Slachtoffermoslima klaagt dat ze niet wordt aangenomen bij tuincentrum

Een tuincentrum wil alleen medewerkers zónder hoofddoek hebben. So what?

Van mensen die zich steeds weer een slachtoffer wanen krijg ik altijd een beetje de kriebels. Zo ook van Saloua Elhajou, de twintigjarige moslima die naar het Brabants Dagblad is gestapt omdat ze niet werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij tuincentrum GroenRijk in Tilburg vanwege haar hoofddoek. Ze dacht waarschijnlijk dat ze door het inschakelen van de media wel even het bedrijf te kakken kon zetten. In de krant zegt ze:

“Ik wist niet wat ik hoorde. Deze vacature sprak me aan. Ik ben een spontane meid, kan met iedereen goed overweg en kleed me sportief. Ik heb GroenRijk gemaild dat ik bereid ben mijn hoofddoek naar achteren te dragen zodat mijn hals zichtbaar is. Ik kan een groene hoofddoek dragen of eentje in de kleuren van de regenboog. Ik kreeg als antwoord dat ik welkom was voor een gesprek als ik bereid was zonder hoofddoek te werken.”

Maar de eigenaren van GroenRijk laten zich niet gekmaken. Wim van de Noort zegt tegen de krant: “Dit past niet in onze bedrijfscultuur. We vinden het niet gewenst, daar hebben we een uitgesproken mening over.” En zijn partner Marjolein: “Het gaat ons om uiterlijk en presentatie. We willen hier ook geen personeel met neusringen en piercings. Als iemand een tatoeage heeft laten zetten dan moet die bij ons volledig bedekt zijn.”

Elhajou draagt overigens geen gewoon hoofddoekje. Ze draagt een hijab waarbij ook de nek wordt bedekt. Maar goed, dat doet er niet toe. Waar het hier om gaat, is dat een eigenaar van bedrijf gewoon zelf moet kunnen bepalen welke mensen hij aanneemt. Als hij geen neusringen, piercings en hoofddoeken wil, dan is daar niets mis mee. Hij zegt niet dat hij helemaal geen moslims wil aannemen, hij zegt slechts dat het om uiterlijk en presentatie gaat. Niks mis mee.

Hulde dus voor de eigenaren van tuincentrum GroenRijk, die niet wijken voor de chantagepoging van de zeurende moslima Elhajou. Ja, ik zeg het maar gewoon: ze is een zeurende moslima. Ze gedraagt zich al langer als een slachtoffer. Ze heeft namelijk ook al drie keer (jawel, drie keer, toe maar) gesolliciteerd voor een mbo niveau 2-opleiding, en ze is nog stééds niet aangenomen. Iemand die alsmaar in de slachtofferrol kruipt alsof ze een bange slak is zou ik ook niet aannemen. Grow up, Elhajou.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

48 reacties

 1. Antidotum

  Ze moet niet zeuren, kennelijk zijn de rechten voor jan en alleman niet meer van kracht en zeker niet voor PVV ers die stenen door de ruit krijgen en waarvan de gevels worden ondergekalkt.
  Dus als de werkgever geen hoofddoeken in zijn zaak wil hebben, is dat zijn goed recht.

  Beter solliciteren als stukadoor, dan moet je vanzelf een doek om je hoofd om je haren te beschermen tegen gipsproducten en andere troep.

  Iedereen tevreden.

  1. Ronald Zomer

   Je moet eens zeggen dat je PVV stemt: dan word je bij geen enkel overheidsinstantie aangenomen. Discriminatie op basis van je democratische politieke voorkeur.

   Maar als ik, hoe netjes ook, in een winkel door een hoofddoekje geholpen word, is dat toch vaak ook de laatste keer dat ik bij die winkel kom. Laat daar die multi culti’s maar hun uitkeringen verpatsen. Mijn verdiende geld gaat er niet naar toe.

   Bij het gemeente loket, liet ik mijn nummertje gewoon voorbij gaan. Ik trek er namelijk altijd meteen twee. Dan heb je keus, wie je helpt.

   Langs elkaar heen leven… tot het vol is er een teveel is. Zo zal het gaan.

 2. Thoth

  Prima gedaan van dit tuincentrum. Als die deerne een hoofddoek draagt, dan is ze islamitisch. En daar zijn ze niet van gediend. Geen religie, c.q. een sekte in het tuincentrum. Héhé, mooi man.
  .

 3. explorator

  En in inmiddels heeft de franchise gever van groenrijk deze ondernemer een dolk in de rug gestoken…..

  Succes voor deze ” jank” moslima met haar verdere solicitaties, Ik Kijk niet raar op dat zij vaak afgewezen gaat worden wegens;” het niet passen binnen het gezochte profiel” ….

  1. J.C.

   Het feit van de dolk van de franchisegever is mij niet bekend, maar het is te hopen dat de andere franchisenemers (of hun klanten) de franchisegever duidelijk laten blijken niet gediend te zijn van z’n inmenging in de zelfstandige bedrijfsvoering van de franchisenemers.

 4. toetssteen

  Je kunt met zo’n lap ook in machines terecht komen.

 5. Primo

  Ik begrijp de ophef niet, als ik bij de NS wil werken en ik sta erop een baseballpet te willen dragen onder mijn werk hoef ik er niet op te rekenen aangenomen te worden, dus wat zeikt dat wijf nu eigenlijk?

 6. toetssteen

  @Explorator

  En dan is het als klant aan mij om Groenrijk al dan niet links te laten liggen. De concurrentie is moordend en de klant maakt de dienst uit. Prima als de franchise het bedrijf de strot om wenst te wringen.

 7. Frulen

  Je kunt met zo’n lap ook in een cactus blijven hangen en raad eens wiens schuld het dan is ?

 8. hendrikush

  Koop niet bij winkels met personeel dat in uitwendige schaamlappen rondloopt.
  Stem niet op partijen met mohammedanen op de lijst.

 9. Pieter G

  Wie wil nou iemand in een islam uniform in een representatieve functie.
  Komt nog alle onreine arbeid bij die naar believen geweigerd wordt of andere eigenaardigheden die bij deze ideologie horen.

 10. henk vintage

  Persoonlijk wil ik niet door een hoofddoekdragende
  mevrouw geholpen worden.
  Met een hoofddoek werk genoeg in haar eigen subcultuur.

 11. Koos_Koets

  Ze kan gaan solliciteren bij een islamitisch tuincentrum, met alleen halal-planten.

 12. gerry-pc

  Wat een onverdraagzaamheid van veel van deze gereageerders. Ik zou me kapot schamen.

  1. Anna

   gerry-pc . De onverdraagzaamheid zit in de islam. Die scheidt zich af. Daarom die kopvod voor vrouwen. Weg met kopvodden die opgelegd worden door man, broer, zoon, oom, neef, opa en familie. Laat ze dat vod maar dragen in hun vrije tijd. Dat is in Europa al erg genoeg.

  2. Anna

   gerry-pc ik schaam mij voor een systeem (islam) dat oproept tot ongelijkheid van man en vrouw.

  3. hendrikush

   Voor onverdraagzaamheid kun je beter bij de islam te rade gaan.

  4. -Harry

   gerry-pc ,

   Is het je nooit opgevallen hoe onverdraagzaam die lorrenkoppenbrigade is ?
   En de bijbehorende mannetjes , tot aan isis-gekken aan toe ? Hoe zit het met hun verdraagzaamheid ?
   Al die afgesneden hoofden niet gezien ?
   Al het dagelijkse gedram gemist ?
   Niet in staat het gevaar van de islam te begrijpen ?
   Ooit afgevraagd waarom er zo’n 130 gewapende conflicten met moslims zijn , wereldwijd ?

   Hoe krijg je het voor elkaar om ZO’N onnozele uitspraak te posten ?
   25 Jaar ondergedoken gezeten of zo ?

  5. J. C. Th. Kohler

   Gerry-pc

   Waar staat dat pc voor, Gerry? Politiek correct?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

  6. nogmaals

   2GERRY-PC wil zich kapot schamen !

   Ga je gang svp ! Hoe eerder, hoe liever !
   Niemand houdt je tegen hoor !
   Beter dat jij je zsm kapot schaamt dan dat ik of mijn geliefden straks kapot geslagen/gestoken/geschoten worden dankzij de de door jou gesupporterde 5e colonne.

 13. W.H.J. Reiss

  Mossels doen van alles om niet te hoeven werken. Een mossel met een kopvod en nog erger zo’n clown in een lange rok en dan nog die idioten met zo’n vieze lange Haatbaard. Dat is misschien goed over 25 jaar als Nederland niet meer bestaat. Dankjewel AllochtonenClub wanneer beginnen jullie de messen te slijpen. IS het nog te vroeg !!

 14. Anna

  Slachtoffermoslima moet maar gewoon in heel Europa haar discriminerende ,onderdrukkende islamitische vlag thuis laten. In haar vrije tijd kan ze doen en laten wat ze wil. Met andere woorden , ze mag dan wel 10 kopvodden tegelijk opzetten. Ik wil als vrouw geen kopvod in mijn omgeving omdat ik als vrouw zonder hoofddoek door moslims als hoer wordt aangezien. Politici die voor deze discriminerende islamitische doek zijn zijn ook van mening dat ze in de toekomst in parlement en regering met kopvod kunnen functioneren. Niet dus!

 15. van Urk

  Men zou haar per ongeluk meenemen en bij de kassa komen afrekenen omdat ze dachten met een Leprechaun tuinkabouter te maken hebben die mooi zou staan naast de Koivijver.

 16. Robbieman

  Vind het al sowieso belachelijk dat het dragen van een hoofddoek valt onder de vrijheid godsdienst. De islam of koran kent ook helemaal geen kledingvoorschriften. Maar een hoofddoek opgeven als reden voor afwijzing is natuurlijk vragen om problemen. Dan krijg je een heel leger van bureautjes over je heen en haal je de voorpagina van de Telegraaf. Elke dag worden mensen afgewezen om hun uiterlijk, maar daar lees je nooit iets over.

 17. tarkusnl

  @Robbieman ik snap dat je zonodig ook mee wil praten over dit onderwerp maar het zo je sieren zelf eerst op onderzoek uit te gaan;

  Kledingvoorschriften – man en vrouw
  categorie: bewezen volgens de Koran

  7:26 Kinderen van Adam, Wij hebben voor jullie kleding gemaakt om jullie schaamte te bedekken en kleding voor de sier, maar de kleding van de godvrezendheid is beter.

  Zowel voor mannen als voor vrouwen bestaan regels wat betreft de bedekking van het lichaam.

  1. Robbieman

   @tarkusnl: bedankt voor jouw reactie. Heb ook maar even gegoogled. In hetzelfde stukje waaruit jij citeert staat een stukje verderop:
   “In de Koran staat niet dat de vrouw een hoofddoek moet dragen, dus daarin is de vrouw vrij om een eigen keuze te maken. Als vers 33:59 zodanig gelezen zou worden dat de vrouw een bedekking over haar hoofd zou moeten doen – dan zou dat betekenen dat zij de benen niet verder zou moeten bedekken. Volgens de juistere lezing in combinatie met vers 24:31 is de voldoende bedekking van de benen juist wel aan de orde, deze verzen zeggen dus niets over de mogelijke bedekking van de haren”. 1-1.

 18. Ni28

  Maar de opperste sovjet van de PvdA heeft besloten dat zij deze mensen moeten aannemen. Dit krijgt een vast een staartje in de politiek.

 19. carthago

  Heel goede houding van Groenrijk. Nog even en de moslimtokkies willen een isisvlag naast de kassa.

 20. Baksteen

  Hoofddoeken hebben geen verstand van planten, alleen van zand. Misschien is een zandzuiger van Boskalis wat voor haar.

  1. hendrikush

   Stom van de eigenaar om op haar sollicitatie een reaktie te sturen met de opmerking “je kunt komen als je je hoofddoek afdoet”.
   Zo roep je de ellende over jezelf af.
   Er zijn veel slimmere manieren om iemand af te wijzen.

 21. Baksteen

  Een hoofddoek zegt tegen mij: ik hang de islam aan en dat doodt dagelijks christenen uit naam van het geloof, al 1400 jaar. Ik ben een christen dus koop ik daar niet.

 22. Swieber

  Gelukkig dat steeds meer mensen zich niets meer van de politiek correcte media aantrekken en zich niet meer laten “chanteren” door die media.

  Zie ook het resultaat in Gouda waar mensen zich tegen uitspraken.

  De mensen in Gouda lieten niet hun mond snoeren door de media; een media die altijd respect en begrip voor moslims heeft maar mensen die kritiek hebben op de islam demoniseert en ridiculiseert.

 23. gerry-pc

  ‘Harry. Ik vraag me af wie hier onnozel is. Van welke planeet kom je eigenlijk.In 1931 begon het in Duitsland op de zelfde manier met de joden cq de zigeuners. Of ken je de geschiedenis niet.

  1. Theo345

   Gerry-pc, horen joden en zigeuners volgens jou ook bij een agressieve cultuur die andersdenkenden afwijst?

  2. Limburgse Kuifje

   Gerry-pc speel je nu de nazi kaart? Ben je echt zo naief, zo dom? De situatie van nu kun je niet vergelijken met 1931 of wat dan ook. Er zijn geen overeenkomsten, echt geen enkele. Maar ik begrijp wel waar je naar toe wilt. Je wilt de discussie doodslaan door naar de nazi-tijd te verwijzen. Trappen we niet in.

   Daarnaast mag elke werkgever zelf bepalen wie hij in dienst wil nemen. Doe ik zelf ook. Als ik het belangrijk voor mijn bedrijf vind om een moslima aan te nemen (met hoofddoek) dan doe ik dit, maar als ik dit niet belangrijk vind dan doe ik dat dus niet.

  3. hendrikush

   @gerry-pc
   In 1931 waren het de nazi’s, zeer gecharmeerd van de islam, die hun ideologie botvierden op andersrassigen. We moeten daarvan leren dat we nu de islam niet klakkeloos op andersgelovigen kunnen loslaten. Er zijn parallellen tussen het verzet in Duitsland toen en de islamofobie (een geuzennaam!) nu.

  4. Anna

   gerry-pc Als u uw geschiedenis kent. Gezien uw reactie zou u beter uw vrienden moeten waarschuwen en ze uitleggen dat ze snel uit Europa moeten vertrekken naar naar een veilig en vrij islamitisch land moeten gaan. Ze hebben het volgens u wel heel slecht in Europa. Joden ontnamen niet onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting, Joden maakten niet heel Europa onveilig, Joden droegen geen bomgordels om zoveel als mogelijk mensen te doden. Nergens op de hele wereld worden moslims zo vertroeteld dan in heel Europa.Werden Joden vertroeteld? Waarom wonen en komen moslims met miljoenen naar Europa? Omdat het er hetzelfde aan toe gaat als in 1931? In zieligheidsindustrie trappen we niet meer in.

 24. Two Ravens Black Kettle

  Nederland capituleert.
  Ik ken geen laffer volk dan de Nederlander
  (of het moet de Zweed, Mof, Noor, Belg, Ier, Spanjool, Fin of Engelsman zijn)

  Onze enige hoop zetelt in Frankrijk. En fair is fair ik heb die kikkervreters nooit gemogen, ben een anglofiel in hart en nieren maar de Brit en Ier liggen kwispelend op hun PC-rug.

 25. DeKadt

  Wat een hartverwarmend bericht. Burgers en bedrijven die de islamitische hoofddoek afwijzen en dat ook duidelijk onderbouwen. Heel goed.

  Veel mensen hebben geen notie van hoe het verhaal rond het afdekken van vrouwen een eigen leven is gaan leiden. In de koran, toch wel de basis van het hele islamitische sprookje, zijn zeggen en tellen 2 verzen aanwezig die hier iets over zeggen. Daarvan is 1 vers, en wel 24:31 de meest veelzeggend:

  “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren en dat zij hun sieraden niet openlijk tonen, behalve wat gewoon al zichtbaar is. En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten of hun vaders of de vaders van hun echtgenoten of hun zonen of de zonen van hun echtgenoten of hun broers of de zonen van hun broers of de zonen van hun zusters of hun vrouwen of slavinnen over wie zij beschikken of mannelijke volgelingen die geen geslachtsdrift meer hebben of de kinderen die nog niet op de schaamdelen van de vrouwen letten. En zij moeten niet met hun voeten stampen zodat men weet wat zij voor verborgen sieraad dragen. En wendt jullie berouwvol tot God, o gelovigen; misschien zal het jullie welgaan.”

  Als je dit leest, dan denk je al snel: hoe liepen die vrouwen dan rond in die tijd? Naakt? Dat zou verklaren waarom die mannen zo hysterisch zijn geworden en stelden dat vrouwen hun geslachtsdelen (hun sieraad) maar beter moesten bedekken. Uiteindelijk leidde dat tot een totale bedekking t/m het hoofd.

  Het stemt droevig en naargeestig allemaal. De sfeer van de wildernis doemt op uit dit vers. Van een tijd dat vrouwen als vee werden gebruikt. Maar dat in 2015 er nog steeds jonge vrouwen rondlopen die zo gehersenspoeld zijn met deze waanzin, stemt nog droeviger.

  Het wat helemaal het dieptepunt is, zijn al die politici en journalisten en commentatoren in de media, die het allemaal nog een beetje gaan zitten goedpraten!

  Hulde aan de eigenaren van tuincentrum GroenRijk! Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

  .

 26. jonathan

  Hulde aan Groenrijk. Van dat soort bedrijven hou ik van. Typisch des moslim, slachtofferrol spelen en de vinger naar de ander wijzen. Wanneer een vrouw met die stompzinnige hoofdoek in een publieke ruimte of winkel zit ga ik ook niet naar dat loket waar die vrouw verblijft. Het mooie is dat een bureau tegen discriminatie zegt dat dit op basis van godsdienst niet mag. Maar het is oplegd door mannen en heeft niets met hun (fascistische) religie te maken.Ergelijk steeds meer zwaar gesluierde onzinnigheid om je heen.
  In Marokko en Tunesie minder hoofdoeken gezien dat hier in het achterlijke NL/Europa. (Maar ik ga niet meer naar een islamitisch land).
  Voortaan kan een bedrijf beter algemene, neutrale opmerkingen maken om iemand met een hoofddoek niet aan te nemen.

 27. Paul

  GroenRijk gaat voor al haar vestigingen een gedragscode opstellen voor representatief uiterlijk van winkelpersoneel. Daarin zal ook ruimte zijn voor moslima’s om een hoofddoek te dragen. Dit maakte directeur Nico Koppenol van GroenRijk dinsdag bekend.
  http://www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgeving/tilburg/ook-ruimte-voor-moslima-s-bij-groenrijk-1.4801624
  ____

  Ze gaan weer door de knieën.
  Was te verwachten.
  Dan ook het kruisje zichtbaar terug bij de tramconducteur in Amsterdam die het niet mag laten zien.
  ………..
  “Het dragen van een kruis om de hals is ’vanzelfsprekend zijn goed recht en het GVB verbiedt dat ook niet’, stelt de rechter, zolang het maar onder de kleding gedragen wordt.”
  ……..
  uit: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1181240/2009/12/15/Tramconducteur-moet-kruisje-verbergen.dhtml

  1. Mar

   Dit staat er ook nog bij, Paul:

   “En de christelijke tramconducteur mag wel op andere, ’gepaste wijze’ uiting geven aan zijn geloof, bijvoorbeeld door het dragen van een ring of een armband met een kruisje.

   Het GVB laat weten dat de afgelopen maanden veel overleg is gevoerd met de christelijke conducteur. Hij mag zijn crucifix dragen, als hij het kruisje maar onder zijn trui verbergt, vanwege de veiligheid en de ’professionele uitstraling’.

   Het bedrijf heeft zelfs aangeboden de kosten van een armband of ring met een kruisje voor te schieten. Aanvankelijk ging Aziz daarmee akkoord. Maar later kwam hij daarvan terug en spande hij een rechtszaak aan.”

   Een van de vele gekaapte verhalen die een eigen leven zijn gaan leiden doordat niet alles werd verteld.

   1. Paul

    @Mar
    11 maart 2015 at 13:23

    Er wordt dus wel even bepaald wat een gepaste wijze is.
    En dat is dus niet zoals die man dat wilde.
    Hij moet zich aanpassen.

    Nu afwachten wat de gepaste wijze is die tav van de hoofddoek zal gelden.
    Ik wed dat de gepaste wijze hier zal zijn dat ze dat ding gewoon op haar hoofd zal dragen.
    Niet zij hoeft zich aan te passen (vanwege de veiligheid en de ’professionele uitstraling’) maar het bedrijf (lees de cultuur) zal en moet zich aanpassen aan islam voorschriften.

    Zoals een druppel een steen langzaam uitholt zo gebeurt dat met onze cultuur.
    Alleen blijkt het hier veel sneller te gaan omdat die steen geen steen blijkt te zijn maar een weke klomp klei.

    1. Paul

     Mar
     11 maart 2015 at 13:23

     Een van de vele gekaapte verhalen die een eigen leven zijn gaan leiden doordat niet alles werd verteld.

     ______________

     Natuurlijk maakt alleen de ander zich schuldig aan selectief shoppen …..

     Projectie noemen we dat.

    2. Mar

     De ondernemer krijgt in de reacties algehele bijval voor zijn weigering van een hoofddoek bij het personeel. Een ondernemer bepaalt tenslotte zelf wie hij aanneemt en wat wel en niet gepast is voor het personeel.

     Dus ja, de baas bepaalt en dat is dus iemand anders dan jezelf.

     Als het u niet bevalt, dan bent u geheel vrij om elders te gaan winkelen en zich met eigen vervoer of lopend door Amsterdam te bewegen.

 28. Two Ravens Black Kettle

  Het is heel simpel, ik wens niet bediend te worden door iemand in een islam uniform.
  Een moslima met losse zwierende haren. Prima
  Maar niet door iemand in uniform

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.