Gauwdieven GroenLinks en SP: registreer alle vermogens in Nederland

Geen categoriefeb 04 2015, 16:00
Belachelijke praktijken.
Grip op uw vermogen, dat is wat Jesse Klaver van GroenLinks en Arnold Merkies van SP willen met het voorstel een vermogensregister in te voeren. In dat register moet verplicht komen te staan welk vermogen bedrijven én individuen hebben en hoeveel winst ze daar precies op maken. Daarnaast moet het register worden gekoppeld aan gegevens van de Belastingdienst, het CBS, het Kadaster, de KvK en DNB.
En ik maar denken dat ze op links zulke enorme fans waren van klokkenluider, privacyvoorvechter en anti-big data-activist Edward Snowden. Niet dus. Integendeel. Het register echt een grote database worden waar links lekker in kan gaan grasduinen: 'Eens zien, wie zullen we nu eens keihard aanpakken omdat hij teveel vermogen heeft verzameld in zijn leven?'
Dit melden de Kamerleden woensdag. Zij halen aan dat in de discussie rond vermogen in Nederland vaak wordt geklaagd over een informatiegebrek.
"Het is opmerkelijk hoe weinig er bekend is over de vermogensverdeling in Nederland", aldus beide Kamerleden in een bericht. Zo worden kleine schulden niet bijgehouden door het CBS en worden vermogens in belastingparadijzen bijvoorbeeld niet geregistreerd.
De twee linkse partijen willen met het vermogensregister kunnen zien hoe het vermogen precies is verdeeld in Nederland. Ze denken dat het register bewijst dat de vermogensongelijkheid groter is dan we nu denken. Daar komt de aap uit de mouw: ze willen natuurlijk wat gaan doen met die gegevens. De belastingen verhogen bijvoorbeeld, om de "ongelijkheid" te verkleinen (lees: de staat nog groter te maken).
Dit voorstel is een inbreuk op de privacy en een volgende stap in het nog verder afromen van vermogens van individuen en bedrijven. Dat is onbestaanbaar. Dat gaan we dus mooi even niet doen. Wat denken ze wel niet? Wij weten beter hoe we met ons bezit om moeten gaan dan linkse politici. Bovendien: het is van ons, niet van jullie. Afblijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten