Berging MH17 weer uitgesteld door 'onenigheid'

Geen categorienov 11 2014, 13:00
Dit is compleet en totaal onacceptabel.
Kan de Tweede Kamer minister Bert Koenders - de politiekcorrecte PvdA'er die er vooral om bekend staat dat hij uren lang voor de spiegel staat - van Buitenlandse Zaken even op het matje roepen?

De berging van de wrakstukken van vlucht MH17 laat op zich wachten, omdat er nog geen overeenstemming is over de werkafspraken met de vertegenwoordigers ter plaatse. Dat zegt hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg op Radio 1.

Volgens Rusland heeft Nederland gisteravond al laten weten dat er vandaag geen werkzaamheden zullen plaatsvinden, in ieder geval niet wat de berging betreft van de brokstukken. Wel wordt er gezocht naar menselijke resten.
Leuk, maar dat is natuurlijk niet eens bijna voldoende. Vlucht MH17 werd in juni van dit jaar neergeschoten. We zijn nu in november, en de brokstukken liggen nog steeds onaangeraakt op de grond. Geen enkel ander land had zoiets laten gebeuren, maar Nederland wél. Zo rolt dit kabinet namelijk: stel je voor dat je daadwerkelijk af en toe iets doet. Dat moet je toch niet willen.
Aalbersberg:

"Wij staan helemaal klaar in Donetsk om met de Recoverymissie die de Onderzoeksraad ondersteunt over te gaan tot de berging. Maar op dit moment heeft de OVSE met de vertegenwoordigers nog geen overeenstemming over de werkafspraken. Ze zijn er nog over in gesprek. Dat betekent dat we vandaag voortzetten waar we mee bezig geweest zijn vorige week: het zoeken naar menselijke resten."

Genoeg. De berging had maanden geleden al afgerond moeten zijn, maar er is nog niet eens mee begonnen. Dit kan zo niet langer. De verantwoordelijke ministers - Koenders, maar Hennis ook - moeten onmiddellijk naar de Tweede Kamer worden gesleept om tekst en uitleg te geven. Hoe kan dit? Waarom zijn de bergingswerkers nog steeds niet bezig? En, oh ja, nu we toch bezig zijn: kan de regering het parlement vertellen wanneer er eindelijk iets gebeurt?
Voorheen was dit geklungel reden om in ieder geval één minister naar huis te sturen. Helaas is die tijd niet meer. Nu kunnen bewindspersonen er een enorme puinhoop van maken zonder dat iemand ze daar op aanspreekt.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten