Zoon van Hamas-oprichter: ‘Palestijnse staat een sprookje’

Of minister Bert Koenders even meeleest.

Even een korte introductie: Mosab Hassan Yousef is de zoon van een van de oprichters van de islamitische terreurorganisatie Hamas. Maar hij is geenszins een Hamas-aanhanger. Hij heeft tien jaar (van 1997 tot 2007) gespioneerd voor de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Met succes; dankzij zijn hulp zijn talloze terreuraanslagen voorkomen.

Nu heeft Yousef  een zeer interessant interview gegeven aan de Britse krant The Telegraph. Over de recente terreuraanslag op vier Joden in een synagoge in Jeruzalem en de reactie daarop van Arabieren uit het hele Midden-Oosten zegt hij dat het verheerlijken van het geweld door Arabieren moet stoppen. Ik citeer:

“And you see the Jordanian parliament are praising the killers, praying for them, and encouraging people to follow their footsteps. This is the Arab culture: they hate Israel for religious reasons, for ideological reasons. This needs to stop; they need to wake up from their delusion.”

Yousef zegt ook, en nu wordt het tijd dat onze minister van Buitenlandse Zaken en Israël-criticus Bert Koenders (PvdA) meeleest, dat een Palestijnse staat een sprookje is. “Pushing for a Palestinian state is a fantasy. it is impossible.” Waarom? Yousef legt uit: “Israel is not going to give Palestinians free borders because no Israelis wil agree to another holocaust.”

En zo is het. Wat er dan wel moet gebeuren? Simpel: zorg eerst eens voor een werkende Palestijnse economie, en voor goed onderwijs en goede infrastructuur:

“In the mean time, instead of dreaming about impossible things, how about we build a Palestinian economy, schools and infrastructure? Let’s try to avoid Hamas, let Israel finish the job of fighting them, and leave the Palestinian people out of this problem. To go and push for a Palestinian state right now – this is playing with fire.”

Yousef heeft gelijk. Vrede tussen Israël en de Palestijnen kan alleen dichterbij komen als Hamas wordt weggevaagd. Helaas werkt de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas samen met Hamas in een ‘eenheidsregering’. Dat gaat natuurlijk niet werken. Het ‘erkennen’ van de Palestijnse staat door landen als Zweden heeft ook geen enkele zin. Daarmee gooi je alleen maar olie op het vuur.

De belangrijkste taak van Israël voor een veilige toekomst voor het land en al haar inwoners is heel helder: ja, voor de lange termijn is het van essentieel belang dat er een tweestatenoplossing komt, en nee, dat kan niet zolang de islamitische terreurorganisatie Hamas nog bestaat. Hamas moet worden vernietigd.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Gielah

  Uitstekend verwoord.

  Waar.

  Maar al die schoften, die onmiddellijk agressief zouden worden als u hun misdragingen van het etiket ‘zonde’ zou voorzien  ( hoe DURFT u… en dat tegen hén… die zo’n hoge dunk van zichzelf en hun eigen onaantastbaarheid hebben) vervloeken zo’n beetje meneer Wilders, die het beter met Nederland voorheeft en hen ontmaskert.

  Zodra zijn naam maar valt, gaan hun mondhoeken denigrerend omlaag…. alsof hij het niet waard is in hun heilige nabijheid te wezen… en alle mediamedewerkers zonder uitzondering… die zo heerlijk slijmen kunnen tegen de elitaire onrechtplegers… weten maar al te goed dat ze hun eigen populariteit ophogen als ze schamper en lacherig doen over meneer Wilders… altijd succes… altijd raak!

   

  Meneer Wilders is zo voor velen, die van de wereld een hel maken en daar persoonlijk ook heel trefzeker op afkoersen,

  de spreekwoordelijke zondebok.

  Alle schuld, die zij in zichzelf niet willen zien en door anderen weigeren te horen benoemen,

  wordt op hem en op andere klokkenluiders gelegd.

  Wilders en de klokkenluiders zijn de spiegels, waarin zij zichzelf kunnen zien… maar niet WILLEN zien… en die spiegels moeten wég.. kapot.. en uit de gemeenschap weggedrukt worden.

  Luister goed naar wat politici en mediamedewerkers over meneer Wilders zeggen, plak dat op henzelf… en u hebt een loepzuivere karakterbeschrijving van dit soort invloedrijke schurken zélf.

   

  Zoals kinderen vroeger riepen: ‘Alles wat je zégt… dat ben je zelluf…!’

   

  Ik vergat nog even bij het tuig de trollen op diverse forums te noemen… die heel goed weten dat degenen, die zij dagelijks afvallen en hooghartig tegenspreken, voor 100% gelijkhebben… dat is het voetvolk… die óf niets of relatief weinig voor hun rancuneuze geëtter krijgen… behalve dan de voldoening, die het ergeren van mensen, die duidelijk boven henzelf staan, hen biedt.

   

  Overigens is DE grote Zondebok ook en vooral voor het tuig gestorven.

  Zij kunnen nog bij Hem terecht, als het stukslaan van spiegels en het verpesten van de wereld en het propageren van leugens hen ooit gaat tegenstaan.

 2. Moes

  Denk je ecjt dat koenders dit leest. Koenders heeft de schijt aan jullie Nederlanders, hij gaat alleen voor zijn eigen gelijk. Punt uit.

 3. Jonas

  Goed stuk. Hamas verdrijven en dan zorgen voor een verbetering tussen die groepen enz. We dienen meer van dat soort reacties uit hun eigen wereld(islam)te komen. Misschien dat links het een beetje gaat begrijpen en wil aannemen omdat het een moslim is. (van ons nemen ze arrogant als ze zijn niets aan) hoe het er werkelijk aan toe gaat i.p.v. een ideologie wat alleen op papier staat.Ver af dus van de werkelijkheid en wat niet werkt.

   

 4. pejoar

  Als in Gaza, al die miljarden die ze gekregen hebben(en krijgen) gebruikt zou zijn voor infrastruktuur en voor economische groei,was er waarschijnlijk geen oorlog meer in dat gebied.

  Zo gauw er welvaart is en er een middeklasse ontstaat maken mensen zich drukker om hun kinderen,hun opleiding en hun welstand.

  Ze zouden de Algarve of Riviera van het midden-oosten exploiteren en niet meer zo veel haten.

 5. Pieter V

  Er is al lang een Palestijnse staat. Die heet Jordanië! Zo was dat heel lang geleden al in Balfour declaration geregeld.

 6. Pieter V

  Koenders? Een van de grootste incompetente oplichters in het PvdA kamp.

  Koenders ziet zichzelf als het middelpunt van het universum en heeft bewezen wienig van integriteit te begrijpen.

 7. toetssteen

  Taalvauten maken niets uit zolang de inhoud maar klopt. En dat doet het.

 8. dr.Kwast

  Een deskundige die heer Koenders de les leest. Als de heer Koenders zo wijs is om te lezen. Misschien dat dan de miljoenen die door onze Frans rijkelijk door hem van ons aan die Arabieren geschonken werden te stoppen. En de oudjes van Nederland te verrassen.

 9. Pimsch

  mijn verontschuldigingen voor de vele taalfouten.

  maar ik herhaal voor alle duidelijkheid het bovenstaande in een enkele zin: op alle berouwlozen rust een vloek.

   

 10. Pimsch

  Bert Koenders is weer zo’n voorbeeld van een rotschoft uit eigen land. We gaan zo tekeer tegen allochtonen, de EU, de asielzoekers, de vervreemding, de teloorgang van onze identiteit, cultuur en folklore, de afkeer van het eigene, het antiracisme, de idiote stemmers op politiek links, de valse beloften van politiek rechts. Wee o wee.

  Hoeveel schoften komen er niet uit ons eigen volk. De blanke antiracisten. De internationale socialisten. De EU met haar open grenzen en import van nog meer vervreemdelingen, De politie die alles inzet op ICT ten koste van blauw op straat,  De werkgevers van TNT en PostNL die loyale werknemers massaal ontslaan ten gunste van de aandeelhouders. De hersenspoelers van de publieke omroep. De graaimanagers in de zorg, onderwijs, woningcorporaties en ale andere semi-overheid. De topsalarissen bij goede doelen. De gretige betalers Dijsselbloem en Rutte. De desinteresse boor de Matheo Solution, De leugen van windenergie. De broeikaszondeval. De drugsmaffia. De vastgoedmaffia. De arrogante banken. De omgekochte universiteiten. De arrogante medische specialisten. De uitbuiting van bejaarden, De absurde huurprijzen. Het fileprobleem. De parkeertarieven. De honderduizend vrekkige miljonairs. De Israel-haters. Het UWV met haar minachting. Al dat getreiter met de diepste gevoelens van het volk.  En al die treiteraars lijken in de meerderheid waardoor je moedeloos wordt. Maar ze zijn aftelbaar; er kunnen zwarte lijsten van worden opgesteld. En eens gaan ze dood en daarna naar de hel (waarin ze niet geloven). Vergeet niet dat veel rotschoften uit ons miden komen en die pannekoekensmaak allang zijn vergeten.

   

 11. Henry Joseph

  Kwestie van jalouzie. Als je alleen maar bommen blijft gooien en raketten blijft afschieten en zelfmoordacties blijft doen, verandert er niets aan je sitiuatie en blijf je de ander haten die wel probeert een toekomst op te bouwen. Ik zou zeggen: Palestijnen, doe als de Israël, bouw aan je toekomst en dan heb je vanzelf geen behoefte meer aan intifada’s en dat soort dingen. Dus: weg met Hamas en de handen aan de ploeg. En laat van Agt in z’n eigen vet gaarsmoren.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.