Fractie Nigel Farage terug met een knal in Brussel

Foto:

Uitstekend nieuws: de eurosceptische fractie van UKIP-leider Nigel Farage komt terug in Brussel. 

Eurofanatici kunnen hun borst natmaken. Farage komt terug met zijn eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie (EVDD). En hoe. Na een korte onderbreking door het vertrek van een Letse politicus uit de fractie, is de EVDD er straks weer dankzij een Pool die zich heeft aangesloten bij de beweging van Farage.

Voor een Europese fractie zijn minstens 25 parlementariërs uit zeven landen nodig. Aan die voorwaarden voldoet Farages partij nu weer. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die vindt dat Brussel terug in haar hok moet (en ja, dat is broodnodig).

“De EVDD-fractie is dan ook terug met een knal,” aldus Farage. En zo is het. Helaas is de Europese anti-EU-fractie niet meteen weer terug. Er is wat tijd nodig om het een en ander te regelen:

Maar om erkend te worden als fractie, moet de EVDD zich eerst weer opnieuw aanmelden, aldus een woordvoerster van het Europees Parlement (EP). Het kan enige tijd duren voordat de groep weer spreektijd en geld krijgt toegekend.

Dat heeft de UKIP-leider mooi voor elkaar. Hopelijk kan hij deze fractie wel bijeen houden, want als Farage en de zijnen niet blijven schoppen tegen het establishment in Brussel, dan doet niemand het. Bij deze wens ik de vernieuwde EVDD-fractie veel succes toe bij het aanpakken van de eurofielen en belastinggeld-over-de-balk-gooiers daar in de ivoren toren van Brussel. Zet ‘m op!

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!