Drie redenen om het kabinet weg te stemmen

Er zijn wel duizend redenen, maar dit zijn de drie belangrijkste.

De val van het kabinet volgend jaar is onvermijdelijk, mits de kiezer VVD en PvdA afstraft bij de Provinciale Statenverkiezingen over vier maanden. Dat gaat hoe dan ook wel gebeuren, maar voor de twijfelaars onder u geef ik met alle plezier de drie belangrijkste redenen waarom we het vakje volgend jaar niet rood moeten kleuren bij VVD en PvdA. Het maakt niet uit waar u dan wél op stemt, als u maar tegen het kabinet stemt (en niet op een linkse partij stemt, want dat heeft natuurlijk geen enkele zin als de belastingen juist omlaag moeten).

Torenhoge belastingen
De belastingdruk is nog nooit zo hoog geweest. Dat hebben wij te denken aan het meest linkse kabinet sinds het kabinet-Den Uyl (1973-1977). Dat de overheidsverslaafden van de PvdA de belastingen graag verhoogt om de overheid zo groot mogelijk te maken, mag geen verrassing zijn. Dat de VVD er net zo hard aan meedoet is een grove schande.

De VVD heeft de overheid groter gemaakt door de btw-verhoging van 19 naar 21 procent in stand te houden, de accijnzen op brandstof te verhogen, de assurantiebelasting van 9 naar 21 procent te verhogen, het vakantiegeld extra te belasten, de hypotheekrenteaftrek te beperken, etc. Premier Mark Rutte beloofde 1000 euro belastingverlaging, maar het enige dat wij krijgen is een forse belastingverhoging. Steeds maar weer.

Uitgeregeerd
Het wordt al langer gezegd: het kabinet is uitgeregeerd. Dat wordt niet alleen gezegd door de oppositie en door D66 omdat ze meer invloed willen, het is ook echt zo. Het klopt als een bus dat VVD en PvdA nu de tijd aan het uitzitten zijn tot de volgende verkiezingen in 2017 omdat alle belangrijke wetgeving al door de Kamer is.

Waarom sturen we ze niet gewoon wat eerder naar huis? Het gevaar bestaat dat de twee partijen zich zo stierlijk vervelen de komende jaren dat ze allerlei nieuwe plannetjes gaan bedenken. Plannetjes die deze twee partijen samen bedenken kosten altijd geld. Het is in het belang van Nederland dat dit kabinet er zo snel mogelijk mee ophoudt.

Diederik Samsom
Er is geen grotere driftkikker in de Nederlandse politiek van 2014 dan Diederik Samsom. Hij kan om het minste of geringste uit zijn slof schieten. Daar weten ze bij de PvdA-fractie alles van. Bij het kabinet ook. De verbeten Samsom blijft volhouden dat hij en zijn partij het beleid van het kabinet beter moeten uitleggen aan de kiezer, alsof de kiezer te dom is om te begrijpen wat er aan de hand is.

Ik wil het gezicht van Samsom zien op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen, als hij ziet dat hij de PvdA gigantisch heeft verloren en omgerekend naar Tweede Kamerzetels slechts 11 zetels haalt. Samsom zal voor de camera’s zeggen de de uitslagen meevallen en dat het beleid gewoon beter moet worden uitgelegd, maar vanaf dat moment is zijn lot besloten. Hij zal moeten opstappen. Oh boy, wat heb ik daar zin in.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. aquarius

  Verkoop de huid niet voordat de beer is geschoten !

 2. Ego non solus

  Mag ik dan tóch een reden toevoegen:

  50 miljard voor windmolentje met nul komma nul winst voor het milieu maar die ons wel ALLEMAAL vele honderden euro’s extra gaan kosten. IEDER JAAR.

 3. LantR.fant

  Als het aan hunnie van de pvda en vvt ligt zit het kabinet de rit uit. Delen ze een paar kadootjes uit in de hoop dat de kiezer bij de volgende verkiezingen weer stom genoeg zal zijn om…….

 4. Sonmirega

  Goed betoog in een vlotte stijl waarbij de ogen lekker langs de regels kunnen vliegen en de hersenen de tekst toch moeiteloos opnemen. De retorische vraag Waarom sturen we het kabinet niet naar huis? kan snel beantwoord worden. De burger heeft hierin geen enkele macht en de volmacht die werd gegeven aan gekozen partijen is waardeloos. Zelfs als dat zo was, blijft de keuze bij vervroegde verkiezingen een wassen neus. Want dezelfde kliek die er nu zit, blijft. Partij gekonkel beslist hoe de zetels worden verdeeld. Formatie van een nieuw ‘ kabinet een interne zaak. Dus moet het partij stelsel op de schop. Maar logica heeft geen macht. De kliek wel. Opstappen of zitten blijven maakt politiek geen enkel verschil. Daar moet een Hollandse Lente aan te pas komen.

 5. joga

  Wie 13 maart geen PVV stemt heeft het dan volledig aan zichzelf te danken, want ook al zal de PVV niet mee kunnen regeren,zoals men graag als drogreden aangeeft, met een hele grote PVV en een versplinterde rest kunnen ze er nooit omheen. Willen we van de huidige regering en de EU zo snel mogelijk af dan weet u dus wat u te doen staat.Luister de komende maanden niet meer wat u door de kranten, radio en TV(MSM) wordt verteld, want het zijn allemaal leugens om hun pluche-baantjes te behouden.

 6. M. Brandenburg

  Het gezond verstand en de zaken uit het (nabije) verleden tonen aan dat dan ook niet op D66,VVD of CDA mag worden gestemd, want linsk neemt het daar altijd direct over na verkiezingen. Dus een stem op die partijen is ook direct weggegooid.

 7. peterdeRuyter

  @ brandenburg:

  de jeugdige redactie van dit blog gelooft heilig in de verschillen tussen b.v. het CDA en de PvdA en de VVD en of D’66. De olifant Eeenhiedspartij, zien ze gewoon niet voor hun neuzen staan. Eurofiel, politiek correct, policolor en pro massa immigratie, dus islamisering,grote overheid en instand houden van een grote PO.

  CDA-Frank heeft ongetwijfeld gisteren heel goed geluisterd naar meneertje Omtzigt op Politiek 24, waarin die de huidige PO kritiekloos verdedigde en in stand wilde houden tegenover een windowdressende VVD-er, want die slikt zijn kritiek gewoon na verkiezingen in.

 8. JanvanEechoud

  “Goed betoog in een vlotte stijl waarbij de ogen lekker langs de regels kunnen vliegen en de hersenen de tekst toch moeiteloos opnemen”
  Helemaal juist!
  Voor een snel-lezer een verademing……
  Prima Frank.

 9. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] is de PvdA definitief verloren, en Samsom weet het. Die man zit 24 uur per dag te stressen over de verkiezingen van maart volgend jaar. Ik zou bijna medelijden met hem krijgen. […]

 10. NemTudom

  Sonmirega @
  Volkomen gelijk. Schreef een paar dagen geleden een vraag, (Kan het volk zelf geen referenda uit schrijven) uiteraard geen reactie. Waarom ook het is onmogelijk, een nutteloze vraag. Maar aandacht om wat jij vindt en ik vind en misschien het halve volk vindt. Maar de hamer van de kop van Jut krijgen we steeds op onze kop. En zijn down bij elke verkiezingen. De helft stemt niet eens toch gaat een club van een paar miljoen regeren over het totale volks deel en moeten daar genoegen mee nemen en moeten mooi op zitten om wat er door hen gedaan wordt. Afbraak. Het gas eruit in Groningen en zij erin.

 11. kees rudolf

  De vraag is altijd wel weer wat er na de volgende verkiezingsuitslag mogelijk is. Er moet hoe dan ook een coalitie worden gesmeed. Als er alleen een coalitie mogelijk is van partijen waarvan de standpunten (nog) verder uit elkaar liggen dan nu bij VVD en PvdA het geval is, dan zal dat niet zo ’n stabiele coalitie zijn. Meer nog dan nu zullen kiezers van de afzonderlijke partijen in de coalitie ontevreden zijn. Dat rechtse kiezers tevreden zullen zijn als er straks op basis van een comfortabele meerderheid een rechtse coalitie gevormd kan worden is logisch, maar of dat er in zit?
  Voorlopig lijken de huidige regeringspartijen vooral te verliezen aan CDA, D66 en PVV. Of er van de komende meest waarschijnlijke verkiezingsuitslag chocola valt te maken betwijfel ik. En hoewel ook ik niet bijster tevreden ben over dit kabinet (vooral de windmolens van Kamp en dat bezopen ‘klimaatakkoord’ zitten me dwars) weet ik niet of er straks iets beters in het vat zit. Helaas.

 12. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] is eerlijk. Ik zie niets liever dan het verbeten gezicht van de PvdA-leider als hij voor de derde keer op rij de verkiezingen […]

 13. Volkskrant roept D66’er uit tot ‘invloedrijkste Nederlander’ – De Dagelijkse Standaard

  […] te worden, in ieder geval als je naar het Binnenhof kijkt: links van het midden, eurofiel en met torenhoge belastingen waar de middenklasse onder gebukt […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.