‘Antifascisten’ willen Zwarte Piet tot moes slaan

Het tegenkamp wordt met de dag agressiever.

Vandaag moet een leuke dag worden voor alle Nederlandse kinderen, want Sinterklaas komt weer aan in het land. Om 12:00 uur stapt hij aan wal in Gouda. Hier hebben de kinderen al die weken, waarschijnlijk zelfs maanden naar uitgekeken. Zij willen Sinterklaas weer zien, en Zwarte Piet, en ze willen hun schoentje zetten met een wortel erin en een verlanglijstje maken voor pakjesavond.

Helaas probeert de publieke omroep er een politiek-correcte Sinterklaasintocht van te maken, en Gouda doet er vrolijk aan mee met acht ‘stroopwafel-‘ en ‘kaaspieten’. Maar het kan nog gekker dan de politieke correctheid van de media en de beleidsmakers.

Het anti-Zwarte Piet-sentiment vind je namelijk niet alleen terug in de media, in sommige gemeenten, en bij de Quinsy Gario-types, maar ook bij de ‘antifascisten’ die vandaag per se het kinderfeest willen verstoren:

Enkele organisaties die tegen Zwarte Piet willen demonstreren hebben laten weten zich niets aan te trekken van het verbod om op de Goudse markt te demonstreren. Zij willen ondanks de aangewezen protestlocatie buiten de centrumring toch de binnenstad in. “We laten ons hier niet door weerhouden. Nederland is toch een democratie waar vrijheid van meningsuiting geldt?”, zegt een actievoerder tegen de NOS.

Het tegenkamp radicaliseert in rap tempo. De actiegroep van de ‘antifascisten’ draagt de agressieve naam Kick Out Zwarte Piet. Met de zeer agressieve advertentie hierboven kondigen zij aan iedere Zwarte Piet die zij zien tot moes te slaan als ze daartoe de kans krijgen. Via Facebook hebben zich 383 mensen aangemeld voor de knokploegen van de speciale actiegroep.

Eerder zeiden de ”antifascisten’ over de aangekondigde demonstratie, die dus alleen mag doorgaan buiten het gebied van de Sinterklaasintocht:

“Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen.”

Waarom snappen de Zwarte Piet-haters niet dat het hier gaat om de kinderen, en dus niet om wat de volwassenen vinden van Zwarte Piet? Kinderen zien geen racistisch stereotype in Zwarte Piet. Dat komt omdat de knecht van Sinterklaas geen racistisch stereotype is. Zwarte Piet is een olijke kindervriend die cadeautjes komt brengen aan iedereen die zich het afgelopen jaar netjes heeft gedragen. De rest krijgt de roe.

Ik heb een idee. Beste Sinterklaas, kunnen jullie die ‘antifascisten’ niet in de zak stoppen en mee terug nemen naar Spanje? Als iemand zich niet heeft weten te gedragen dit jaar, dan zijn zij het wel. Oh, en neem de rest van de politiek-correcte meute die Zwarte Piet wil afschaffen ook maar mee.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. locke

  Dit is pas het begin, via de gewone weg gaat Nederland zijn identiteit verliezen die dat niet ziet is blind. Het proces is in volle gang en de structuren liggen vast. Dagelijks kan men van alles  schrijven en beweren maar daar blijft het  bij. Trek de laatste 25 jaar eens naar het heden bedenk eens wat over ons heen is gekomen is het er beter op geworden ,wie het weet mag het zeggen.

 2. rinus

  Mocht een  zogenaamde anti-fascist een zwarte piet tot moes willen slaan  (en dus de hele intocht willen verzieken), dan hoop ik dat  hij/zij dat probeert bij een politieagent of beveiliger die verkleed is als zwarte piet. Bij geweld tegen pieten gelijk in zijn knieen schieten.

   

   

 3. Moose

  Gut gut.. ze beroepen zich op de democratie maar vergeten dan heel snel dat een meederheid VOOR Zwarte Piet is en slechts een paar man tegen.

  Dan is de conclusie simpel. Zwarte Piet blijft!

 4. Johrij

  de zwarthemden zijn terug (ze zijn overigens nooit weggeweest). Net als Hafid Bouazza het formuleerde voor islam, antifa: agressie op zoek naar een oorzaak.

   

 5. halo1

  ,,voor het “”onrecht”” ..hen zogenaamd aangedaan..waarbij ze “vergeten”‘ dat zij nu profiteren van de welvaart die toen opgebouwd werd..dit gestook bevordert het onderlinge begrip tussen blank en zwart niet bepaald..

 6. Gielah

  Het waren weer de media die dit vuurtje – verlekkerd – hebben opgestookt.

  Iedere klagende idioot kreeg van hen onmiddellijk een podium, werd veel te serieus genomen en kreeg zelfs bijval.

   

  Alleen de normale Nederlander met gezond verstand werd en wordt door hen met spottende minachting weggezet…. want die deugt nooit in hun ogen.

   

  Als we politici voor de rechter gaan slepen, moeten we zéker ook de mediamedewerkers niet ongemoeid laten, want die wekken dagelijks de indruk voor het diploma: ‘ land-  en cultuurverrader’ te zijn geslaagd.

   

   

 7. L. van der Schoot

  Onze nationale omroep moet worden opgeheven. Zij verspreiden het linkse en dwaze gedachtengoed op kosten van de rechtgeaarde belastingbetaler. Leugens, halfleugens en nieuws onthoudingen zijn troef en niemand wijst ze terecht.

  Enige pogingen om dit te veranderen werden door, ik meen de VVD die toen nog niet links was,  genegeerd.

  Een voorbeeld is de gemene manier waarop de Zwarte Piet bij de tweede uitzending weer wit gemaakt werd.

   

 8. janzwitser

  De achter-achter-achter kleinkinderen van de slaven dienen hun bek te houden. Dankzij het onrecht ( toen geen onrecht, maar heel gewoon) dat hun voorouders is aangedaan, wonen deze kinderen in welvaart en opperste vrijheid. Hadden die voorouders niet geleden toen, woonden deze kinderen nog in zwart Afrika. Had niemand aandacht besteed aan die grote bek: de kop gaat eraf.
  Democratie is het recht van de meerderheid om de minderheid eisen op te leggen.

 9. Frits B

  hij is ook nog in veel gevallen een vrouw. Dat viel me vandaag nog eens extra op bij een foto van burgemeester Van der Laan met een Amsterdamse Piet die overduidelijk een Pieternel is. Wordt het geen tijd om te gaan optreden tegen deze travestieten? Van feministische kant omdat ze zich bij de vijand scharen, van mannelijke kant omdat ze niet aan de functie-eisen voldoen? 

  Zag en ingezonden brief deze week waarvan de schrijfster zich afvroeg waarom we niet gewoon bedenken dat Sinterklaas een stukje toneel ls, met overdrijving en fantasie en al. Niet de moeite waard om je er over op te winden, van weerszijden. Leek me heel terecht.

 10. MicMokum

  Een stukje geschiedenis over wat er kan gebeuren als je het volk hun vermaak afneemt. 

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Palingoproer

   

  De vergelijking gaat overigens niet helmaal op: palingtrekken is wél dierenmishandeling, maar Zwarte Piet is géén racisme. 

 11. Cathja

  En weer wil een hele kleine minderheid hun wil opleggen aan een enorme meerderheid. Waar gaat het in deze hele kwestie om? Om Nederland te zuiveren van racisme? Nee, natuurlijk niet! Het gaat om machtsvertoon, én het gaat om lekker rumoer te veroorzaken. De uitspraak dat iedere zwarte Piet tot moes geslagen zal worden, is een uitspraak die bol staat van gewelddadigheid. Stel dat je mensen (jonge kinderen misschien), verkleed als zwarte Piet, ‘tot moes’ zou slaan, dan past alleen de zwaarste straf nog maar om je bij te brengen dat zware mishandeling ook zwaar bestraft moet worden!

  De Nederlandse overheid had vanaf het allereerste begin duidelijk moeten maken dat zwarte Piet gewoon zwarte Piet blijft, en dat er niets aan wordt veranderd. Vandaag is het dit en morgen beginnen ze weer over iets anders. We worden een land waar je straks niet meer normaal van leuke dingen kunt genieten, omdat er altijd wel figuren rondlopen die wat te zeiken hebben! Kijk naar die moslim in België, die nu ook deze kwestie gaat gebruiken voor zijn eigen islamitsiche agenda.

  Ik ben benieuwd hoe de Belgen daarmee omgaan!

  Wij moeten ons niets aantrekken van al het gezeur rond onze zwarte Piet, en gewoon ons feest vieren zoals we dat al decennia lang hebben gedaan.

 12. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland noemen de ware racisten zich anti-racisten en de fascisten zich anti-fascisten. Beide radicale groepen worden uiteraard gesteund door de Orwelliaanse Staatsmedia.

 13. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Het was zaterdag 15 november toen een 15-jarig meisje, verkleed als Zwarte Piet, meeliep met de Sinterklaasintocht in Almelo. Een volwassen vent van 31 vond het nodig op haar ogen in te beuken. Het zou me niets verbazen als ‘ie geïnspireerd raakte door de oproep van de ‘antifascisten’ en andere agressieve en gewelddadige race hustlers om alle Zwarte Pieten tot moes te slaan. […]

 14. Politie klaagt Zwarte Piet-hater aan om geweld – De Dagelijkse Standaard

  […] in om de Zwarte Piet-haters tevreden te houden. Het mocht niet baten. De haters wilden Zwarte Piet tot moes slaan en wilden per se in de buurt van de kinderen tegen Zwarte Piet demonstreren. Ze riepen tegen de […]

 15. Zwarte Piet-haters gaan nu alweer los: 21 februari eerste bijeenkomst – De Dagelijkse Standaard

  […] Diepe, diepe zucht. Veel triester dan dit wordt het niet. De racismeroepers gaan op 21 februari al beginnen met hun haatcampagne tegen het oer-Hollandse Sinterklaasfeest. De bijeenkomst wordt niet alleen door professionele racismeroepers georganiseerd, maar ook door de beruchte ‘antifascisten’ die Zwarte Piet tot moes willen slaan. […]

 16. Zwarte Piet-hater verliest baan na mishandeling agent – De Dagelijkse Standaard

  […] in Gouda vorig jaar. U weet wel, dat was die intocht waarbij Zwarte Piet-haters beloofden geweld te gebruiken tegen iedere Zwarte Piet die ze tegenkwamen. Ook probeerden ze massaal de aanwezige kinderen ervan […]

 17. Twan 21

  Ik heb een idee. Beste Sinterklaas, kunnen jullie die ‘antifascisten’ niet in de zak stoppen en mee terug nemen naar Spanje?

  ——–

  Kun je ze niet beter met stenen verzwaard in het kanaal kieperen?

 18. cmsuijkerbuijk

  Erg dit. Om aan de frustratie van een paar volwassenen te voldoen, moet een kinderfeest sneuvelen! Als je dáár voor bent, dan behoor je tot het uitschot van deze aarde en vér daarbuiten!

  Nou heb ik niks met Hells Angels en aanverwante clubs, maar ook dáár zitten vaders bij. Nou hoop ik stiekem, dat dié er zich eens tegenaan gaan bemoeien!

 19. Roos

  Zodra het Sinterklaasfeest voorbij is zullen de anti-zwarte-piet-protesterenden weer een ander onderwerp moeten gaan verzinnen om hun slachtofferrol te kunnen continueren. De kans bestaat namelijk dat ze anders in een heel groot zwart gat zullen vallen.

 20. Janbert

  De z.g ‘Antifascisten’  gedragen zich als fascisten.  Deze mensen dulden geen andere mening dan de hune en gebruiken geweld om hun zin door te drijven.

   

   

  En natuurlijk blijkt de publieke omroep helemaal geen publieke omroep te zijn maar een links politiek correcte omroep die hun eigen links politiek correcte agenda doordrijft. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.