Linkse coalitie Zweden gaat Palestina erkennen

Foto:

Gezellig.

De nieuwe linkse premier van Zweden, Stefan Löfven, heeft meteen op zijn eerste dag als premier aangekondigd dat hij Palestina als staat gaat erkennen. Daarmee loopt Zweden voorop, of beter gezegd: voor op de feiten.

Volgens Löfven kan het conflict tussen Israël en Palestina alleen worden opgelost met twee staten, een Joodse en en Arabische, die elkaar erkennen en die in vrede met elkaar willen leven. Daarom erkent Zweden Palestina als staat, aldus Löfven.

Het is natuurlijk hartstikke lief van Löfven dat hij zijn Palestijnse vrienden te hulp schiet, maar hier heeft natuurlijk niemand wat aan. Laat de Palestijnse president Mahmoud Abbas eerst maar eens afstand nemen van Hamas in plaats van dat hij intensief met die terreurorganisatie samenwerkt in een ‘eenheidsregering’. Dan zien we daarna wel weer verder.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!