Parool: “We zijn allemaal racisten”

Foto:

En het idiote krantje meent het nog ook.

Net als je denkt dat politiekcorrect, multicultureel en zelfhatend links niet zieker kan worden publiceert Het Parool dit krankzinnige verhaal:

Het was deze week werkelijk weer alles racisme – vrij naar Wiegertje Postma’s geestige, scherpe, maandelijkse ‘het was deze maand weer alles seksisme’ op de journalistieke website Vice. Maar dat racisme lijkt altijd de schuld van anderen. Van de schreeuwers op Twitter, de hooligans in het voetbalstadion en van de ‘Zwarte Piet moet blijven’-aanhangers op Facebook. Want de gewone Nederlander is niet racistisch. In Nederland zijn we allemaal gelijk, en vrij, we zijn correct en maken geen onderscheid. Toch? We zijn allemaal racistisch, zegt Rita Schriemer, onderzoeker bij anti-discriminatiecentrum Radar in Rotterdam.

Als je dat leest denk je bij jezelf dat ze het misschien toch nog wat gaan nuanceren, dat de krant uitlegt dat het allemaal wel meevalt, en dat het best goed gaat in ons mooie land waar racisme bij wet verboden is. Helaas, dat valt tegen:

Dat neemt niet weg dat er iets aan de hand is in Nederland. De Zwarte Pietendiscussie was dit jaar heviger dan ooit. Diep weggestopte onderbuikgevoelens kwamen ineens naar boven. En nu schelden Facebookgebruikers onder hun eigen naam donkere voetballers uit voor aap.

Let wel, er zijn een paar gekken die losgaan, de rest van het land wil er niets mee te maken hebben, maar voor de hooggeëerde journaliste van het Parool en de ‘experts’ die ze heeft ingeschakeld is dat reden genoeg om te concluderen dat de Nederlandse maatschappij tot op het bot verrot is. ‘We’ zijn allemaal racisten, of we dat nou willen of niet.

Haar (we hebben het dus over verslaggeefster Lorianne van Gelder) ultieme bewijs? Ze heeft zelf meegedaan aan een test en daaruit blijkt dat donkere mensen negatieve gevoelens bij haar oproepen en blanke mensen positieve:

Uw verslaggever deed de test en ontdekte dat ze ‘een sterke voorkeur voor blanke mensen heeft’. Je zou dat kunnen vertalen naar ‘is een uitgesproken racist’, maar dat is ook wat overdreven, zegt Hiske Arts, creatief leider van Critical Mass. “De test zegt niet alles. Het geeft wel een indicatie hoe je reageert op andere mensen.”

Kortom, zoals bijna altijd in dit soort gevallen projecteert een lid van de zogenaamd politiekcorrecte linkse mainstream media haar eigen denkbeelden op ons. Zij zit vol vooroordelen over de gekleurde medemens en dús moet dat voor ons allemaal gelden. Zij is als multiculturele progressieve ideologe immers ver boven ons verheven. Als zij zich schuldig maakt aan dit soort walgelijke praktijken, dan moet dat nog sterker voor ons gelden. Eén plus één is twee, nietwaar?

Je wordt er ziek van, maar vervolgens grijpt ze nog een ander voorbeeld aan om Nederland af te schilderen als inherent racistisch. Wat blijkt? Er zijn hele enge witte mensen die onze oude Sinterklaas en Zwarte Piet-traditie niet willen opgeven. Zeg nou zelf, dat moeten wel walgelijke racisten zijn toch?

Want iedereen weet dat Zwarte Piet hartstikke racistisch is. Dat hebben ze namelijk voor ons besloten in de Randstad. En als ze daar iets besluiten is het De Waarheid.

Wat een vreselijk, zelfhatend prutstuk. Van Gelder moet zich kapotschamen dat ze deze rotzooi heeft opgeschreven en de hoofdredactie moet zich de ogen uit de kop schamen dat ze het nog gepubliceerd hebben ook. 

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!