Iran en Amerika: ‘Er komt een nucleaire deal aan!’

Oh nee. Nachtmerriescenario.

Goed. Tijd om ons ernstig zorgen te maken:

De onderhandelingen over het atoomprogramma van Iran verlopen volgens de Iraanse president Rohani en de Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken goed. Beide denken dat een akkoord mogelijk is. 

Iran heeft de afgelopen week in Zwitserland met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, China en Rusland over het atoomprogramma onderhandeld

Rohani: “Het is mogelijk om een akkoord te bereiken en er is niets dat niet kan worden opgelost.” In Amerika er veel onrust ontstaan over deze op handen zijnde deal. Dat is niet zo gek, aangezien de kans groot is dat Obama en Kerry Iran toestemming geven om duizenden centrifuges te houden.

Het klinkt gek, maar dat lijkt precies te zijn waar Amerika op aanstuurt. Ja, het is zeer wel mogelijk dat Iran een deal krijgt waarbij het op termijn nog altijd een atoombom kan ontwikkelen.

Het meest bizarre hieraan is dat onze vrienden van de media het allemaal wel best schijnen te vinden. Iran wordt geregeerd door een stel islamitische haatbaarden – islamonazi’s pur sang – die oppositieleden vermoorden, homo’s op brute wijze executeren, weet-ik-hoeveel terroristische organisaties steunen en die, oh ja!, Israël “van de kaart” willen “vegen” – maar de mainstream media vinden het prima ze waarschijnlijk een deal krijgen waarbij ze gevaarlijker en machtiger dan ooit worden.

Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat links hypocriet tot op het bot is, maar dit gaat wel heel ver. Ze roepen alleen maar in koor: ‘Er komt een deal aan! Jawel, een akkoord komt iedere dag dichterbij! Yes! Fantastisch! Peace in our time enzo!’ Dit terwijl een blinde nog kan zien dat het Iraanse regime knettergek is, en het komende akkoord ze in staat stelt om machtiger dan ooit te worden.

Wat is het toch met links dat ze dit fantastisch mooi vinden? Zijn ze werkelijk zo zelfhatend dat ze dit toejuichen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. carthago

  Obama en link nederigland zijn twee handen op 1 atoomknop van de ayatollah ‘s,en D666 zag dat het goed was.

 2. Swieber

  Obama heeft veel blunders gemaakt in zijn buitenlandse politiek (b.v in Libië; de “rode lijn” in Syrië; zijn steun aan het Moslim Broederschap; het mislukken van de z.g “reset” met Rusland, etc) maar de deal met Iran is zijn grootste blunder.

  Mocht er een deal komen dan zal dat leiden tot een nucleaire wapenwedloop in het Midden Oosten omdat de Soennieten niet achter kunnen blijven. Die voelen de dreiging van Iran.

  Ook gooit Obama Israël onder de bus. De trouwste bondgenoot van Amerika en laat hij Egypte vallen. ( ook een oude bondgenoot van Amerika)

  Als de informatie juist is dan kan Iran voor het grootste deel haar nucleaire infrastructuur behouden. Dat houd in dat Iran , als het wil, snel een atoomwapen kan maken.

  Men had zo moeten onderhandelen dat Iran verplicht zou zijn om de complete nucleaire infrastructuur te ontmantelen.

  En de media lopen natuurlijk achter Obama aan en zullen de deal bejubelen en hun grote held loven en Netanyahu demoniseren.

  1. Niek Verheyen

   Blunders, Swieber? Zeer beredeneerd en uitgekiend beleid! Obama haat het christelijke westen en wil het ‘kapot’ hebben. En de ellende is dat hij hiervoor nog ruim anderhalf jaar de tijd heeft.

 3. nick

  Obama komt uit de kast…hmmm… We zijn nog niet op de helft van de ellende die deze man de wereld aandoet en nog gaat doen. Hij heeft namelijk nog 1 1/2 jaar…dat is erg lang als je het zo bekijkt.

 4. LantR.fant

  ‘T wordt tijd dat de USA deze zwartjoekel opruimt. Hij is net zo incompetent en dictatoriaal als Zuma en Mugabe.
  Mugabe heeft zijn land al volkomen in de vernieling geholpen, Zuma heeft volgens economen nog 5 tot 7 jaar nodig en Obama ontketent wereldwijd rampen.

 5. Bob Fleumer

  Obama is een islamitische stakker die taqia gebruikt om ons te belazeren.

 6. Dennis_WSPK

  Het regime in Iran is niet knettergek, dat is nu juist het probleem ! Het weet juist uitstekend waar het mee bezig is. En dat al 36 jaar lang.
  Het regime weet precies hoe het westen bespeeld moet worden en wat erger is : het westen trapt daar in.

  Met een sterk pro-islam president in de USA aan het roer is dat nóg makkelijker geworden voor Iran.
  Het land kan overigens al decennia lang rustig aan een bom werken, want noemenswaardige gevolgen heeft dat eigenlijk nog niet gehad.

  Voor de show heeft Iran een gematigd lijkende, vriendelijke president neergezet, maar de man is net zo’n hardliner als zijn bazen, de Ayatollahs. Anders zat hij namelijk niet op die plek. De Ayatollahs maken namelijk de dienst uit en niet de kiezer en zéker niet de president.
  Toch doen de media in het westen alsof Rohani een redelijk man is, waar goed zaken mee gedaan kan worden. Ongelooflijk hoe makkelijk mensen in het westen in zulke bullshit geloven ! En Iran lacht zich ondertussen een kriek.

  Het lijkt er op dat de enige landen die nog snappen wat er écht speelt. Israël en Saudi-Arabië zijn. Een treurige zaak !

 7. Mike V.

  Wie Iran geloofd, heeft een kalf in het hoofd. Barrack, de onbetrouwbare, helpt mee aan de vernietiging van Israel.

 8. Ni28

  De wereld is Obama moe en hij is aan vervanging toe. Yes, we can!

 9. Ruud562

  Zo’n zeventig jaar geleden sloten toenmalige regeringsleiders ook een deal met Hitler. Kort daarna bleek dat hij hen goed had belazerd! Die tijd herhaald zich dus! Want wederom wordt zand in de ogen gestrooid! Met nu nog grotere en zeker onherstelbare gevolgen, voor de gehele wereld.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.