Klapvee VVD wil naheffing EU gewoon betalen

Geen categorienov 29 2014, 16:00
Een motie van de JOVD om de naheffing niet te betalen redde het niet op het partijcongres.
Zoals Frank eerder vandaag al berichtte zijn partijcongressen niets meer of minder dan applausmachines. Je zou denken dat de partijleiding tijdens zo'n congres verantwoording moet afleggen voor zijn daden, maar in werkelijkheid is dat bijna nooit het geval.
De reden? De mensen die naar een partijcongres toegaan zijn ofwel zelf actief in de (lokale) politiek of ze hebben die ambitie. Het gevolg is dat ze niet het lef hebben om tegen de partijleiding in te gaan; het is immers diezelfde leiding die bepaalt wie welke functies mag bekleden... of zelfs maar in aanmerking mag komen voor bepaalde baantjes.
Vandaag zagen we dat terug op het congres van de VVD. VVD-kiezers hebben die partij vrij massaal de rug toegekeerd, maar de congresleden vinden dat er niets aan het handje is. Alles gaat zijn gangetje, de partij is de grootste in het parlement en mag dus allemaal leuke posities verdelen; wat maakt het uit dat de gemiddelde rechtse kiezer zich besodemieterd voelt? Als er nieuwe verkiezingen aankomen sla je plichtsgetrouw weer wat rechtse taal uit en voor je het weet doet de VVD het toch nog heel aardig. En als dat niet zo is, ach, er komt een dag dat het de partij wél weer voor de wind gaat. Als je dan goede vriendjes bent met de mensen die het voor het zeggen hebben hoef je je nergens zorgen om te maken.
Het gevolg van dit 'ons-kent-ons'-geslijm:
Je kunt niet anders dan er misselijk van worden. Zelfs linkse kiezers vinden het belachelijk dat Nederland de Europese Unie eventjes 1,1 miljard euro moet betalen (die 642 miljoen is het netto-bedrag waarbij ervan wordt uitgegaan dat we een deel van ons geld terugkrijgen. In theorie moet dat inderdaad zo zijn, in praktijk kon dat weleens tegenvallen), maar wat vinden de ambitieuze hielenlikkers van de VVD ervan? Gewoon betalen! Rutte wil dat namelijk en tsja, als je ooit je ambities wilt verwezenlijken moet je er goed opstaan bij hem en zijn bondgenoten.
Weg met die motie waarin wordt opgeroepen om de volstrekt belachelijke naheffing niet te betalen en boek het 'verschuldigde' bedrag maar meteen over.
Hop, klaar, mogen we nu dan op de kieslijst?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten