Vreselijk: vliegtuig neergestort in Frankrijk, 148 passagiers dood

Vliegtuigen zijn veel veiliger dan auto’s, maar als het misgaat heb je ook echt een probleem.

Er is zojuist een vliegtuig neergestort van de Duitse prijsvechter Germanwings. Het vliegtuig crashte in Frankrijk, toen het op weg was van Barcelona naar Dusseldorf. Dat bericht de NOS:

Het toestel verdween rond 11.00 van de radar. Volgens het Franse persbureau AFP is het wrak inmiddels vanuit helikopters gezien. Het vliegtuig is volgens diverse berichten neergestort in de regio Digne, ten noorden van Marseille.

President Francois Hollande heeft al gezegd dat alle passagiers – en de stewardessen, piloot en copiloot – waarschijnlijk dood zijn.

Het moge duidelijk zijn dat onze gedachten en gebeden bij de slachtoffers zijn, hun vrienden en hun familieleden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Moose

  R.I.P.

 2. toetssteen

  Volg het vanuit Singapore. Toestel blijkt van 38.000 ft gedaald te zijn naar 6800 ft. Snelheid schijnt dan weer wel gelijk te zijn gebleven.
  Voor de inzittenden zal het helaas niets uitmaken, sluit me aan bij Moose, maar hoopt toch op een wonder.

 3. simonvgroningen

  Zouden we nu de oorzaak te horen krijgen? De manier van eerst dalen en gelijke snelheid lijkt toch ook wel te kunnen duiden op sabotage/terrorisme.

 4. JanvanEechoud

  Gat in de fuselage? Vandaar de daling naar een lage hoogte?
  Moet een verschrikking zijn, een lang ‘proces’ van dood gaan…..
  Sterkte voor de nabestaanden. De slachtoffers hebben er geen weet meer van.

 5. Limburgse Kuifje

  Verschrikkelijk nieuws. Voor de nabestaanden breekt een zeer moeilijke tijd aan, ik wens hen heel veel sterkte hierbij toe.

  Wat de oorzaak is, daar hoop ik dat men het snel weet. Vooralsnog is het gebied ongelofelijk moeilijk bereikbaar. Het is een ski-gebied en er zijn geen wegen. Dus klimmen of skieen is het enige dat men kan doen.

  Wat die gelijke snelheid betreft bij het naar beneden gaan, dit is goed mogelijk. Je bereikt op een bepaald moment een maximale snelheid, want ook luchtweerstand speelt een rol mee. Je gaat dus niet steeds harder en harder naar beneden. Efin, wat hebben de slachtoffers en nabestaanden aan deze wetenschap? Niks.

 6. Dennis_WSPK

  Op zich een drama voor de nabestaanden.
  Maar waarom moet dit altijd zo uitvoerig in het nieuws ?
  Ik word er compleet gestoord van. Iedere vliegramp leidt onmiddellijk tot nationale rouw etc.etc. Er hoeft maar één NL-er in zo’n vliegtuig te zitten en er komen herdenkingen, rouwlintjes op social media, officiële verklaringen van de regering etc.etc.
  Terwijl dit soort overdreven gedoe uitblijft als er mensen in het verkeer omkomen of vermoord worden. En dat gebeurt toch écht heel wat vaker dan doden bij vliegrampen.

  Er heerst een ongekende hysterie rondom vliegen. Ieder storinkje of probleempje komt uitvoerig in de pers, wordt breed uitgemeten, onderzocht etc. Als een passagier een wat al te vieze scheet laat, maakt het vliegtuig al een noodlanding en komt het meteen op de voorpagina’s van de kranten. Bespottelijk en zeer hinderlijk !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.