Racismeroepers demonstreren weer tegen Zwarte Piet

Geen categorienov 16 2014, 15:00
Ze houden er pas mee op als ze echt hebben gewonnen.
Sinterklaas is gisteren aangekomen in ons land, maar helaas was de onzinnige demonstratie die we toen zagen niet het einde van de anti-Piet beweging. Deze lieden houden namelijk pas op als ze écht hebben gewonnen en deze mooie Nederlandse traditie niet langer bestaat.

Terwijl Sinterklaas de stad binnenvaart, demonstreerden op het Beursplein in Amsterdam zondagochtend enkele tientallen tegenstanders van Zwarte Piet. De betogers lieten van 11.00 uur tot 12.00 uur van zich horen. In de omgeving van het plein stond de Mobiele Eenheid paraat. Het protest van tegenstanders van Zwarte Piet op het Beursplein in Amsterdam, liep zondag tegen het einde van de betoging toch wat uit de hand.

Om onbekende redenen werd een persoon aangehouden, waarna de demonstranten achter de politie aanliepen en allerhande leuzen scandeerden. Volgens omstanders had de persoon iets onvriendelijks gezegd over het koningshuis.
Nu moet iedereen het recht hebben om van alles en nog wat te zeggen over de koninklijke familie - dus het is belachelijk dat deze hooligan gearresteerd werd - maar het belangrijkste punt is natuurlijk dat deze mensen werkelijk alles verstieren. Het is om misselijk van te worden. Weet-ik-hoeveel Amsterdammers staan Sinterklaas toe te juichen, maar opeens staan er allemaal boze randfiguren die het hele feest proberen te verpesten. Wat een drama en wat een schande dat dit tegenwoordig gebeurt.
Zoals ik gisteren al schreef ben ik ervan overtuigd dat het normale deel van Nederland deze strijd uiteindelijk echt wel verliest. Sterker nog, dat hebben we al gedaan: zowel Gouda (gisteren) als Amsterdam (vandaag) hebben allerlei concessies gedaan om de bekende professionele slachtoffers onder leiding van Quinsy Gario tegemoet te komen. Dat is het begin van het einde: over een paar jaar is er geen Zwarte Piet meer.
Blijkbaar is dat niet afdoende voor de betogers. Zij willen dat het Sinterklaasfeest vandaag nog verdwijnt; dit mooie feest moet kapot, hoe zal ze een zorg zijn. Als ze duizenden of zelfs miljoenen kinderharten moeten breken en een geweldig volksevenement moeten vergallen dan doen ze dat. Zo rollen deze walgelijke individuen namelijk. Ze hebben totaal geen gevoel van schaamte.
Deze affaire wordt met de dag walgelijker. Het is mij onderhand een raadsel hoe mensen ook maar een soort van respect kunnen opbrengen voor deze mafketels.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten