MH17-brokstukken bijna in Nederland

Geen categoriedec 07 2014, 13:00
Is dan eindelijk slotetappe van het getergde MH17-onderzoek aangebroken? Laten we het hopen.
Inmiddels is de ramp met de MH17 alweer een goede maand of vijf geleden, en nog steeds heeft de Nederlandse regering geen uitsluitsel gegeven over wie er nu precies achter de aanslag op dit passagiersvliegtuig boordevol onschuldige toeristen, AIDS-onderzoekers en zelfs een Eerste Kamerlid. Onderzoek gaat tergend langzaam, omdat de Nederlandse regering bij iedere mus die overvliegt in de Donbas-regio besluit dat het 'te gevaarlijk' is om onderzoekers hun werk te laten doen in het rampgebied. Uiteraard had Nederland ook zwaarbewapende commando's kunnen sturen, maar politieke lafheid heeft dat verhinderd. Helaas.
Langzaam maar zeker begint gelukkig ook het ultralangzame en overdreven voorzichtige onderzoek vruchten af te werpen. Men is nog steeds te bang om de beschuldigende vinger te wijzen richting de door Vladimir Poetin met geld en wapens gesteunde rebellen te wijzen, maar we zijn godzijdank klaar met bewijs verzamelen in dat godverlaten stuk afgelegen landbouwgrond nabij de grens met Rusland. Sterker nog: de laatste bewijsstukken zitten in een vruchtwagen en worden vanavond in Nederland verwacht:

Het eerste konvooi van vier vrachtwagens met brokstukken van de Boeing 777 van vlucht MH17 staat bij de Pools-Duitse grens. De vrachtenwagens staan in Polen, op enkele kilometers voor de Oost-Duitse stad Görlitz.

Het konvooi steekt zondagavond de grens over om daarna door te rijden naar Nederland, zei een politiewoordvoerder van Görlitz. Dat is toegestaan vanaf 22.00 uur.

Evenals alle andere fasen van het onderzoek kan je je afvragen waarom dit niet al van de zomer is gebeurd, maar soit: beter laat dan nooit.
Hopelijk is men dan straks eindelijk in staat een beetje haast te maken met het onderzoek. Hoe eerder onomstotelijk vaststaat dat de rebellen dit vliegtuig neerhaalden en dus kan begonnen kan worden met het uitleveren met de verdachten die namens de oostelijke "republieken" in Oekraïne alsmede Rusland bezig zijn geweest met de moord op honderden burgers, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten