Voedingscentrum betuttelt tankstations nu ook

Geen categorienov 11 2014, 14:00
Kan het Voedingscentrum niet gewoon worden afgeschaft?
De zedenmeesters van het Voedingscentrum hebben een nieuwe vijand gevonden: tankstations. Wat blijkt namelijk (grote schok!): die zetten soms goedkoop snoep bij de kassa. Zo hopen zij een extra centje te verdienen. En dat mag niet, aldus de professionele betweters:

De betuttelingszucht van het Voedingscentrum heeft nu ook de (tank)stations bereikt. Het kenniscentrum is een massale campagne gestart tegen zogenaamd ongewenste verleidingen bij kassa's op stations. Daar zouden weerloze burgers tegen hun zin worden verleid om ongezonde producten te kopen tegen bodemprijzen.

Ze hebben zelfs een nieuwe term bedacht voor kassa's waar goedkoop snoep te koop wordt aangeboden: opdringkassa's. Volgens het Voedingscentrum zijn normale mensen niet in staat om een weloverwogen beslissing te maken als ze dat soort snoepgoed zien. Ze kúnnen niet anders dan snel wat zoetigheden te kopen die ze vervolgens razendsnel verorberen.

"Uit onderzoek blijkt dat mensen ongeveer tweehonderd voedselkeuzes per dag maken. We denken vaak dat we alle beslissingen bewust nemen. Maar we hebben simpelweg niet genoeg tijd en energie om alle beslissingen op basis van een rationele afweging te maken."

Het centrum wordt met de dag gekker. Eerst moet hagelslag het ontgelden, nu verklaart men onschuldige pomphouders de oorlog. Ze willen zelfs dat klanten foto's maken van zogenaamde opdringkassa's en die dan op Twitter en Facebook gooien; alles om die vreselijke op geld beluste ondernemers een hak te zetten. Moeten ze maar geen snoepgoed in de aanbieding doen.
Je vraagt je onderhand af waar het Voedingscentrum het recht vandaan denkt te halen om dit soort acties te beginnen. Als zij supergezond willen leven, prima, maar waarom vallen ze iedere andere Nederlander daarmee lastig? Ze zijn nog erger dan fanatieke ex-rokers; die houden ook nooit op om mensen die nog wel roken te vertellen dat ze nu meteen, onmiddellijk, vandaag nog moeten stoppen. Het Voedingscentrum heeft daar blijkbaar van geleerd en doet er mooi een schepje bovenop.
Nu is het wel genoeg geweest. Kappen met die bemoeizucht. Mensen zijn geen willoze wezens die zich niet kunnen beheersen als ze wat goedkope haribo-snoepjes zien. Laat ons in vredesnaam met rust!
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten