MH17-rampplek blijft open mortuarium

Geen categorieokt 26 2014, 7:59
De afwikkeling van de ramp met de MH17 blijft een enorm zooitje.
Dat het kabinet als een compleet amateuristische lobbygroep te werk is gegaan bij het afwikkelen van de ramp rond de MH17, is geen nieuws. Niet alleen heeft men getreuzeld rond het terughalen van lichamen, zodat pro-Russische rebellen en het Kremlin zelf tijd zat hadden om bewijsmateriaal te manipuleren, een deugdelijk onderzoek naar de ramp te dwarsbomen en politieke spelletjes te spelen rond de lichamen van bijna 300 mensen.
Maanden later zijn inmiddels de meeste lichamen wel aangekomen in Nederland, maar het ophalen van menselijke resten is op uiterst slordige wijze verlopen. Zo werd vandaag bekend dat er in het bewuste maaiveld waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte, nog volop lichaamsdelen te vinden zijn:

Op de rampplek van vlucht MH17 liggen nog altijd lichaamsdelen. Dat heeft ANP-fotograaf Pierre Crom gezien, zo liet hij zaterdag vanuit Oekraïne weten.

Crom trof de lichaamsdelen aan op een verbrand stuk veld. Daar werd kort na de ramp een deel van het vliegtuigwrak weggetakeld en zijn toen meerdere lichamen gevonden. „Ik heb botten gezien, soms wel van ongeveer 20 centimeter lang. En ook een stukje schedel en haren”, aldus Crom.

Niet alleen een klap in het gezicht van de familie van de slachtoffers, maar eigenlijk ook te bizar voor woorden dat onbewapende ANP-fotografen (en ook nabestaanden) de crash site probleemloos kunnen bereiken, maar dat het op de één of andere manier te gevaarlijk is voor onderzoekers om aan het werk te gaan. Terwijl je zelfs gewapende bewaking met die mensen zou kunnen meesturen. Maar daarvoor is niet gekozen
Ondertussen blijft ook de Nederlandse regering categorisch weigeren te spreken van een raketaanval. Tel alles bij elkaar op en je hebt het antwoord op de vraag hoe dit kabinet reageert op de aanslag die bijna 200 landgenoten het leven kostte: buitengewoon onhandig en laf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten