man is een kei. Maar in zijn verleden zijn wat ‘Henk Krol’ achtige affaires met geld en subsidies geweest. Ik hoop dat dit hem niet gaat opbreken.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De nieuwe slogan waarmee de Conservatives (of was het nou hun zusterpartij Labour of hun eeneiige tweeling de libdems ?) enfin de slogan waarmee Cameron de komende verkiezingen in gaan dus:

   

  UKIP ARE RIGHT. DON’T VOTE FOR THEM !!

 8. Lieftinck fan

  MSM: is breinmanagement door de overheid.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.