Syrië bewijst: Turkije hoort niet bij de Europese Unie

Geen categoriefeb 19 2015, 9:00
Turkije in de Europese Unie is idealistische kletspraat.
Er is veel gezegd en geschreven over zowel Syrië als Turkije in de afgelopen tijd. De gruwelijke burgeroorlog in Syrië is dagelijks in het nieuws door het schrikbewind van ISIS. Bovendien verontrust de vrijheidsverdrukkende politiek in Turkije menigeen binnen en buiten Turkije. Iedereen die zichzelf eurosceptisch of eurokritisch noemt ziet de ontwikkelingen in Turkije, het opsluiten van journalisten en het versterken van de presidentiële macht als het ultieme bewijs dat Turkije niet bij Europa hoort en ook nooit zou moet horen.
Zelfs vóór Erdogans recente trucjes om de Turken de vrijheid te ontnemen, wisten we al dat Turkije in de Unie idealistische kletspraat was. Zelfs D66’ers zullen inzien dat het systematisch ontkennen van de Armeense genocide door de Turkse regering problematisch is voor een Turks lidmaatschap van de Unie. Tel daar de enorme bevolking van Turkije bij op, wat Turkije proportioneel een enorme machtsfactor zou maken in het Europees Parlement, en het feit dat Turkije een deel van de Europese Unie (Noord-Cyprus) illegaal bezet. Zelfs de grootste idealistische voorstander van Turkije als lid van de EU moet vraagtekens zetten bij deze harde realiteit.
Maar waar niemand het over heeft, is dat de burgeroorlog in Syrië het ultieme bewijs aanlevert dat Turkije niet bij de EU moet horen. Politici en de overheersende linkse media houden systematisch hun oogkleppen op en zien de twee als onafhankelijke processen. Nu al, zonder dat Turkije lidstaat is, komen immigranten massaal onze landsgrenzen over. Een grote groep daarvan bestaat uit Syriërs en die komen via, u raadt het, Turkije.
CBS Evening News rapporteerde woensdag 11 februari dat er zelfs wijken in Istanbul zijn die erom bekend staan om de grootschalige aanwezigheid van mensensmokkelaars. Mensensmokkelaars verdienen miljoenen dollars aan wanhopige Syriërs die gevlucht zijn voor de terreurregimes van Assad en ISIS. De mensensmokkelaars zetten deze arme mensen op een verrotte boot, zetten de boot op automatische piloot op de Middellandse Zee richting Italië en varen zelf terug naar Turkije met hun opgestreken winst. Het kan ze verder niks interesseren of deze mannen, vrouwen en kinderen het wel overleven: zolang zij hun geld maar krijgen.
De Europese Unie en hun lidstaten, met hun achterlijke immigratiepolitiek, stellen deze uitbuiters in staat om hun zieke zaakjes te doen. De mensensmokkelaars profiteren van landen als Italië die vluchtelingen maar gewoon (soms betaald) doorsturen naar het noorden van Europa waar de Italianen er geen last van hebben en de vluchtelingen beter af zijn. Maar de mensensmokkelaars profiteren ook van de noordelijke landen, zoals Nederland en Duitsland die, om idealistische redenen, geen limiet stellen aan de hoeveelheid vluchtelingen die opgevangen kunnen worden.
Het kabinet-Rutte pleit ook steeds vaker voor opvang in de regio, om de immigrantenstroom te verlichten, maar heeft weinig tot niets concreet tot stand gebracht om de vluchtelingenstroom te reduceren en, misschien nog belangrijker, die idiote mensensmokkelaars wind uit de zeilen te nemen. De eurocraten in Brussel zijn nog wereldvreemder, waarschijnlijk omdat zij de toestroom van vluchtelingen als een soort kromme trots ervaren: onze eigen burgers willen niks van ons hebben, maar wanhopige Syriërs riskeren hun leven om onder onze hoede te komen wonen. Wat de motieven in Brussel ook zijn, falend beleid en geldverspilling zijn, zoals altijd, het resultaat.
Terug naar Turkije. Kunt u zich het doemscenario voorstellen dat Turkije nu lid was geweest van de Europese Unie zoals D66 en co het liefst hadden gezien? Een stap over de grens van ISIS-bezet Syrië naar Turkije en iedereen van oprechte vluchteling tot ISIS-terrorist kan zonder al te veel problemen naar elk EU-land reizen. En wat dacht u van het omgekeerde scenario? Alle polderjihadi’s kunnen onbezorgd hun tas pakken en in Syrië en Irak een cursusje 'bevolking terroriseren' volgen. Schietlessen, bivakmutsje knutselen en bomgordel bevestigen zijn examenvakken in het kalifaat. Net zo makkelijk zijn ze weer terug, jihad-diploma en al, om het leven van de Nederlander, nee elke vrijheidslievende westerling, te nemen. En het is niet alsof ISIS ver van de Turkse grens zit. Het zit er gewoon pal aan vast!
Nog steeds maakt de Europese Unie ons belastinggeld over naar het Turkije van Erdogan, waar mensensmokkelaars profiteren en journalisten worden opgesloten. Volgens de Europese Commissie zelf maakten wij met z’n allen ruim 900 miljoen euro (!) over naar Ankara in 2013. En dat aan een land dat al jaren achtereen economische groei doormaakt waar menig EU-land jaloers van wordt, een deel van de EU militair bezet, onze journalisten opsluit voor kritische geluiden en mensensmokkelaars vrij vluchtelingen laat ronselen die wij vervolgens mogen opvangen. Het is gewoon te cru voor woorden.
Den Haag, maak een einde aan deze zieke mensensmokkelaars en maak een einde aan de mythe dat Turkije bij Europa hoort! De vreselijke burgeroorlog in Syrië heeft dat toch nu wel bewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten