Jeruzalem doelwit van terreuraanslag door Palestijn

Geen categorieokt 23 2014, 10:00
Een 21-jarige Palestijn heeft met zijn auto een terreuraanslag gepleegd op trampassagiers in Jeruzalem. Er zijn 8 gewonden gevallen en één dode: een baby.
Wie het nieuws op Nu.nl leest, zou alleen maar te weten komen dat er gisteren in Jeruzalem een auto op trampassagiers is ingereden. Wie het nieuws via Associated Press heeft gevolgd, zou zomaar kunnen denken dat gisteren de Israëlische politie een man heeft doodgeschoten in Oost-Jeruzalem. In beide gevallen krijgt de lezer niet het hele verhaal.
Het gaat namelijk om een terreuraanslag door een Palestijn, waarbij acht gewonden zijn gevallen en één paar maanden oude baby is komen te overlijden. De Palestijn reed met zijn auto richting passagiers die bij een station uit een tram stapten, zoals te zien is op deze video:
De naam van de dader: Abed Abdelrahman Shaludeh, de neef van een Hamas-officier. Shaludeh zat tot december vorig jaar 16 maanden in de cel. Hij is overigens niet alleen familie van een Hamas-officier, hij blijkt zelf ook nogal dol te zijn op Hamas:

Abed Abdelrahman Shaludeh, 21, used his Facebook account to share pictures, videos, and links to websites that identify with Hamas, as well as making repeated calls for the defense of Al-Aqsa, the mosque that stands atop Jerusalem’s Temple Mount, Ynet reported on Thursday.

According to Palestinian media, his uncle was Mohiyedine Sharif, a master bomb-maker for Hamas who was assassinated in 1998, apparently during internal conflicts between Palestinian militias.

In his last post from a week and a half ago, Shaludeh shared a video of Hamas’s military wing, the Izz ad-Din al-Qassam Brigades, during training. A caption with the clip carried the message, "See how the suicide members of the Qassam brigades train."

Volgens premier Benjamin Netanyahu is de Palestijnse president Mahmoud Abbas medeschuldig aan de aanslag van gisteren. Abbas zou namelijk al tijden aanzetten tot geweld tegen Joden in de hoofdstad van Israël. Het gevolg van de aanslag is dat de veiligheidsmaatregelen in Jeruzalem flink zijn aangescherpt. De burgemeester van Jeruzalem, Barkat, wil meer politie-inzet in de stad, vooral in buurten waar het al heel lang hommeles is.
Laten we hopen dat de vrede en rust snel terugkeert in de stad, en laten we hopen dat de media voortaan beter en objectiever verslag doen van wat er in Israël gebeurt. Nu.nl en AP moeten zich kapotschamen voor de berichtgeving van gisteren.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten