GroenLinks doet huilie-huilie over nieuwjaarsreceptie

Geen categoriedec 17 2014, 18:00
GroenLinks waant zich weer eens moreel superieur.
De fracties van GroenLinks en Partij voor de Dieren in Amsterdam gaan de aanstaande nieuwjaarsreceptie van de hoofdstad boycotten. Niet omdat het feestje belastinggeld kost - dat zou ik nog begrijpen, want met belastinggeld hoor je niet te smijten - maar omdat het feestje wordt gesponsord door de Rabobank.
Het is voor het eerst in vijf jaar dat Amsterdam weer een nieuwjaarsreceptie houdt:

De kosten zijn voor rekening van de schouwburg en sponsor Rabobank, zei burgemeester Eberhard van der Laan donderdag tegen de gemeenteraad. Daardoor kost het de gemeente niks. "We zien dit als een aanbod uit de stad en willen dit vanaf nu jaarlijks doen." Instellingen die hiervoor voelen, kunnen een voorstel indienen.

Iedereen is welkom bij de Amsterdamse nieuwjaarsreceptie, dus wat is het probleem precies? Ik zie het niet. Nou, GroenLinks en Partij voor de Dieren kennelijk wel. De fractie van GroenLinks stuurde deze tweet er vanmiddag uit:
https://twitter.com/GroenLinks020/status/545200828676845568
De reden wordt niet bepaald duidelijk uit die tweet, maar even later stuurde de persvoorlichter van GroenLinks Amsterdam er de volgende tweet uit:
https://twitter.com/HuubBellemakers/status/545203197888176130
Het gaat er dus om dat de Rabobank een 'bio-industriebank' is, en dat de twee partijen daar niets mee te maken willen hebben. Het zal het wel weer goed doen bij de ultralinkse hardcore-achterban, maar het is natuurlijk een ronduit trieste actie. Ze wanen zich moreel superieur en dat willen ze maar al te graag aan iedereen laten weten.
Dat is niet slim. Het is juist goed als de politieke partijen zich allemaal laten zien op de nieuwjaarsreceptie, zeker omdat het geen cent belastinggeld kost. Zo'n receptie is het moment voor de inwoners van een gemeente om kennis te maken met politici en bestuurders. Misschien moet de Amsterdamse kiezer de twee linkse partijen de volgende keer maar links laten liggen, want de twee partijen nemen de lokale democratie totaal niet serieus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten