Samsom beledigt Schippers tot op het bot, pretendeert haar te verdedigen

Geen categoriemrt 14 2015, 16:00
Ach ja, het is een vrouw he?
Diederik Samsom zegt dat hij best begrip heeft voor Edith Schippers' gezeur over een complot tegen de VVD.
PvdA-leider Diederik Samsom snapt best dat VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) „even van slag” is nu twee VVD-bewindslieden zijn afgetreden. Maar hij adviseert haar en andere VVD'ers vooral vooruit te kijken in plaats van te zeggen dat het geen toeval is dat de oude kwestie van de Teevendeal, die deze week tot het vertrek van Ivo Opstelten en Fred Teeven leidde, in verkiezingstijd is opgedoken.
Let wel, de manier waarop Samsom het verwoordt is buitengewoon denigrerend. Schippers is een vrouw en dus gebruikt hij de term "van slag" bewust: het impliceert dat ze haar emoties niet in de hand heeft, wat natuurlijk een eeuwenoud voordeel is tegen vrouwen in het algemeen. Geen domme zet als de PvdA er ernstig rekening mee houdt dat Schippers Rutte uiteindelijk weleens zou kunnen opvolgen als VVD-leider.
'Zie hoe emotioneel ze is. Zo iemand kan geen premier worden.' Natuurlijk is Samsom zelf een driftkikker pur sang die zijn emoties niet eens bijna de baas is, maar dat laten we nu voor het gemak maar even buiten beschouwing.
En zo wordt Schippers dus opeens geframet op een manier waar ze ongetwijfeld ontzettend boos om zal worden, maar die wel buitengewoon effectief is om haar opzij te zetten. Tot voor kort stond ze bekend als de Iron Lady van de VVD, een Nederlandse versie van Margaret Thatcher. Als ze dit soort fouten maakt - want ja, dat is het om te roepen dat je het slachtoffer van een complot bent - komt haar hele reputatie op de helling te staan. En onthoudt: het duurt weliswaar jaren voor je een goed imago voor jezelf hebt gecreëerd, maar je kunt al je werk in een poep en een scheet tenietdoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten